Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      urazy

urazy

(6 wyników)
    • Witajcie, mam pytanie, dotyczące transportu kobiety (57 lat), mojej mamy. Mama wczoraj dostała udała udaru mózgu, wiadomo trochę poleży w szpitalu, ale pytanie dotyczy czego innego: mama obecnie jest w szpitalu w Płocku, a mieszkamy w Jeleniej Górze, nie wiecie czy istnieje jakaś mozliwośc transportu przez szpital lub cokolwiek? Poradźcie bo nie mam pomysłu :(
    • czesc, jaka odmiana dla costa? Dziekueje
    • Kiedys na ten temat dyskutowalismy : www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Malopolskie-proces-lekarzy-ws-smierci-kolonisty,109535,2.html Moja pozycja w dyskusji byla taka ze normy [b]ATLS[/b] wymagaja ,aby sprobowac [b]dokonac odbarczenia tamponady przed podjeciem [/b]jakiegokolwiek transportu.
    • www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081025/POWIAT02/469840263 Wlasnie temat na topie- to dr decyduje o diagnostyce Zastanawia mnie jedna rzecz ,czy dr nie mogl rozpoznac "ostergo brzucha" Czy wszyscy specjalisci -podobne przypadki lecza no-spa itp Wiecie co -nie moge ile ten chlopak wycierpial -zaczym zmarl?
    • Bardzo proszę o przetłumaczenie rozpoznania z wypisu ze szpitala. Chciałabym wiedzieć w szczególności czy jest tam mowa o "wstrząśnieniu mózgu". Wypis ze szpitala wygląda tak: rozpoznanie: Contusio capitis. Haematoma intracerebrale reg. lobi parietalis sin. Fractura corporis et arcus zigomaticus lat dex. Fractura ossis sphenoidalis Fractura parietis anterioris sinus maxillaris dex. Pneumosranium. Haematoma orbiculare orbitae utr. Contusio thoracis praecipue lat. dex Contusi...
    • Czy ktoś z Was poradził [wyleczył] sobie z mętami ciała szklistego? W jaki sposób, gdzie itp. Będę wdzięczny za Wasze odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?