Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      szanowany

szanowany

(12 wyniki)
    • www.emetro.pl/emetro/1,85648,8408914,Tydzien_w_kolejce__by_dostac_sie_do_prywatnego_lekarza.html Póki jest..
    • www.niepubliczni.org/aktualnosci.php?id=3457
    • "Gdy zadałam pierwsze pytanie odnosnie zleconych badań i ordynowanych leków,najpierw wywołałam zdumienie,że pacjent się odezwał,by potem usłyszeć wyrazy oburzenia,aż wreszcie jednoznaczne stwierdzenie ,że nie muszę się tu leczyć i mogę opuścić szpital na własne żądanie." Pacjent nie przychodzi do szpitala ,żeby dyskutować z lekarzem ,ma być cichutki i potulny.tylko wzrokiem ,ewentualnie kopertom wyrazić swój zachwyt i podziw nad wiedzą p dr. bardzo ciekawe komentarze pod artykułem. ...
    • hej, przeczytalm jeszcze jeden watek pt."Ludzie szanujcie lekarzy" Autor pisze o tym, ze lekarze powinni wiecej zarabiac itd..Oczywsicie zgdazam sie z tym calkowicie.., ze taki ktos jak lekarz, po 6 latach rycia powinnien dostawc nalezna mu sie zaplate za to wszytko.., ale nie rozumiem co to ma do szanowania ich przez pacjentow? Czy my pacjenci mozemy to zmienic? Czy zwykly pacjent moze miec wplyw na plce lekarzy? Czy to, ze lekarze malo zarbiaja jest oznaka z mojej strony, ze ...
    • Jest to bardzo smutne , ale polskie społeczeństwo nie szanuje służby zdrowia. Chcieliby ,aby lekarz ,zarabiał jak najmniej , a jednocześnie pracował nonstop. Wszystko zaognia prasa - to są mity o powszechności łapówek ,oczywiście takie przypadki się zdażają, ale nie jest to nagminne. Znam lekarzy, którzy w życiu nie wzięli łapówki od pacjenta. W ęuropie,na świecie zawód lekarza cieszy się zaufaniem i prestiżem a nie wrogością jak w Polsce. Ludzie, zastanówcie się - jeżeli chcecie ...
    • Mamy do czynienia ze znanymi wydarzeniami w służbie zdrowia, mamy do czynienia z sytuacją, w której PEWNE BARDZO WAŻNE I SZANOWANE PRZEZ NAS ŚRODOWISKO domaga się czegoś, czego władza w istniejących w tej chwili warunkach (zrobić) nie może - bo musiałaby rozbić budżet, zrujnować finanse publiczne - to byłoby całkowicie nieodpowiedzialne i wobec tego trzeba zadać w naszym przekonaniu pytanie zasadnicze społeczeństwu i w zgodzie z odpowiedzią podejmować dalsze decyzje - powiedział ... N...
    • Człowiek ma godnośc osobistą czy nie? Czy każdy człowiek ma prawo do poszanowania swojej godności osobistej? Jestem pewna, że tak. Czemu jednak tak mało szanujemy nawzajem swoją godność osobistą? Pacjenci mają prawo do szacunku a często tego szacunku wobec nich ze strony lekarzy i Rządu nie ma, lekarze i pielegniarki mają prawo do prawdziwego szacunku a tego szacunku nie ma. Najlepiej byłoby zapomnieć o swojej godności osobistej i o swoich prawach pacjenta i prawach człowieka, t...
    • Autorytet lekarza, nauczyciela ,dyrektora, sędziego , urzędnika i osób innych zawodów wynika z profesjonalizmu i nieskazitelności moralnej danej osoby. Same umiejętności zawodowe to za mało. Co o tym sądzicie?
    • Minister zdrowia przypomniala ostatnio podstawowa prawde, mianowicie, ze to tak naprawde pacjenci sa pracodawcami lekarzy. Troche wiec szacunku i kultury wobec pacjentow - swoich pracodawcow drodzy lekarze, bo ryzykujecie, ze pojdziecie z torbami!
    • i zrobic forward waszych postow na jego temat. Moje posty to betka w porownaniu z tym jakie brudy wypisujecie na Profesora temat badz co badz jest On ministrem i szanowanym profesorem i byle chlystek nie bedzie sobie Nim pyska wycieral. Moze zrobi wam proces?
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3092259.html
    • Nie.nie chodzi o lapowke ;-). Ostatnio sluchalem on-line Wiadomosci TVP z Polski.W jednym ze spotow (temat:wyjazdy lekarzy z Polski do krajow Unii Europejskiej)-uslyszalem,|ze od 1 maja b.r. z Polski wyjechalo dwa tysiace lekarzy.Tysiac na miesiac! Niezle tempo! Polska to baaardzo bogaty kraj,ma za duzo dobrych (bo ci gorsi nie wyjada) lekarzy i musi pomoc biednej,starzejacej sie Europie Zachodniej. Pozdrawiam wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się