Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      witaminy

witaminy

(6 wyników)
    • Witam wszystkich.Własnie rozpoczal sie czwarty rok mojej znajomosci z migrena.Zaczelo sie od tabletek antykoncepcyjnych, potem umieralam z bólu przez cała ciążę.Po porodzie troszke sie uspokoiło, ale niestety nie ustapiło.Teraz mam bóle raz lub dwa razy w miesiącu.Pomaga mi bardzo Imigran (25 mg w czopkach) lub Maxalt (cudownosci odkryte niedawno!!!).Ale poczynilam pewne odkrycie,a wlasciwie pewna pielegniarka mi doradziła abym ssała witaminę C jak mam bóle.I wiecie co kurcze, pom...
    • hej, przeszukalam w archiwum nt zlocienia. czytalam, ze aby byl skuteczny musi zawierac minimum 0.2% parthenolidu. ile ma ten mariomigran? stosowala ktoras z was migralife? z jakiej firmy najlepiej brac magnez, laczycie go tez z wit. b complex? znalazlam w archiwum o plastrach: "plastry chłodzące, nie pamiętam nazwy (Migraine Ice - coś podobnego), kosztują ok. 12zł / 5 szt. Działają jak okład mentolowy, pomagają ulżyć w bólu i przylepiają się do skroni. Działają ok.godziny" Zastanaw...
    • Ta wit. bierze udział w przemianie białek w naszym organiżmie.Prościej mówiąc jej udział jest ważny w przemianie dającej serotoninę.Moze watro spróbować pobrać B6.
    • Od co najmniej 7lat zapisuję każdą migrenę w kalendarzu, robię podsumowania miesięczne i zaobserwowałam stałą tendencję. Styczeń-luty mam zdecydowanie więcej migren niż w innych miesiącach nawet 150% średniej z pozostałych miesięcy. Czyli średnio mam w miesiącu 6dni a te dwa miesiące po ok 9dni. Daje to w sumie 80-90dni w roku wyjętych przez ból. CO takiego jest w tych miesiącach? Nie mogę znaleźć mianownika? Teraz mam kolejny maraton. Średnio 2-3dni potem przechodzi migrena ale zostaje...
    • Witam wszystkich. Chciałam podzielić sie swoim niedawnym odkryciem. Cierpie na migreny juz od ok. 4 lat. Najgorzej przed miesiaczką i w ciąży było okrpnie. Od ok. 4 miesięcy zaczełam łykać tabletki dostępne w każdej aptece zawierające lecytyne i miłorząb japoński.Takie tabletki na pamięć i koncentracje ( jest ich cała róznorodność), poprawiaja one krążenie.Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu ataki migrenowe znacznie sie zmniejszyły, a nawet ustapiły na kilka tygodni. Dopiero po jaki...
    • Spotkałam się gdzieś w artykule prasowym, że Amerykanie stosują w leczeniu migren wit. B2 (ryboflawina) w dawce 400 mg dziennie (sic!) oraz magnez w dawce 400 mg dziennie. O ile co do magnezu nie mam wątpliwości, o tyle wit. B2 w takiej dawce w Polsce nie jest spotykana (pytałam w aptece - maximum to 5 mg w zastrzykach. Jeżeli wiecie coś na ten temat - napiszcie! Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się