Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      szanowany

szanowany

(19 wyników)
    • Wyraźnie Pani Kluzik było ciężko dzisiaj tam w Gdańsku, ja jej nie żałuję! Ma co chciała. Była to okazja zobaczyć i usłyszeć Pawła Kowala - faceta który ma charyzmę i mówił jak Churchil. Super, PJN ma teraz lepszego lidera, człowieka z zasadami, mądrego i inteligentnego. On wie co chce zrobić i ludzie mu uwierzą.
    • [i]Nienawistnie brzmią mi w uszach słowa napisanej w 1841 r. pieśni Hoffmanna von Fallerslebena: "Deutschland, Deutschland über alles".[/i] Zupełnie niesłusznie. Republika Weimarska w której ustanowiono ten utwór hymnem narodowym, nigdy nas nie najechała. A każdy kto nie spał w liceum na historii wie, że słowa "Niemcy ponad wszystko" są wezwaniem do zjednoczenia się ponad partykularnymi interesami poszczególnych niemieckich państw i państewek, a nie wywyższaniem się ponad inne kraje. Melod...
    • Nie musza Arabowie uczyc dzieci nienawisci do Izraela, bo to co robi Izrael z Palestynczykami samo przez sie wywoluje nienawisc. Nienawisc do niesprawiedliwosci, ponizenia w jakim czlowiek musi zyc,do nietolerancji,do manipulacji idp itd. Ale i wsrod Zydow i Arabow sa ludzie, ktorzy maja serce i chca to zmienic. Respect!!!
    • [i]W 1993 r. obie strony aborcyjnego sporu zacisnęły zęby i zgodziły się na zakaz aborcji - ale dopuszczający wyjątki: zagrożenie życia i zdrowia, choroba płodu, gwałt, kazirodztwo.[/i] Katalog wyjątków jest szerszy - chodzi o prawo do przerwania ciąży, która jest wynikiem czynu zabronionego - to może być np. zakazany przez prawo stosunek z małoletnim poniżej lat 15 czy też nadużycie stosunku zależności.
    • No, tak... Babcia oddana w ręce specjalistów, to po co ją odwiedzać, po co się nią interesować? Trzeba się w końcu skupić na zdobywaniu władzy, pieniedzy i wszystkiego co sie pani Krystynie marzy i należy. Aż żal czytać... A jeszcze gorzej mieć do czynienia w realu z kimś takim.
    • Śniadek jest typowym asekurantem trzymającym się stołka i nie chce się wychylać,widoczne ma cykora przed "małymi" i "czarnymi" żeby mu coś nie wygrzebali albo nie zmontowali w IPN.To się nazywa twarde stanowisko Solidarności która broni polaków ale nie jest pewna przed kim.
    • Fakt. Mógł ją nazwać prostytutką jak Palikot!!!
    • Panie Marcinie, bardzo ciekawy tekst, ale nie ma czegoś takiego jak "polskie widzenie generała Jaruzelskiego". To o którym Pan mówi to jest zdanie mniejszej części Polaków. Jest i drugie zbieżne z tymi opiniami mądrych Rosjan. Jak do tej pory był to pogląd większości. Ale takie pisanie, jak to pańskie i tak za chwilę nadzieje się na zwolenników ewangelii pod nazwą "protokół posiedzenia Biura Politycznego KPZR z 10 grudnia 1981 roku". Na ewangelistów bijących czoło wszystkiemu z...
    • Jan Paweł II to CZłowiek wielkiego formatu. Nie jestem katolikiem ale Człowiek ten zrobił na mnie ogromne wrazenie. nie pytał człowieka kim jestem ani skad jesteś, ale jesli chcesz sie modlic pomodlimy sie razem. Z jednym sie nie zgadzam Swięty jest tylko Pan Bóg. a te uzyte w TV Świety,Świety, Świety czy w wydaniu Gazety z tytułem Ojcze nas , którys jest w niebie uważam za blużnierstwo. Rodacy cztajcie Biblię. Chrystus powiedział "nikogo na ziemi nie nazwajcie śiwętym", a w księ...
    • Dlaczego wiekszosc gazet w Polsce laczy wydarzenia w Egipcie i innych krajach arabskich z Libia. To co wydarzylo sie w Libi ma zupenie inne podloze i jest zwiazane z al Kaida.
    • Pytam konkretnie: jaka jest różnica, odnośnie zarobków, między nauczycielem, który autentycznie i profesjonalnie wykonuje swój zawód a takim, który mówi „drogie dzieci przeczytajcie sobie od strony 20 do strony 30 a ja potem sprawdzę”? Otóż twierdzę, że różnica jest żadna i to trzeba zmienić. Podobnie na uczelniach.
    • ,,Dziadkowi" Baroszewskiemu szacunek należy się już z racji wieku, a co dopiero mówić o zasługach dla poprawy relacji pomiędzy Niemcami i Polakami.
    • "Wielu przyjechało z Mauretanii, gdzie sprawa stała się głośna i wzbudziła protesty w mediach. "My was szanujemy w naszym kraju, szanujcie nas w waszym", "Chcemy sprawiedliwości" - głosiły transparenty." ***************************** Zawsze można wracać do Mauretanii, skoro hiszpańskie prawo nie pasuje. To gospodarz wyznacza reguły - nie goście. "Jeśliś w Rzymie, czyń jak Rzymianie".
    • "Nie znam wielu łotewskich słów. Ale za sprawą Hollendera, De Geera i reszty zaczynam czuć się jak Łotysz, jeden z tych czarnuchów, których zdaje się potrzebować szwedzka lewica, aby jej światopogląd się nie rozwalił." Wie Pan, byłem poza Polską już 6 lat i miałem różne zastrzeżenia do Polski i Polaków z powodu historyjek z gatunku opowieści o szmalcownikach. Nagle, ktoś mi podsunął artykuł w New York Timsie chwalący zaaresztowanie przez Sowietów kilkunastów przywódców Polski Po...
    • Kiedys byly 3-4 artykuly antyrosyjskie tygodniowo w GW, teraz 7-10. Stachanowcy zbledliby z podziwu. A swoja droga to nie wiem, czy na Zachodzie ktos tolerowalby organizacje finansowane zza granicy i namawiajace do obalenia istniejacego porzadku w kraju. Niemcy wlasnie wyrzucili pare m-cy temu na zbity pysk tzw,. kalifa z Kolonii, ktory osmieszal i oczernial demokracje i namawial do jej obalenia. Wywiezli do samolotem do Turcji i czesc. GB tez zaczyna wlasnie stosowac podobne metody....
    • "dobrymi checiami - pieklo wybrukowane Gdy slysze slowo "socjalizm" - odbezpieczam pistolet. Smierc wszelkim "socjalizmom",komunizmom,Narodowym socjalizmom ,itp,itd,itp !!
    • No i masz babo placek. Pijany Polak,gdzie w Szwecji gorzała tak droga jak złoto. Nabazgrał pewno coś paskudnego, co przedtem w Polsce pisał na żydów i Niemców. Ale to jakoś nikomu w Polsce nie przeszkadzało.
    • Całkowicie zgadzam się z poglądami pana Cimoszewicza, szkoda że lewica taka słaba, że nie stanowi żadnej przeciwwagi dla ultra prawicy.
    • Znajomym pani redaktor byc nie chce,nawet jakby wyraziła na to zgodę bo mimo " dorobku"szczególnie prawniczego senatora _iesiewicza, do szanowania pana Krzysia ani myslę się dołączyc.Podobnie też znajomym pani Moniki z racji "szanowania abebe P.za głoszenie "czystosci i prawd wiary"byc nie zamierzam.Mogę nawet szanowac i tolerowac panią redaktor mimo Jej niezaprzeczalnego zelotyzmu na punkcie damskiej trepomanii.Ale bywa i tak,że głoszone przez Panią "objawy prawdy" odbiegają "...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się