Dodaj do ulubionych

Utrogestan i swędzenie

IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 18:46
Mam pytanie do wszystkich przyjmujących utrogestan dopochwowo - czy którąś z
Was swędziało (a nawet piekło) ? mnie się to niestety zdarzyło. Lek dostałam od
lekarza i nie ma tam ani jednego słowa po polsku, a z angielskim raczej u mnie
słabo. Nie wiem więc czy jest to jeden z możliwych skutków ubocznych, czy po
prostu mam uczulenie. Jeśli nie przejdzie w najbliższym czasie to będę musiała
skontaktować się lekarzem i chyba zmienić lek, a lekarz jest ok. 100 km ode
mnie, ale pech. Odpiszcie, może to normalne, może po pewnym czasie organizm się
przyzwyczaja ?, choć nie niczę na to za bardzo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Megi Re: Utrogestan i swędzenie IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.02, 08:40
      Ja biorę już ponad 2 tygodnie i żadne takie objawy u mnie nie wystąpiły. Jeżeli
      mozn wiedzieć to na co dostałaś, bo ja jestem w ciąży (piewszą poroniłam).
      • Gość: asiunia Re: Do Megi - Utrogestan i swędzenie IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 16:16
        Ja biorę utrogestan ponieważ jestem po inseminacji stymulowanej CLO. Podobno
        trzeba wtedy uzupełniać progesteron. Na opakowaniu jest napisane (o tyle o ile
        znam angielski), że lek jest do stosowania doustnie LUB dopochwowo. Nie wiesz
        czasem czy chodzi o te same kapsułki - byłoby to dziwne, czy jest jakaś inna
        wersja a tylko opakowanie jest to samo ? A poza tym gratuluję ciąży, oby tym
        razem się udało. Ja też raz poroniłam ale druga ciąża nie chce mi się niestety
        przytrafić sad
        • Gość: asiunia Re: Do Megi II - Utrogestan i swędzenie IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 16:21
          Pytanie o branie tych samych tabletek w dwojaki sposób jest już nieaktualne.
          Przed chwilą dzwoniłam do doktora i już se łyknęłam. Dziwny wynalazek smile
    • Gość: Ewa Re: Utrogestan i swędzenie IP: *.hbg.de.int.atosorigin.com / 161.87.59.* 01.07.02, 10:02
      Ja też mam uczulenie na utrogestan a to dlatego, że jest w nim olejek
      arachidowy i chyba lecytyna z soi (nie mam przy sobie opakowania). Ja mam
      uczulenie na oba te składniki. Zamiast utrogestanu można przyjmować tańszy,
      polski odpowiednik-Luteinę.

Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka