Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      urazy

urazy

(6 wyników)
    • witam, czy mogę prosić o pomoc: córeczka (2,5 roku) najprawdopodobniej nadwyrężyła sobie rączkę podczas zabawy (około 2 godzin temu), ręka nie spuchła, ale boli przy każdej próbie poruszenia, zdecydowanie boli ją okolica łokcia. Rozmawialiśmy z zaprzyjaźnionym lekarzem, który powiedział, że raczej z objawów to nie jest złamanie. Pierwsza reakcja straszna: płacz, prawie do wymiotów (ewidentnie ze strachu) trwający ok. godziny! Teraz wsuwa ciasto i zachowuje się prawie normalnie, dopóki n...
    • Po złamaniu kości śródstopia i zerwaniu ścięgien lekarz straszy operacją. Wewnątrz dodatkowo krwiak. Miesiąc leczenia bez efektu. Czy celowa jest wizyta u homeopaty? W grę wchodzi Rzeszów - dr Rdzanek podobno albo dr Drabik? Do tego czasu można podać Arnicę? Jaką ewentualnie potencję? Mam 200 i 30. Oczywiście nie chcę leczyć sama, tylko nie wiem kiedy wizyta będzie możliwa. Proszę o pomoc :)
    • Czy nadaje sie arnika na wypadki dziecięce- nabite guzy, rozbite kolana itp. Syn jak nabije guza( 20 mcy) bardzo płacze, jest przestraszony, trudno go uspokoić. Wiem że siniaków nie unikniemy ale może da sie zniwelowac skutki. W kjakiej potencji i jakie dawkowanie.
    • Moja sunia miała w zeszłym roku zwichnięty staw biodrowy. Zauważam ostatnio, że często przy niepogodzie mniej chętnie się rusza, wolniej chodzi, pewnie boli ją ta łapa, jak to i u ludzi po przebytych urazach. Zastanawiam się czy mogę jej pomóc homeopatią, proszę o radę
    • szukam leku, ktory pomoglby w leczeniu opuchlizny i mozliwe, ze lekkiego stanu zapalnego... urazu nabawilem sie w zeszlym tygodniu, podczas gry na sali gimnastycznej (otarcie skóry i stluczenie kosci na prawej nodze, nieco ponizej kolana). poczatkowo wszytko wydawalo sie goic poprawnie, jednak od 1-2 dni zauwazylem dosc znaczne zaczerwienienie calego, ok. 7-8 centymetrowego obszaru (wraz z podwyzszeniem w tym miejscu temperatury) i wystapienie kilku krostek (ropnych?). choc sam...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się