Forum Regionalne Śląskie Tychy
ZMIEŃ
      tychy

tychy

(1090 wyników)
    • Tychy zaplanowano jako wielka sypialnie GOP-u bez kosciolow,poprzylanczano okoliczne wioski i zrobiono wielkie obszarowo miasto.Obecnie miasto skurczylo sie obszarowo i ludnosciowo. Niestety Tychy nie posiadaja wlasnego centrum.Czy centrum Tychow to Plac Baczynskiego -czy tez okolice Hotelu Tychy a moze osiedle A. Co to za miasto bez Centrum? Chcialbym sie Was zapytac czy koncepcja Tychow jako sypialni sie sprawdzila. Czy Waszym zdaniem miasto ma szanse na dalszy rozwoj-jako,ze na d...
    • w sobote zamkięta została po 8 latach działania Tokarnia - jedyny club gdzie mozna było sie pobawić, w Tychach nie ma nic - żadnego centrum handlowego, aqaparku, dobrego clubu - jednym słowem zero rozrywki, nikt w tym mieście nie chce inwestować - porażka.
    • Jak w temacie. Potrzebujemy z mężem na szybko dobry garnitur. Gdzie w Tychach takowy można kupić? Czy dać sobie spokój z Tychami i od razu do Silesii się udać? Choć nie ukrywam nie przepadam za ogromnymi sklepami. Potrzebujemy raczej fachowej porady w sklepie a nie samoobsługi tak jak ma to miejsce w wielkich sklepach. Mąż ma dość nietypową sylwetkę. Będę wdzięczna za podpowiedzi.
    • witam jest gdzieś w tychach gdzie mozna kupić spodnie wrangler, lata temu był w baronie ewentualnie gdzie jeszcze mozna kupić kurtki zimowe typu np adidas
    • Tak się mocno zastanawiam, dlaczego na każdej, albo prawie każdej, imprezie plenerowej musi grać zespół cree? Ostatnio było coś pod żyrafą, chyba filmy mieli wyświetlać i zastanawiem się kogo wpuszczą na scenę no i wpuścili cree. Czy naprawdę nie ma w tychach czy w polsce przyzwoitych zespołów, które mogą zagrac? Na ich stronie policzyłem, że od 2006 roku w Tychach grali co najmniej 36 razy! Smieszne! Wychodzi po minimum 5 razy w ciagu roku! Jest rok, w którym było to aż razy 10! 36
    • właśnie przeczytałam, że w Katowicach powstanie kolejne centrum handlowe (tym razem Załęże), a kiedy wreszcie w Tychach powstanie jakieś centrum, w którym będą jakiekolwiek sklepy poza punktami sprzedaży telefonów komórkowych i apteką? Czy my naprawdę nie jesteśmy targetem dla żadnego koncernu budującego sklepy? Przecież w tzw. mieście nie ma żadnych rozsądnych sklepów z ubraniami, butów w ogóle nie ma gdzie kupować, sklepy z ubraniami dla dzieci - masakra. Żadnego wyboru. Nic, normalnie środ...
    • Jest w Tychach jakaś kwiaciarnia (poczta kwiatowa) która dostarcza zlecenia w obrębie Tychów, coś na zasadzie: płace na miejscu, mówie gdzie i kiedy mają dostarczyć i gotowe mógłby ktoś coś polecić
    • Witam! Czy ktoś wie gdzie w tychach można wyrywać i leczyć zęby pod narkozą? Kiedyś była klinika na osiedlu H ale nie potrafię znaleźć jej w internecie i nie wiem czy dalej jest. Moja mama ma do usunięcia kilka zębów a potem wstawienie protezy i szukamy czegoś blisko. Pozdrawiam
    • Czy ktoś z Was orientuje się, gdzie można zakupić buty sportowe markowe? Gdzie w Tychach lub okolicach możecie polecić jakiś sklep z w/w obuwiem. Dziękuję za informacje.
    • witam, czy mógłby mi ktoś polecić jakąś restauracje w Tychach gdzie można dobrze zjeść ? :)
    • wracając do wątku braku możliwości zakupowych w Tychach - w sobotę otwiera się nowy sklep 5-10-15 na Starych Tychach, na rozdrożu ulic Sienkiewicza i Kościuszki, koło starego kina Halka (które obecnie pełni inną rolę...). Pierwszy sklep sieciowy z ubraniami dla dzieci w naszym szacownym mieście, normalnie świat się kończy. I ponoć ma to być duży sklep, największy na Śląsku!
    • gdzie w Tychach odbywa się aqua aerobić? wiem tylko, że w piramidzie ale jak to tam wygląda jeśli chodzi o ceny i karnety?
    • Czy ktoś wie, gdzie można kupić pocztówki w naszym mieście?
    • Szukam komisu w Tychach z art. dzieciecymi gdzie moglabym wstawic rzeczy po dzieciach do sprzedania, a konkretnie chodzi mi o sprzedaz wozka.... Wiem o komisie na Budowlanych naprzeciwko Leclerka ale nie wiem czy tam mozna wstawic swoje rzeczy? I podobno gdzies na os Z otworzyli jakis komis, moze ktos wie gdzie?
    • Poleccie mi dobra rehabilitantke lub rehabilitanta dla dzieci z Tychow lub okolic prywatnie. Potrzebuje jak narazie 1 wizyty aby skonsultowac corke. Chodzi o sprawy ruchowe, opoznione sprawy ruchowe. O obnizone i wzmozone napiecie miesniowe.
    • W Tychach zostało jeszcze dziewięć Rodzin, które w ramach akcji [b]SZLACHETNA PACZKA [/b]wciąż czekają na pomoc. Głęboko wierzymy, że i dla nich znajdzie się Darczyńca. Jednak równolegle staramy się we własnym zakresie spełnić chociaż jedno marzenie naszych podopiecznych. Zatem mamy do Was wielką prośbę. Prosto z serca. Czy ktoś z Was mógłby przekazać używaną pralkę oraz gitarę....? Pralka jest potrzebna Pani, która żyje za 5 zł dziennie...Natomiast gitara to największe marzenie niepełnospraw...
    • Z okazji 100. urodzin NIVEA Polska postanowiła spełnić marzenia wielu polskich rodzin, a w szczególności ich najmłodszych członków. W odpowiedzi na potrzeby lokalnych społeczności powstał projekt ufundowania i budowy 100 placów zabaw na terenie całej Polski. Więcej na stronie - 100latnivea.pl/glosowanie
    • wybieram się w tym roku nad nasze morze do Krynicy konkretnie Piaski i zastanawiam się nad trasą: 1. Najkrótsza i teoretycznie najszybsza w/g Google mapy: [b]Tychy-Częstochowa-Łódź-Włocławek-Toruń-Grudziądz-Malbork-Krynica[/b] 2. Najdłuższa: [b]Tychy-Częstochowa-Łódź-Konin-Bydgoszcz-Grudziądz-Malbork-Krynica[/b] 3. Pośrednia z pominięciem Łodzi: [b]Tychy-Częstochowa-Konin-Bydgoszcz-Grudziądz-Malbork-Krynica[/b] Czy ktoś z forumowiczów może którąś drogę polecić bądź przeciwnie? ...
    • Witam wszystkich, rozpoczynam ponownie ten wątek by przestrzec wszystkich, nie tylko mieszkanców Tych, przed oszustami z autokomisu automobile. Wątek był już zakładany forum.gazeta.pl/forum/w,322,99729542,,Oszusci_w_Tychach.html?v=2 komis dalej funkcjonuje i ma sie super, wiem bo właśnie mnie oszukali, sprzedając auto, co prawda lekko pukniete z idealnym niewielkim przebiegiem i kilkoma brakującymi przewodami, jak twierdzili. Znam sie niewiele na autach, zaufałam ich doświadczeniu. I to by...
    • Witam! Czy da się jakoś dostać komunikacją miejską z Tychów do centrum Chorzowa (i z powrotem)? Środek lokomocji dowolny (MZK Tychy, KZK GOP, PKP), może być z przesiadką - byle na jednym i tym samym bilecie miesięcznym! Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się