Forum Zdrowie Medycyna Naturalna
ZMIEŃ
      witaminy

witaminy

(6 wyników)
    • Witam Chciałem się zapytać jakie jest wasze zdanie na temat witamin w tabletkach czy innych preparatów typu Asmag itp. Czy to jest: 1) porównywalne z witaminami występującymi w żywności 2) nie tak dobre jak witaminy w żywności, ale warto to brać 3) nic to nie daje 4) jest to szkodliwe Dziękuję za ewentualne odpowiedzi
    • Może wiecie jakie firmy robią naturalny kwas foliowy, enzymy wspomagające trawienie i chrom 100mcg (bez wanadu) Magnez 200mg znalazłam w Wallmarku, w książce Słoneckiego jest slow mag, co lepsze, a może jakiś inny? Inne tj B complex, wit C 30mg, cynk 15mg bez wit A, selen znalazłam z Calivity lub Nutrilite, ale nie są to chyba najtańsze firmy ale ja innych nie znam. Może znacie inne równie dobre preparaty i tańsze i możecie mi polecić. pozdrawiam i dziękuję Elżbieta
    • Witam, mam pytanie odnośnie picia drożdży (w kostkach) - słyszałam że trzeba je zalewać gorącym mlekiem (wysoka temperatura zapobiega ich późniejszemu rozwojowi wewnątrz organizmu). Jako bogate źródło witamin z grupy B i cynku chciałabym je częściej spożywać - ale nie wiem jak często, żeby nie przedobrzyć ;-). I czy mleko da się zastąpić np. gorącą wodą? Unikam nabiału w diecie. Pozdrawiam :-).
    • lekarz poradził mi żebym stosowała spirulinę dla uzupełnienia diety wegetariańskiej.ale na ulotce jest napisane że odchudza,a ja już ważę tak mało że nie mogę mniej.więc jeśli ma działanie przeczyszczające to mnie poinformujcie
    • czy macie moze na te przypadlosc jakis sprawdzony sposób? probowałam juz róznych cudownych past i ziół, ale pomagają na krótko :(
    • czy są jakieś naturalne sposoby na odstraszenie komarów? może nie lubią one zapachu jakichś roślin? albo może jest coś, w co należy uzupełnić dietę, żeby krew im nie smakowała? macie jakieś pomysły? z całym szacunkiem dla współbraci-komarów, ale nie traktują mnie one zbyt dobrze ;) budzę się w środku nocy pogryziona w kilku miejscach, już nieświadomie zdrapana i nie mogę zasnąć z powodu swędzenia do bólu. przeglądałam w drogerii różne środki odstraszające komary - jednak na ws...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się