teatr

(34 wyniki)
  • Mamy tak długo oczekiwany piękny i dobrze technicznie wyposażony budynek tetralny. Kiedy pojawi sie w nim teatr? Jak dotąd, to głównie w nim tańce, przedstawienia typu śmichu-chichu, od czasu do czasu Teatr Es, filmy prawomyśle ... i tyle. Pełen szacunek dla teatru tańca, ale teatr to nie tylko taniec, ale przede wszytkim słowo, mądre słowo. Owszem - CD, LUZ itp. powinny na tej scenie występować, śmichotki i chichotki też jak najbardziej, ale nie tylko i wyłącznie. Prosimy o teatr...
  • Jak wynika z www.spin.siedlce.pl/2012/11/08/ckis-i-mok-chca-sie-sprofilowac-co-sie-zmieni/ TEATR będzie i Osrodek kultury (taki podział). Pisano na ten temat bardzo dużo, tu na forum. Może teatr będzie tylko TEATREM, bez CD, chórów i ciągłej obecności jednego Pana na scenie? Trzeba było dwa lata czekać by zacząć oszczędzać i nie dublować imprez? Oszczędzać zmniejszając administrację (np. jedna księgowość). Dziwne tylko w tym wszystkim jest to, że to niby Dyrektorzy między sobą się ...
  • Teatr(4)

Strona "b.fajna" a na niej mamy program. [b]Tytuł: Gąska 8 lutego. Termin: 8.02.2011r.[/b] Może gdy nastanie nowy Dyrektor zapanuje też nad tą "cudną stroną" w myśl przysłowia: [b]"Jak Cię widzą tak Cię piszą"[/b]
  • teatr(74)

Kurier Siedlecki nr 08/67 str. 24. >..."W ramach rozbudowy powstanie w pełni profesjonalna scena teatralna >powikszona o ponad 1/3 wraz z kominem scenicznym fosą na >orkiestron, a w częściprzyziemia klimatyzowane garderoby, zaplecza >socjalne oraz magazynowe. >Wszystko to będzie do potrzeb osób niepełnosprawnych. >Scena wyposażona zostanie też w pełni profesjonalny sprzęt >sceniczny, m.in. ruchome kulisy czy kurtynę wagnerowską."....
  • Uwaga! Już 23 kwietnia w sali białej MOK o godz. 18:00 odbędzie się spektakl berlińskiego tearu papieru, którego twórcą jest znany polski reżyser i wykładowca wielu europejskich uczelni, Zbigniew Mich. Bilety w cenie zaledwie 15 zł do nabycia w MOK przy ul. Pułaskiego. Spektakl może obejrzeć tylko 70 osób! Więcej o teatrze (niestety tylko po niemiecku :( ) pod linkiem www.toytheatre.de/repertoire.html warto zajrzeć do zakładki nussnacker, bo właśnie dziadek do orzechów będ...
  • Rosną nam w Siedlcach hipermarkety, będzie Multikino i Mac Donald, a czy ktoś pomyślał o tym aby otworzyć w naszym mieście prawdziwy, zawodowy teatr? Naprawdę tego brakuje wielu siedlczanom, a nie każdy ma czas, aby wsiąść w samochód i do stolicy. Tylu absolwentów Akademii Teatralnej jest bez pracy i ich marzeniem jest gdziekolwiek zagrać. Z tego co wiem przed wojną był w Siedlcach teatr,przydałby się i teraz.
  • No własnie się tak zastanawiam co sie powinno pojawić pierwsze zakładając stały i systematyczny rozwój miasta ? Macie jakies typy ? (zakładam ze kino na poziomie się pojawi ). A jeśli już to gdzie ?
  • Mówiono swego czasu o połączeniu MOKu i CKiS. Oraz o stworzeniu Teatru Miejskiego. Co sądzicie na ten temat. Czy jest potrzeba istnienia takiej instytucji? Kto miałby nią kierować? A kogo na stanowisko szefa połaćżonego MOKu i CKiS?
  • W naszym miescie jest sporo grup artystycznych m.in.TEATR ES. Co o nim sadzicie?
  • powiedzcie mi czy w Siedlcach działa jakiś teatr? o studenckim Składanym to pewnie już nikt nie pamięta...
  • Dosyć już mam monopolu na teatr jednego reżysera, adaptatora...i tego co pisze na swoich plakatach. Kilka razy złapałem się w sidła propagandy i wszedłem na "przedstawienie",a tam Wielkie Nic. Nie dopuszcza "reżyser" przedstawień innego autorstwa niż swoje, wiem o tym ze swojego doświadczenia, oraz wielu zdolnych ludzi z Siedlec, którzy mieli gotowe przedstawienia i próbowali je wystawić. Boi się pewnie,że ktoś przyciągnie na salę kogoś więcej niż znajomych aktorów.
  • zapraszam wszystkich na spektakl w wykonaniu Migrator Theatre. O godzinie 18.00 w niedzielę 3 grudnia odbędzie się spektakl Afrika... My Afrika. Jest to jedyny w Europie teatr składający się z imigrantów. Zapraszmy www.tutajteraz.nongov.pl/spektakl.html
  • XXII SIEDLECKIE DNI TEATRU Miejski Ośrodek Kultury w Siedlcach Stara ProchOFFnia - TEATR KONSEKWENTNY - „ŁYSA ŚPIEWACZKA” Eugene Ionesco Tłum. J. Lisowski Reżyseria i scenografia: Teatr Konsekwentny Obsada: Aldona Machnowska- Góra Anna Stanisławska Antoni Barłowski Jerzy Łazewski Arkadiusz Wrzesien Jeden z najbardziej znanych dramatów mistrza absurdu Eugene Ionesco jest najnowszą produkcją Teatru Konsekwentnego. Bohaterowie w tym przedstawieniu znajd...
  • Do tej pory, "teatralną", nazywano tylko scenę. Od maja (repertuar, plan widowni) mamy już "fotele teatralne". Tylko patrzeć, jak będzie "Dyrektor Teatru". By to nastąpiło jeszcze trzeba czasu bo wiele przedmiotów pozostało by nadać im nazwy teatralne.
  • www.tvsiedlce.pl/video_tv.php?id=7217 Od 5:53 szczególnie proponuje zatrzymać się na fragmencie od 8:10 Jeśli CKiS proponuje, to Ty zwykły "śmiertelniku" Siedlczaninie nie odmawiaj. Już teraz wiem, po co są ferie, nie po to by dzieci wypoczęły. NIE !!! Ferie, są po to, aby ośrodki kultury mogły dostać dodatkową kasę, ale nie wprost, tylko tak na około. Jak się dobrze wsłucha to w CKiS trenują "profesjonale" grupy i nie należy im przeszkadzać. Cóż wyjazd do Zakopanego te sprawy....
  • A rzecz odnosi się wyboru Pana [b]Jana Jaroszyńskiego[/b] na stanowisko dyrektora [b]Centrum Kultury i Sztuki[/b] w Siedlcach. Jak wszystko na to wskazuje vice-prezydentem miasta Siedlce z ramienia [i]Siedleckiego Towarzystwa Samorządowego[/i] zostanie Pani [b]Anna Sochacka[/b], osoba, która była największą przeciwniczką wyboru Pana Jaroszyńskiego na to stanowisko (co mogliśmy usłyszeć nie raz na sesji rady miasta czy przeczytać w stanowisku STS-u choćby w Tygodniku Siedleckim). Nie pytam...
  • Na Szekspira fajkach znaleziono Jamajskie naloty. Sprawdź to sam wpisując w Goglach Szekspir. Nie będzie taki drań pisał dla mnie scenariuszy. Ziołowe ziarenka smaku Winiary. Dobre pomysły dobry smak. Mówię STOP wielkiej sztuce. Szukam sklepowych, które mają ochotę zagrać w moim teatrze. Nie mamy sali. Spróbuję porozmawiać z właścicielem Delikatesów, tam jest spory wybieg.
  • CKiS organizatorem sympozjum o in vitro. Kuriozalna sprawa biorąc pod uwagę cele działania tej instytucji. www.siedlce.pl/jpg/InVitro_may.jpg To chyba jasny sygnał wskazujący jaki charakter będzie miała działalność CKiS pod dyrekcją absolwenta Akademii Teologiczno - Katolickiej. Co o tym myślicie?
  • Chcę należeć do tej grupy,ale nie wiem czy i wogóle są organizowane jakies castingi,przesłuchania,nabory.J eśli ktoś mógłby udzielić mi takiej informacji byłabym bardzo wdzięczna :))
  • "w jego rękach mnożą się pieniądze" Jutro lecę i dam mu potrzymać 1000zł, ciekawe za ile czasu zrobi się dwa? Ale kit! "potrafił wykorzystać zgodę" tu prezes ma rację. Zapomniał tylko dodać kogo zostawił na lodzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna