witaminy

(107 wyników)
  • Witam, może któraś z forumowiczek ma podobny problem? W 2 ciążach brałam Feminatal, podczas karmienia 1 dziecka też przez prawie 2 lata, czyli łącznie jakieś 4 lata. Jakieś pół roku temu zakupiłam nowy, który zmienił nazwę na Femibion i po nim dostałam mega mdłości.... Zrobiłam również próbę z Prenatalem i Falvitem - to samo.... a po tym drugim doszły jeszcze wymioty. ;( Teraz maluch ma już 14 miesięcy, nadal go dokarmiam piersią, zaczęłam też dietę proteinową bo mam parę kilo za dużo. Chci...
  • Czy możecie polecić mi jakieś witaminy, które poprawią trochę moją kondycję? Wyniki krwi mam na granicy normy, staram sie dbać o jakość spożywanych posiłków, regularnie ćwiczę, a czuję jakby uszło ze mnie dużo energii (już od dłużego czasu mam z tym problem), jestem śpiąca, zmęczona, ciągle brak mi sił... Dodam, że mam 26 lat i od kilku lat biorę pigułki. Help. Tak bardzo chciałabym przetrwać zimę maszerując żwawo i z uśmiechem na ustach...
  • Czy możecie mi polecić jakieś naprawdę,dobre i sprawdzone witaminy w tabletkach lub płynie.Biorę tabletki anty więc,nie moge brac niczego co zawiera żeń-szeń. Jeśli więc znacie coś godnego polecenia,to będę wdzięczna.W aptekach aż roi się od różnych preparatów,ale nie chciałabym testować każdego po kolei. Dziękuję za wszelką pomoc Anika
  • Czy znacie może jakieś sprawdzone dobre zestawy witamin przeciw wypadaniu włosów.Włosy wychodzą mi garściami.Zresztą zawsze wychodziły,ale teraz jest ich naprawdę dużo :( Jakiś czas temu zjadłam 2 opakowania MerzSpecial i nic się nie zmieniło. Bardzo proszę o rady jeśli znacie jakieś sprawdzone witaminy.Nie chcę iśc w ciemno do apteki i kupić byle co.
  • JAkie bierzecie witaminy ? chodzi mi o wit amine D , mam 42 lata I jeden lekarz mi mowi,ze powinnam przyjmowac 2 ray dziennie 600 mg kupic w aptece,a jeszcze inny mowil, ze 1 w m-cu 1 tab. 50.000 units. NIe chce brac za duzo wit. NIe Wiem co robic.
  • moze mi polecicie zespół witamin które nie będą pobudzać za bardzo apetytu? chciałabym się wzmocnić,nie wiem które kupić witaminy.
  • Ostatnio kupilam sobie troche witamin i takich tam;) zeby sie troche wzmocnic. I stalo sie cos dziwnego. Wzielam razem-czosnek, kwas foliowy, magnez i spiruline i spalam prawie caly dzien. Nie bylam pewna czy to od tego wiec powtorzylam to po kilku dniach i sytacja ze spaniem tez sie powtorzyla. Wiecie moze cos na ten temat? Nie wolno tego ze soba łączyc? i czego dokladnie?> no i moze znajde cos gdzies w necie-jakąs 'rozpiskę' czego z czym nie lączyc?
  • Dziewczyny jestem 3 tygodnie po porodzie i ciągle czuje sie słabo, kręci mi sie w głowie itp...Powiedzcie jakie witaminy sobie kupic zebym doszła do siebie jak najszybciej...??
  • Poleccie mi prosze jakies dobre witaminy. Mam przed soba okres ciezkiej nauki. Chciałabym uzupełnic niedobor witamin aby organizm lepiej funkcjonował. Co procz magneu i lecytyny polecacie?
  • Hej, zastanawiam sie nad zakupem jakiegos kompleksu witamin z tej grupy..Mam problemy z wypadaniem wlosow i wyczytalam ze niedobor tych witamin moze byc przyczyna wypadania..Jakie witaminy byscie polecali z tej grupy??Czy w ogole warto je brac?komus pomogly zahamowac wypadanie wlosow??
  • 4 miesiace temu urodziłam dziecko i teraz strasznie wypadaja mi włosy, czy znacie jakies dobre witaminy aby temu zapobiec?
  • czy w trakcie brania pigułek antykoncepcyjnych macie zalecenia brania witamin lub preparatów mikroelementów?? czy cos bierzecie, bowiem one - antykoncepcyjne- podobno powoduja słabeze przyswajaniw, pozdrawiam, Ala
  • DZiewczyny, Szukam naprawde dobrego zestawu witamin i mineralow,moga byc w plynie. Zewszad slysze, te niedobre, te beznadziejne. Myslala, ze witaminom "Centrum" mozna zaufac, ale farmaceutka w aptece jakos sie skrzywila,gdy zaptalam ja o opinie w sprawie tych witamin (ale ona ogolnie sie krzywila caly czas, wiec wyszlam z apteki z pustymi rekami). Moze ktoras z Was pomoze? Potrzebuje kopa witaminowego przed wiosna i zdecydowalam sie poswiecic na to troche pieniedzy.Czekam na rady.
  • Dziewczyny i p. doktor czy to prawda, ze pigułki antykoncepcyjne "wypłukują" z organizmu witaminę B6 i że w związku z tym, biorąc pigułki trzeba brać tez tą witaminę? I druga sprawa (baaaaardzo ważna) czy to prawda, ze po tejże witaminie się tyje? Jest to dla mnie o tyle wazne, ze przeczytałam gdzies na forum, ża na tłustą świecącą się cerę trzeba brać właśnie witaminę B6. Spróbowałam (a cerę miałam okropną, zaczynała sie świecic juz po godz. od zrobienia makijażu)i faktycznie ...
  • Po kilkumiesiecznej przerwie mam zamiar wrocic do pigulek antykoncepcyjnych. Kiedy bralam je poprzednio nie bralam nic dodatkowo, ale zastanawiam sie czy nie warto. Co polecacie?
  • Witam Dziewczyny, czy ktoras z Was przyjmuje witaminy?, ostatnio chodze jakas przybita, ciagle zmeczona, spiaca i rozdrazniona, faktem jest, ze pracuje na noce i pewnie to jest glowna przyczyna takiego stanu ale moze przyjmowanie witamin poprawilo by troche moje samopoczucie zwazywszy jeszcze ze nie jadam ostatnio zbyt wartosciowych posilkow. Chcialabym jeszcze zapytac czy organizm moze sie uzaleznic od witamin? I co sadzicie o Vitaral? ...
  • Już sama nie wiem jak to jest ? Kiedyś koleżanka mi powiedziała, że jej ginekolog zapisuje pigułki z witaminą B. Podobno to wskazane a ja pierwszy raz o tym słyszę !!! Czy którejś z Was również ginekolog poleca brać przy pigułkach witaminę B, która podobno uzupełnia braki w organiźmie, powstałe w wyniku łykania piguł ???
  • Taką rewelację usłyszłam w jednym z programów o zdrowiu i urodzie. Że niby naukowcy to niedawno odkryli. No więc jak to jest?
  • Witam! Lekarz zalecił mi furaginum i witaminę c na zapalenie pęcherza. Zapomniałam jednak dopytac się w jakim odstępie czasu od furaginy należy wziąc witaminę c. A może jednocześnie? proszę o radę.
  • Witajcie! Jakich witamin i mineralow brakuje podczas brania pigulek? Co mozna "bezkarnie" zazywac? Z tego co slyszalam mozna lykac magnez. I co jeszcze? A czego trzeba unikac - poza grapefruitami? Pozdrowionka Robaczeq

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się