wprost

(12 wyniki)
  • WPROST(4)

WPROST-"jedyny sprawiedliwy tygodnik" czasów lustracji, założony na począku III RP przez Marka Króla, byłego członka KC PZPR. Ze 2 lata temu ten pan z rodziną był na liście 100 najbogatszych Polaków. Obecnie nie jest naczelnym. Wycofał się rok-dwa temu. Daje do myślenia.
  • Kto czyta newsweeka wprost czy polityke i kto bylby na tyle uprzejmy aby zrecenzowac mi kilka zdan z dowolnego artykulu z dowolnej z ktorys z tych gazetek?Byłabym bardzo wdzięczna ...:(:(
  • Czy ktoś mi może wyjaśnić zagadkę Wprost? Piotr Gabryel - były naczelny, kilka razy słyszałem co mówi w telewizorze – mówił o dziwo do rzeczy, momentami jak prawicowy oszołom. Nowy naczelny - Janecki – w formie wyrażanych poglądów stonowany, ale zdecydowany, na tle zaproszonych komentatorów tv24 wypada bardzo korzystnie – poglądy miejscami zadziwiające – również mówi często jak prawicowy oszołom. Tydzień temu, aby przeczytać wywiad z Kaczyńskim nabyłem Wpro...
  • Ze Zdzisławem Podkańskim, bylym ministrem kultury, a teraz eurodeputowanym, o słynne już pomówienie go o chęc umówienia sie z niezyjącym już wtedy Józefem Czapskim. W toku b długiego (6 lat!) procesu ustalono, że chodziło o innego Czapskiego, żyjącego jak najbardziej, konserwatora zabtytków, ktory w owym roku dostał nagrode Ministra Kultury. Tym, który puscil w obieg te plotke był Andzrej R., były dyr. departamentu ksiuążki, zwolniony przez Podkanskiego za naduzycia. 2 teksty we W...
  • Zaczyna się od czcionki, layoutu. Doszedł do tego nowy dział - listy czytelników typu "To skandal, że...droga redakcjo". Wydaje mi się, że Agora po cichu zamienia GW w brukowiec, ostatni możliwy chwyt, żeby znów mieć nr 1 w czytelnictwie, przed Faktem.
  • Mam pytanie do krajowych dziennikarzy pracujących w AWR WPROST - jaka jest tam atmosfera? Czy da się pracować spokojnie i bez zbędnego stresu, czy istnieje partnerski układ między szefem i pracownikami. Niestety pracować gdzieś muszę, aby utrzymać dziecko, a tylko Oni dali mi konkretną propozycję pracy. Pozdrawiam
  • Widzieliście ślub młodego Króla z dziennikarką Eriką Oley? Nawet Kulczykowie załapali sie na wesele. Chyba sfinansowali to z pieniędzy ze sprzedazy Pani.
  • pozdrawiam
  • "Inni też rosną. ... „Dziennik” w stosunku do września zyskał aż 8,3 proc. ... „Gazeta Wyborcza” sprzedała w październiku 443,4 tys. egzemplarzy (o 0,15 proc. mniej niż we wrześniu i 0,9 proc. więcej niż w październiku 2006 r.)" No to jak: sprzedaż GW wzrasta, czy wprost przeciwnie? Oczywiście, że - w przeciwieństwie do innych gazet - GW traci czytelników. I na nic się zda porównanie do ubiegłego roku (ciekawe, że w przypadku innych gazet nie ma takiego ...
  • ozon nie ma za bardzo miejsca na polskim rynku. tematyka co prawda ciekawa - ale wg mnie raczej robiona na zasadzie "pisac kazdy moze - jeden lepiej drugi gorzej". nie zauwazam zeby ozon mial jakies wybitne "pioro" na skladzie. wprost zas ostatnio naprawde coraz ciekawsze sie robi a polityka nieco osiadla
  • Jestem 15-letnim kibicem opolskiej Odry. Zwracam się do redaktora gazety wyborczej Pana Jacka Sarzały, który trzeba powiedzieć wprost niestety skłamał pisząc o niezależnej gazecie kibiców "To my kibice!" jako o wydawnictwie w, którym jest "festiwal przemocy i rasizmu...". Nie nazwał pan tego wydawnicta wprost, ale jest to jedyna, kibicowska gazeta sprzedawana w kiosku więc na pewno miał Pan na myśli to pismo. Chciałbym sprostować tą wypowiedź. Są tam umieszczone jedynie sprawozdania z m...
  • Z tekstu wynika, ze Przekrojowi jednak spadlo, tylko mniej niz Wprostacie i Neskwikowi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się