Dodaj do ulubionych

wakacje z psem

14.06.11, 12:34
temat na czasie bo zbliżają się wakacje :)
chcemy wyjechać nad morze, nie na długo, na około 5 - max 7 dni, no i jest mały, kudłaty problem... Gustaw :)
nie mam go u kogo zostawić (tzn mam kilka propozycji, ale z tych akurat skorzystać nie chcę), więc znalazłam ośrodek w którym akceptują zwierzęta, no i teraz pytanie, czy byłyście kiedyś z psem nad morzem?

nie wiem czy mam go zostawić na pół dnia w domu (w końcu w domu też zostaje sam), czy lepiej zabrać parasol, wodę i wziąć na "dziką plażę"?

jak będzie bardzo gorąco to lepiej byłoby mu w domu (tylko boję się że będzie szczekał)

podpowiedzcie coś jak macie doświadczenie w tym temacie...
Obserwuj wątek
    • arbuziki Re: wakacje z psem 14.06.11, 18:46
      Mieszkam nad samym morzem i wiem, że wyprawa z kudłatym pieskiem na plażę nie jest najlepszym pomysłem... Przynajmniej w moim przypadku tak było, mała ledwo do domu wróciła... Napewno fajnie będzie zabierać go na spacery po deptaku, na plażę tylko wieczorem :)
      Z drugiej strony szkoda będzie zostawić psinkę samą w obcym miejscu...
      • zawsze-magda27 Re: wakacje z psem 14.06.11, 22:16
        JA również jestem zdania, że w dzień pieskowi będzie za gorąco na plaży, poza tym nasze pieski nie lubią słońca i zbyt wysokich temperatur, mogą dostać udaru. Lepiej żeby piesek został w domu. A wieczorkiem możesz zabrać go na spacer na plażę.
    • maby-baby Re: wakacje z psem 14.06.11, 22:22
      Witam!
      Zawsze zabiera moją Tosię razem z nami na wakacje i często nad morze. Nigdzie bym jej nie zostawiła. Nie ma problemu z zostawaniem w wynajętym pokoju. Czasami, gdy jest chłodniej zabieram ją na plażę. Od 3 miesięcy mam 2 psiaki, więc teraz jest trudniej, ale nie niewykonalnie :)
      Miłych wakacji:)
      • an3czka2 Re: wakacje z psem 14.06.11, 22:54
        Ja mam drugiego już pieska i nigdy nie zostawiałam go wyjeżdżając na wczasy, zawsze był z nami. Jak szliśmy na plażę, mały zostawał w pokoju, czy domku, zero problemów. Potem było wynagrodzenie długaśnym spacerkiem:). To na prawdę w dzisiejszych czasach nie problem:).
        Pozdrawiam Ania i miłego urlopu.
        • magda79pn Re: wakacje z psem 14.06.11, 23:01
          dla mnie wyjazd z psem to też nie problem, jak go zostawiam czasem w domu to szczeka, nie wiem jak długo, bo jak wracam to już śpi :) dlatego martwię się trochę czy nie będzie tam ujadał jak szalony nie wiadomo jak długo...

bardziej chodziło mi o to czy zostawić go w domku samego czy zabrać na plażę, ale skoro piszecie że zostawić bo będzie mu za gorąco, to tak raczej zrobimy
          • an3czka2 Re: wakacje z psem 15.06.11, 10:13
            Na prawdę będzie mu lepiej w domciu, a po plażowaniu długi spacer i będzie zachwycony. Dzień dwa może się pobuntować, ale to minie. Może kupcie kule- smakule i zostawiajcie mu przy wyjściu, będzie miał zajęcie na jakiś czas. Ania.
            • magda79pn Re: wakacje z psem 15.06.11, 10:31
              mieliśmy dla jamniczki tą kulę (nie wiem gdzie jest, musialabym poszukać) ale Gustaw to nie jest taki :) on to charakterny piesek jest :) teraz jak wychodzę, to też zostawiam mu jakiś smakołyk i on go zjada dopiero jak wrócę :) natomiast kulę musiałabym chyba psimi dropsikami napełnić, bo suchej karmy on je bardzo mało :)
              • giciag Re: wakacje z psem 15.06.11, 13:35
                Ja z rodzina bylismy w ubieglym roku na chorwacji .Zabralismy psa i nie bylo problemu.Jest nauczony zostwac sam w domu,zostawialam wlaczone radio i zabawki.Na plaze nie radze brac malego.
                • an3czka2 Re: wakacje z psem 16.06.11, 19:22
                  W życiu nie brała bym na plażę, wieczorkiem tylko na małą kąpiel jak najbardziej:)
    • adek25.0 Re: wakacje z psem 15.02.12, 13:41
      hej tez mialam problem gdzie pojechac z nasza sunia na wakacje, w w wielu obiektach kategorycznie odmawiali nam przyjazdu , odkad znalazlam swietna stronke w ktorej sama sobie wyszukuje takie obiekty, juz nie wydzwaniam i nie denerwuje sie;)) wklejam linka www.otonoc.pl moze komus sie przyda, fajne noclegi, super standardy i co najwaznijesze w przystepnych cenach :))
    • e-dom Re: wakacje z psem 15.02.12, 14:22
      Wakcje z psem to nie problem. W naszej ofercie edom.pl mamy 75.000 kwater które są dostosowane do Twojego pupila :) Zmiana klimatu natomiast nie powinna zaszkodzić Gustawowi, wręcz przeciwnie, pozdrawiam!
    • ohbanty Re: wakacje z psem 29.02.12, 14:41
      Cześć ja byłam nad morzem z psem w zeszłym roku. Jeżeli jest bardzo gorąco to można darować psu i sobie wyjście na plaże (nie trzeba chyba się opalać codziennie). W zeszłe wakacje byłam w Bobolinie koło Dąbek (dla posiadaczy zwierząt to lepsze rozwiązanie bo plaża jest niestrzeżona, szersza i kawałek od wejścia nie ma tłoku, w przeciwieństwie do samych zatłoczonych Dąbek). Do Dąbek jest 2km więc chodziłam na spacery deptakiem. Jeżeli już ktoś się decyduje wybrać z psem lub innym czworonogiem to trzeba pamiętać, że na strzeżonych plażach nie wolno wprowadzać zwierząt a pozostawienie psa w domku lub w pokoju trzeba uzgodnić z kierownictwem. Ja nie miałam z tym problemu, ale wiadomo, że pies w nowym otoczeniu, sam może wyć. Ze spokojnym sumieniem mogę polecić ten ośrodek wypoczynkowy www.urlopzpsem.com.pl/URLOPZPSEM/ . Mają miedzy innymi domki z tarasem i dużo miejsca żeby się opalać na terenie. Zaraz za płotem są pola więc moja Cleire mogą spokojnie pobuszować. Udanych wakacji:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka