ufny

(3 wyniki)
  • Jestem mamą trzylatka. trzylatka, jak w temacie, zbyt ufnego w stosunku do obcych ludzi. Sam zaczepia innych, nawiązuje rozmowę, do pewnego momentu sie cieszyłam, że mam kontaktowe i smiałe dziecko ale teraz zaczynam sie po prostu bać, że ktoś tę jego ufność wykorzysta. Kilka dni temu na placu zabaw zaczepił synka jakis dziwnie wyglądający mężczyzna i jak podbiegłam to synek powiedział, że on się z tym Panem umawia. A niestety jego możliwości językowe nie pozwalają na wyciągnięc...
  • Mam prawie roczną córeczkę która idzie na rączki do każdego. Piszą wszędzie że dziecko na etapie 8-10 miesięcy jest nieufne w stosunku do obcych a moja córcia odkąd tylko pamiętam nie ma z tym problemów.. wręcz przeciwnie! Nie wiem czy powinno mnie to martwić, bo nawet jak przyjdzie sąsiadka a Małą mam na rękach to po 2 minutach rozmowy wyciąga do niej rączki... i chce być u niej, a do mnie wraca jak już jej się znudzi :o( Kocham ją na życie i trudno mi się oceniać jako matkę, ale poświęcam ...
  • Pani Ewo, moja córcia ma 16 m-cy. Jest mega otwartym dzieckiem, jak zauważyłam tak otwarte dzieci np. na placu zabaw są w wieku 6-7 lat, a te młodsze ciut od niej strasze są "normalnie zdystansowane". Nie raz wzięła kogoś za rękę zupełnie obcego i szła :( Czy jej to minie? Czy tłumaczenie jej, że ta pani/ a w szczególności pan, są obcy i nie wolno z nimi iść? Parę m-cy temu słyszałam, że jej to minie, ale nie mija, ale jest tak samo. Podbiega do dzieci, chce się z nimi bawić, cz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się