diana2003 11.01.08, 09:08 podejrzewam, że jestem uczulona na nasienie męża, jakie powinnam wykonac badania, żeby się przekonać? czy ktoś miał podobny przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azzurrina Re: uczulona na nasienie, czy ktoś się spotkał? 11.01.08, 10:52 Chodzi Ci o przeciwciała plemnikowe / wrogość śluzu? Odpowiedz Link Zgłoś
diana2003 Re: uczulona na nasienie, czy ktoś się spotkał? 11.01.08, 12:46 nie, chodzi mi o to, że mam problemy ze skóra na twarzy (pomijajać nieudane zabiegi itp.), chodze po wielu dermatologach i nic; ostatnio wpdał mi pomysł, że może jestem uczulona na nasienie męża, ponieważ przy stosunku mam okropny wysyp, ale nie wiem gdzie i jak to sprawdzić; być może to też jest powód nie zagnieżdzenia sie zarodkow przy zabiegach in vitro; Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: uczulona na nasienie, czy ktoś się spotkał? 11.01.08, 13:01 Może mąż jest na coś chory? On nie ma problemów? A może jesteś bardziej higieniczna od męża? Odpowiedz Link Zgłoś
diana2003 Re: uczulona na nasienie, czy ktoś się spotkał? 11.01.08, 13:20 zmiany na moeje twarzy zbyt dlugo trwaj; dermatolodzy nie znalezli przyczyny, jedynie mnie podleczaja, a szczerze mowiac jestemy przebadani, we wszystkie chyba kierunki; kiedys ktorys z ginekologow zasugerowal, ze moze jestem uczulona na ktorys skladnik nasienia meza, ale wtedy jeo opinie zbagatelizowalam, teraz wracam do tej opinii, ale nie bardzo wiem jakie powinnam zrobic badania; podpowiem taka zaleznosc na nastepnej wizycie u dermatologa; Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: uczulona na nasienie, czy ktoś się spotkał? 11.01.08, 14:03 Zanim zdiagnozujesz, co i jak, to chwilowo radziłabym używać prezerwatyw. Poza dniami owu, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina Re: uczulona na nasienie, czy ktoś się spotkał? 11.01.08, 13:38 Pewno alergolog mógłby zrobić próbę - tak jak sie robi próby na inne alergeny? Dermatolog Ci pewnie podpowie. No ale w takiej możesz być też uczulona na pot męża albo...jego płyn po goleniu? Może warto też powiedzieć o tym w Twojej klinice - oni leczą jednak dużo par i mogą znać podobne przypadki/objawy. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś