Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      witaminy

witaminy

(24 wyniki)
    • Hej mam pieska labradora -11 tydzien Karmie go karma firmy Acana a lekarz kazał mi zakupić wiatminy ponieważ ponoć pies powinien je dostawac! Czy lekarz jednak nie jest w błędzie zarowno hodowca jego weterynarz jak i wielu znajomych twierdza ze witaminy w przypadku karmy sa zbedne a wrecz szkodliwe. No i co ja mam zrobić? Kazał mi tez osobno podawac jeszcze wapno! A na poczatek zaaplikował małej wiatmie A + D3, ponoć karygodne! I kogo słuchac a moze zmienic weta? pozdrawiam ola
    • Moje psisko kochane je rano suche (Euka lub RC), po południu gotowane (ryż lub makaron z mięsem i warzywami), ma ok. 7 lat. Jest wyspacerowywana, ostatnio nawet trochę intensywniej (wiosna!). Czy przy takim żywieniu - zauważyłam, że większośc chyba forumowiczów "praktykuje" takie diety - suplementujecie je jakimiś preparatami witaminowymi? A jeśli tak, to jakimi? Pozdrawiam.
    • Mój zajada karmę z witaminami, ale ponoć oprócz tego należy dokarmiac go różnymi specyfikami - od kiedy? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. NJ
    • Chciałam prosić wszystkich praktyków i zwolenników (z przekonania lub z konieczności) „gotowanej” diety dla psiaków o podzielenie się własnymi doświadczeniami w tej sprawie. Mam sześciomiesięcznego sznaucera miniaturkę. „Sznautzi” jest z rodowodem, wzięty z hodowli, do której chyba nie można mieć większych zastrzeżeń - odrobaczony, zaszczepiony, dobrze żywiony i socjalizowany, co było widać w ciągu tych 3 miesięcy, kiedy jest u mnie. Przez 2 miesiące poc...
    • Witam, mam 4 miesięcznego szczeniaka rasy pudel. Chciałbym aby wzbogacić jego dietę szczególnie w okresie zimowym o jakieś dodatkowe witaminy. Znajoma poleciła mi ten preparat www.anber.com.pl/ANIVITAL_Cani_Immun_120_tabletek-199.html lub www.nokaut.pl/oferta/dr-clauder-s-multi-vitamin-paste.html Nie wiem który jest dobry ? Może ktoś z was podawał go swojemu pieskowi ?
    • Od niedawna mam w domu małe 7 tygodniowe szczenię. Po wizycie u weterynarza mała dostała witaminy (których nie chce jesc, musze je ukrywać w szynce lub parówce). Wcześniej jadła normalnie ser, piła mleko, zaczęłam podawać jej witaminy. Któregoś dnia najadła się żwirku z kuwety kota, sądziłam że to od tego ta biegunka. Wyleczyłam ją smectą. Dziś zaczęła normalnie jeść zresztą tak jak wczoraj. Na wieczór dałam jej parówke z witaminą, a za jakiś czas mleko. Za kilka godzin- żadka cze...
    • ..ze pies lize sciane? Ostatnio zauwazylam,ze sciana pod kaloryferem, gdzie czesto przebywa moja roczna sunia jest wylizana do cegly.Brakuje jej wapnia ? Czy jakis innych witamin? Przy okazji podziele sie fotkami slicznej suni. Ladna prawda? www.streemo.pl/Portal/VideoWatch.aspx?MediaId=1355 Pozdrawiam acerin
    • Czym karmic szczeniaka labradora ma teraz 8 tygodni i głownie mu podaje Purine junior.
    • pozwalam sobie mieć pytanie o mleko dla kota moja kicia bardzo lubi pić mleko i nie ma po nim żadnych problemów żołądkowych ale czytając to wszystko o mleku mam pytanie czy w związku z tym powinnam jej podawać mleko bardziej tłuste?> np. 3,2%? czy zupełnie chude? 0,5 % albo 0% a może rozcięńczać z wodą?>??? już się pogubiłam w tym wszystkim w każdym razie ona śmietany nie lubi,(ewentualnie z twarogu wiejskiego) ale mleko tak i sama się go domaga - pije z wielką przyjemnością ...
    • Jak to jestz tym linieniem, czy to juz czas (jesień)? Suczka ma dopiero 5 mies. jest w sumie krótkowłosa a gubi sieść jak cholera! Juzszału dostaję zciągłym sprzątniem. Prz każdym podskoku i otrząsaniu sypie sie z niej.... Ogólnie jest zdrowa, jada przyzwoicie (marczew,jajecza.witaminy),więc co to może znaczyć? Wydaje mi się, że w ostanim czsie to się nasiliło. Ps.była już kąpana.
    • Mam bardzo duży problem moja papuszka ma bardzo zmienioną woksówkę (nos) najpierw mjała żółta a teraz odeszła jej jedna warstwa teraz ma zielonkawa co o tym sądzicie co to może byc... z gory dziękuje prosze piszcie
    • Witam mam taki problem czym karmic 6 miesiecznego boksera jak ma wygladac typowy posilek ??
    • Proszę pomóżcie,mój pies 1,5 roczna suczka rasy Golden bardzo linieje.I to cały czas.Wyczesuję olbrzymie ilości sierści,gdzie tylko się dotknie to zostawia całe kłęby sierści.Już nie możemy sobie z tym poradzić.Zastanawiam się czy to,że pije małe ilości wody może być tego pośrednią przyczyną?
    • nasza daisy podczas gdy nikogo nie ma w domu dobiera sie do listew podlogowych i kantow scian drapiac i obgryzajac je. taras i zabawki ma do swojej dyspozycji podczas gdy nikogo nie ma w domu czy jest to oznaka nudow i protestu czy tez np moze byc brak wapna(te gipsowe sciany)w tej chwili podjedzone miejsca zastawiamy roznymi przedmiotami ale chyba nie o to chodzi.Czy podawac jej witaminy czy kupic wiecej zabawek? srodek zapachowy?
    • Mój trzyletni żółw czerwonolicy zaczął ostatnio "krzywo" rosnąć - robi mu się coś w rodzaju garba, wybrzuszenia na skorupie. Co to może być? dostaje urozmaicone jedzenie - robaczki, mięso, odżywki, witaminy...
    • Mam 5-tygodniwego pudla-mini-kiedy pierwsze szczepienie i jakie na nosowke?W jakim tygodniu,miesiacu szczepienie na wscieklizne?Czy to prawda ze najlepsze szczepionki sa Francuskie?Podalam juz na odrobaczenie pierwsze w pascie-masci lekarstwo-ponowne po uplywie 2 tygodni powtorzyc?Bo czytalam ze po 2,4 a nawet 6 tygodniych ponownie odrobaczac? Co i jakie kontrole jeszcze u szczeniaka sie przeprowadza? Dziekuje za porady!!!!Pozdrawiamy z pieskiem!!!
    • Papuga mojej cioci (nimfa) zaczęła się ostatnio dziwnie zachowywać. mianowici: pochłania ogromne ilości gazet, reklam z hipermarketów, ulotek itp. to jakaś choroba?? a może niedobór witamin?? pomóżcie bo ciocia nie wei co ma robić z tym fantem!
    • Mamy owczarka niemieckiego (z rodowodem). Ma 7 miesiecy i nadal klapniete uszy. Weterynarz twierdzi, ze uszy mu stana przed ukonczeniem roku i nie ma powodu do "paniki". Ale znajomi twierdza, ze cos jest nie tak. Poradzcie cos!
    • URODZILA MALE.CO MAM DAWAC IM JESC ABY ZDROWO ROSLY I NIE ZABRAKLO IM WITAMIN. CO MAM DAWAC JESC MATCE SWINEK ABY SZYBKO DOSZLA DO SIEBIE PO PORODZIE?
    • Witaj, Napisz proszę, co z kicią? Jak się czuje? Czy byłaś u lekarza? Czekamy na jakieś wieści. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się