witaminy

(7 wyników)
  • No włąśnie jak to jest z tą witaminą C? Podajecie dzieciom Cebion czy coś takiego? Trzeba zakwaszać prawda? Może ktoś mnie oświeci. Pozdrawiam
  • furagin(8)

Jestem mamą pięcioletniej Kasi. Wczoraj byłam z nią na pierwszej wizycie u nefrologa. I tu zdziwienie. Dostałam zalecenie aby podawać małej 2 razy po 1 tabl. furaginu (rano i wieczór)przez tydzień a potem przez trzy tygodnie 1 tabl. na noc. Kiedy zapytałam o witaminę c usłyszałam, żeby nie podawać. Kiedy leczyłam ją u pediatry zawsze witamina c była przy furaginie. Czy teraz coś się zmieniło? I ta dawka. Nigdy takiej nie podawałam. Kaśka waży tylko 16 kg a teraz nie ma infekcji. J...
  • czy zazaczenie UKM mogło się zrobić ze zbyt dużej ilości wit C. Mały dostawał do żelaza 6 kropelek + 4 krople cebionu dostawał też D3 2 kropelki ale teraz mu nie daje bo za szybko zrasta mu się ciemiączko. czy to może mieć coś z tym wspólnego? Zauważyłam też że od niedawna jakby mniej sikał
  • Moja mała pierwszy raz ZUM w mieku 2 miesięcy potem powtórka zanim skończyła 4miesiące teraz jest przez 1.5 miesiąca na odkażaczach i dopiero badanie CUM.Boję się że mogą stwierdzi refluks ale przybiera na piersi prawie 20 dag tygodniowo. Czy przy odkażaczach dawaliście vitaminę C?
  • czy po podaniu Bactrimu mojej ponad 5ciomiesięcznej córce mogą być zielone kupy? i jeszcze podawać równocześnie z wit. c?
  • Jestem mamą 10 miesięcznego Mateuszka, jak już wcześniej pisałam zmagaliśly się z bakteriami (najpierw e coli, później wyszedł pseudomonas lecz pobieranie moczu cewnikiem tego nie potwierdziło - posiew wyszedł jałowy). Po tym jałowym posiewie dostaliśmy skierowanie na cystografię. Badanie wykazało czynny reflux pęcherzowo - moczowy III stopnia. Proszę wyjaśnijcie co to znaczy czynny reflux, czy bierny czy czynny się łatwiej leczy, jak powinno by prowadzone leczenie w naszym przypadku. ...
  • dzisiaj robiłam badania ogólne moczu i wynik jest ogólne dobry tylko poraz pierwszy pojawiły sie nieliczne szczawiany wapnia i nie mam pojęcia co to jest i czy jest to czymś spowodowane? może od leków bo mamy zwężenie cewki i jestemy na bactrimie i furaginie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się