Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      ufny

ufny

(5 wyników)
    • mam problem z moim psiakiem, zwierzątko jest duże, ma 1,5 roku, aktualnie w trakcie szkolenia na posłuszeństwo. jest bardzo nieufny w stosunku do obcych ludzi i psów, na szkoleniu ma ciagle założony kaganiec, zeby nikogo nie ugryzł, w domu jak przychodzą goście to najpierw jest zamykany w pokoju i potem wypuszczany w kagańcu. instruktor na szkoleniu już mi powiedział, że po prostu pies przejął geny strachu po rodzicach i będą problemy, ale czy tak juz będzie zawsze? dosc często pr...
    • i zdał z oceną dobrą (na 200 punktów zdobył 176).. dostał nawet medal:) a mnie udało się zrobić mu foto i jeśli ktoś mi podpowie jak to wkleic na forum (o ile można) to ja bardzo chętnie skorzystam:) a jak ktoś chce, to mogę rzucić na maila:)
    • Witam Mam nadzieje,ze mi cos poradzicie.Pierwszy problem,Frodo normalnie jak przystalo na psa w tym wieku w ciagu dnia sygnalizuje potrzebe wyjscia na dwor i zalatwienia sie,natomiast po nocy zastaje prawie codziennie siusiu albo kupe w pokoju.Ostatni posilek dostaje ok. godz 17.00,wypuszczam go do ogrodu na ostatnie zalatwienie sie przed noca ok. godz.23.00-24.00.Dlaczego zalatwia sie w nocy w domu? dlaczego w nocy nie sygnalizuje,ze chce wyjsc? Druga sprawa,Frodziu jest bardz...
    • Witam.Mam pytanie, co zrobic zeby pies byl bardziej nieufny w stosunku do obcych?Pies jest znajda i jest przekochana i straszny pieszczoch, ale nie chce zeby kazego traktowala jak nas.To jest pies rzedkiej rasy i boje sie ze kiedys moze ktos ja ukrasc.Do kazdego sie lasi i nie wazne czy to jest pani ze sklepu, czy listonosz czy jej panstwo.Jest to strasznie wkurzajace.
    • dawno temu, po prostu parę razy dostał ręką w tyłek bo uciekł, zaraz potem żałowałem że to zrobiłem, kocham psiaka - jest wspaniały, traktuję go jak domownika i cżłonka rodziny; mam jednak wrażenie, że on ciągle o tym pamięta i gdy tylko głośniej wydam jakieś polecenie pies płaszczy się na ziemi, PROSZĘ PORADŹCIE CO Z TYM ZROBIĆ tylko nie mówcie mi, że źle postąpiłem bo sam o tym wiem, chciałbym by psiak znowu był ufny i bez zahamowań

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się