witaminy

(26 wyników)
  • Byliśmy u lekarza, który stwierdził, że koniecznie trzeba poprawić nasienie, którego wyniki są grubo poniżej normy. Kazał łykać androvit, wit. C i pojawić się za pół roku. W między czasie, po trzech miesiącach mąż ma zrobić powtórkę badania i pokazać się wynikami. A ja zastanawiam się, czy te witaminy mają sens. Zaszkodzić pewnie nie zaszkodzą, ale dają mi złudną nadzieję. Boję się już tego. Może zamiast czekać te pól roku powinniśmy przygotować się od razu do inseminacji. Takie mam myś...
  • Hej, Mój m. ma azoo, niedlugo czeka go biopsja w poszukiwaniu plemników w jądrach i tak się zastanawiam - czy warto, aby do tego czasu brał jakieś witaminy na polepszenie jakości ewentualnych plemników? Jakiś androvit, czy salfazin? W końcu jeśli się znajdą to warto aby były jak najlepsze. Dr nic o tym nie wspomniał - a może nie można? Wiecie coś na ten temat?
  • Przez jaki okres czasu nalezy brać Witamine B6 aby prolaktyna znacznie zmalała ??? Narazie jest looz bo biore dopiero 6 dzien, ale tak po 12 tabletek dziennie przez długi okres to tez nie za bardzo ( biore 600 mg )
  • Cześć dziewczyny podobno witamina B6 pomaga leczyć bezpłodność oraz reguluje cykl łagodzi objawy napięcia przed miesiączkowego wpływa kożystnie na organizm .Czy ktoś coś słyszał ,może też bieżecie ? Ja już sobie kupiłam zobaczymy co z tego będzie. Pozdrawiam i polecam na zdrowie .
  • W tym cyklu aplikuję sobie zestaw: wiesiołek (3x po 1 tabletce), Capivit A+E medium(1x po jednej tabletce) i B complex (3x po 1 tabletce). Napiszcie co o tym zestawie "na poprawę płodności" myslicie ! Czy powinnam jeszcze do tego dorzucić np: magnez ? Czy takie witaminy mozna brać przez cały cykl czy tylko w pierwszej fazie i po owulacji przerwać ? Pozdrawiam
  • Hej! Dziewczyny mam pytanko czy ta wit. bierze sie niezaleznie od cyklu(I a II faza)bo gdzies przeczytalam ze tylko w II fazie. I czy jesli biore ja 3x1 tabl.to nie za duzo? Aha jeszcze jedno:-)mysle ze jak czasem zapomnie mi sie i nie wezme 3, a 2 to chyba nie wplynie to negatywnie(tzn.nie oslabi dzialania) z gory dzieki za odpowiedzi Pozdrawiam
  • Czy ktos zna jakies witaminy, prparaty na popraweinie płodnosci, Co jest dobre na słabe plemniki????? porzdzcie mi. Moj maz i ja bralismy Clostilbegit i NIC!!!!!! rzadnej poprawy!!!!!!!
  • Witam mamy z mężem mały problem do rozwikłania, troszkę można powiedzieć że sami go stworzyliśmy. Po pierwszym badaniu (ogólnie nie najlepszym) mężowi przepisano witamyny B, A+E, PP i cynk. Nie bardzo mój mąż pilnował przyjmowanie witaminek. Obecnie po badaniu okazało się, że po za ruchem plemników reszta jest w porządku, tylko na ten ruch mąż otrzymał proviron (jakieś sterydy, pewmie paskudztwo bo nie ma tego w żadnej aptece tylko trzeba zamówić). Czy może któryś z waszych mężów...
  • Proszę o pomoc w interpretacji wyników Czas upłynienia 20 min Objętość 3.5 ml pH 7.8 ruch postępowy szybki 1% ruch postępowy wolny 9% ruch niepostępowy 33% nieruchome 54% koncentracja 100 mln/ml w całym ejakulacie 350 mln aglutynacja - żywotność - żywe - 77,4% - martwe - 22,6% morfologia plemników: prawidłowe - 3% nieprawidłowe - 97% ( nieprawidłowość w budowie glowki - 97% wstawki - 64) ...
  • czy sam folik wystarczy? caly czas staram sie odzywiac zdrowo, ale czy to wystarczy?
  • dziewczyny czy zapalenie wykryte w badaniu nasienia meza moze byc przyczyną tego iz nie moge zajsc w ciaze?czy zapalenie odgrywa w tym wszystkim istotna role?
  • Proszę o interpretacje wyniku,dzisiaj mąż odebrał,a wizyte mamy u lekarza w czwartek,a ja bym chciała wiedzieć już teraz,może ktoś z Was się zna i potrafi rozszyfrować te parametry:chodzi mi o ruch- było:ogólny %ruchliwych 60>50 szybka linearna 10>25 wolna linearna i nielinearna 30 brak ruchliwości postępowej 20 brak ruchu w ogóle 40<50 a obecnie wyszło: ogólny %ruchliwych 75>50 szybka linearna 15>25 wolna linearna i nielinearna 35 brak ruchliwości...
  • Mojemu mężowi wyszedł wynik nasienia bardzo dobry poza aglutynacją, bo wyszła na poziomie 3. Co to może oznaczać?
  • Witajcie, mam pytanie glownie do dziewczyn z USA. Moze bedziecie mi mogly pomoc i udzielic informacji, za ile i gdzie mozna kupic Materne. Czy znacie jakies sklepy internetowe, sprawdzone i godne polecenia? Z gory dziekuje i pozdrawiam ze slonecznego Miami, Magda
  • Cześć dziewczyny! Czy słabe plemniki można trochę podrasować?:) Mój pierwszy lekarz odnosił się do tego sceptycznie, zalecał witaminki. Jednak mój obecny doktorek chce przepisać mojemu mężowi jakieś tabletki i zastrzyki. Czy któraś z WAS ma może doświadczenie w tym temacie?
  • Jestem tu nowa, choc, jak wiele z nas podczytywalam sobie od czasu do czasu o forumowych perypetiach, nie zdajac sprawy, ze i ja moge tu zawitac, a jednak. O baby staramy sie od prawie roku i do niedawna ludzilam sie, ze glownym problemem zajscia w ciaze byl stres, az do wczorajszego telefonu od ginekologa, ktory poinformowal nas o braku plemnikow w nasieniu mojego M...... stwierdzil, ze nie znaleziono ani jednego..... Prosze Was o pomoc, moze wiecie, czy w takiej sytuacji mozliwe ...
  • ...bo ostatnio stwierdził że on chętnie by coś łykał...tak na wszelki wypadek... nie miał badanego nasienia więc nie jest to podyktowane wynikami - bo i tak to ja mam problemy... ale powiedział że może jak on będzie "silniejszy" to będzie lepiej. poradzicie coś? zastanawiam się nad preparatem selen + vit. E.
  • Czy upłynnienie nasienia po 2 godzinach to duży problem? Normą jest 30 minut, a mój lekarz nie jest zbytnio rozmowny i nie wyjaśnił nam tego. Czy leczy się to farmakologicznie? Szukamy dobrego specjalisty ze Śląska. Pozdrawiamy wszystkich oczekujących dzidziusia. Jest nas chyba coraz więcej.
  • Witam serdecznie Czy ktoś spotkał sie z problemem małej ruchliwości plemników męża? Miał on robione badania w specjalistycznej klinice i wykazały wyniki poniżej normy, jeżeli chodzi o ruchliwość (powinno byc 25% a uzyskany wynik wynosi tylko 10%). Co do ilości nie ma zastrzezeń (149 mln/ml). Ja już przeszłam przez wiele badań (HSG, laparoskopia, badania hormonalne)-wszystkie wyszły dobrze. Już 3 lata staramy się o dziecko i niestety nic nie wychodzi. Może ktoś mi poradzi co robić...
  • Cześć Dziweczyny. Najpierw się przypomnę (bo juz kiedyś tu gościłam). W październiku zeszłego roku (2004) zaszłam w ciążę - niestety okazała się ciążą biochemiczną. Badania z mojej strony - ok. Badania w marcu męża - w miare ok - trochę słaba ruchliwość - ale nie tragicznie. 20% szybi ruch, 20% wolny, ogólem ruchliwych - 45%. Liczba w 1 ml- 52 500 000. Norma "miejska" jak to określił lekarz. 8 cykli i nici, więc dziś wysłałam go na powtórne badania. No i... tragedia. Liczba - 26...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się