Dodaj do ulubionych

WPROST przegrał kolejny proces

IP: 213.25.23.* 31.01.06, 20:26
Ze Zdzisławem Podkańskim, bylym ministrem kultury, a teraz eurodeputowanym, o
słynne już pomówienie go o chęc umówienia sie z niezyjącym już wtedy Józefem
Czapskim. W toku b długiego (6 lat!) procesu ustalono, że chodziło o innego
Czapskiego, żyjącego jak najbardziej, konserwatora zabtytków, ktory w owym
roku dostał nagrode Ministra Kultury. Tym, który puscil w obieg te plotke był
Andzrej R., były dyr. departamentu ksiuążki, zwolniony przez Podkanskiego za
naduzycia. 2 teksty we WPROST, o ktore Podkanski zaskazryl te gazete, ukazaly
sie JUZ PO tym, jak analogiczny proces przegrała Rzeczpospolita, co bylo
wowczas powszechnie znane, co swiadczy o niebywalej ignorancji albo arogancji
redakcji WPROST. redaktor naczelny Marek Krol i Maciej Luczak (autor tych
tkstow i jednoczesnie redakcyjny prawnik!) maja [przeprosic Podkanskiego,
zaplacic mu odszkodowanie oraz zaplacic ogromne koszty sądowe, narosłe w
ciagu 6 lat przewlekanego procesu. Jest to kolejny przegrany proces WPROST
reprezentowanego przez Macieja Łuczaka, który tym samym przoduje w rankingu
najbardziej "skutecznych" polskich adwokatów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stanisław Remuszko To już będzie kolejny kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:37
      Bo ze mną też przerżnął przed chwilą (no, może przed miesiącem albo dwoma?). Ale
      prócz zainteresowanych nikt o tym jeszcze nie wie.
      To był proces o ochronę dobrego imienia Adama Michnika, Agory i "Gazety Wyborczej".
      Wyrok już jest prawomocny i komorniczo egzekwowalny, a sprawa miała sygnaturę:
      IV C 1673/03. Choć Wprostowi pozostała jeszcze kassancja...
      100 000 odszkodowania piechotą nie chodzi :-)

• Gość: czapski gratuluje kasy. Jescze pare takich, a król pojdzie IP: 213.25.23.* 31.01.06, 22:32
        na ulice :)
      • Gość: pendrive Panie Stanisławie, jeśli można spytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:14
        kto chronił dobre imię Adama Michnika i Agory?
        • preslaw Może dlatego 01.02.06, 09:46
          pogorszył im się ostatnio papier, który zbiliżył się jakością do tego, na jakim
          drukowany jest między innymi "Najwyższy CZAS" i inne równie poczytne i
          opniotwórcze pisma, o czym pisałem w innym wątku. Pomimo przegranych procesów
          pewnie i tak dalej będą kreowali się na wyrocznię we wszystkich sprawach.
          • preslaw Rada dla Wildsteina 01.02.06, 09:56
            < We wtorek w sądzie nie stawił się b. publicysta "Rzeczpospolitej" Bronisław
            Wildstein. Reprezentujący go mecenas Maciej Łuczak...>

Nie więc lepiej Wildstein zmieni sobie pełnomocnika, bo skończy jak jego obecna
            redakcja.
        • Gość: Stanisław Remuszko Re: Panie Stanisławie, jeśli można spytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:54
          Dobrego imienia Agory, "Gazety Wyborczej" i Michnika przed potwarcą i
          oszczerzycielem Remuszką Stanisławem broniła (jak socjalizmu lub niepodległości)
          redakcja "Wprost".
          Polecam moją "Kobiałkę", a w niej "Nadwiślański Matrix", bo tam cała sprawa jest
          opisana z detalami:

www.remuszko.pl/gw/?page=matrix
          • Gość: pendrive Dziękuję, a "Kobiałkę" obiecała mi znajoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:42
            chętnie się dowiem, o co idzie - cała sprawa wygląda zaskakująco.
            • fajnyzdzisiek A Remuszko znowu sie tu reklamuje.... 01.02.06, 13:42
              A odgrazal sie, ze juz nie bedzie wchodzil na to forum. I co warte sa jego slowa?
              • Gość: Stanisław Remuszko Na forum GW łatwo sprawdzić wiarygodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:32
                Wiarygodność każdego forumowicza.
                Kto kłamie, a kto mówi prawdę.
                Czy na przykład prawdę mówię ja, czy "fajnyzdzisiek".
                Nigdy nie twierdziłem, że nie będę wchodził na to forum. Łatwo przytoczyć moje
                "odgrażanie się". Proszę uprzejmie. To nie wymaga wysiłku. To robi wyszukiwarka.
                Tchórzliwy anonimowy krytyku.
                • Gość: seven Re: Na forum GW łatwo sprawdzić wiarygodność IP: *.acn.waw.pl 02.02.06, 08:01
                  Fakt nie mówiłeś że nie będziesz wchodził na forum „Prasa i media”
                  tylko na forum „kraj” ale prosiłeś admina o usunięcie twojego konta
                  z portalu GW.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27511986&a=27511986---
                  "To był proces o ochronę dobrego imienia Adama Michnika, Agory i "Gazety Wyborczej".
                  Wyrok już jest prawomocny i komorniczo egzekwowalny, a sprawa miała sygnaturę:
                  IV C 1673/03. Choć Wprostowi pozostała jeszcze kassancja...
                  100 000 odszkodowania piechotą nie chodzi :-)"

Może jakiś link do przegranej sprawy ciekawski jestem.

• Gość: Stanisław Remuszko Czy fajnyzdzisiek przyzna się i przeprosi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:40
                    I co moja prośba ma wspólnego z wypowiedziami na niecenzurowanym forum "Prasa i
                    Media", gdzie nie trzeba się rejestrować?
                    Natomiast o co chodziło w wygranej (przeze mnie) sprawie - a właściwie sprawach,
                    bo złożyłem osiem jednobrzmiących pozwów przeciwko najwiekszym polskim tytułom
                    prasowym - można na razie dowiedzieć się z podanego wcześniej linku, powtórzę:

www.remuszko.pl/gw/?page=matrix
                    a wkrótce (mam nadzieję) całość zostanie opisana w przygotowywanej książeczce.
                    • Gość: . Tylko kogo obchodzą Pana procesy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:08
                      ... Szanowny Panie Stanisławie?

Zbiorowa mądrość ludu pracującego miast i wsi wydaje się być ważniejszym
                      czynnikiem sprawczym niż opisy Pana procesów przeciwko GW.

Miała kiedyś GW nakład 1,5 mln - teraz ma 0,6 mln i to się samo komentuje bez
                      książkowych opisów czyichś procesów.

Pozdrowienia

:-)
                      • Gość: pendrive Co do tej zbiorowej mądrości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:38
                        na rynek wszedł Fakt i coś tam jeszcze... Zbiorowa mądrość się przerzuciła...
                      • Gość: Stanisław Remuszko Odpowiadam anonimowi z 11.08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:00
                        Nie mam pojęcia, czy i kogo obchodzą moje procesy. Testem będzie sprzedaż
                        wspomnianej monotematycznej książeczki, którą zamierzam wydać w marnym tysiącu
                        egzemplarzy. Sądząc po sprzedaży "Kobiałki" oraz "Gazety Wyborczej. Początków i
                        okolic" - nic nie ryzykuję, i jeszcze jakieś pięć tysięcy netto na tym zarobię.
                        • Gość: fajnyzdzisiek Re: Odpowiadam anonimowi z 11.08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:34
                          remuszko to pieniacz
                          • Gość: Orazhooy Re: Odpowiadam anonimowi z 11.08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:36
                            to chamstwo jakieś
                          • fajnyzdzisiek Ktos niefajny sie podszyl.... 03.02.06, 17:23
                            Ktos sie podszyl i podpisal moim nickiem... O co chodzi? Ten post nie byl moj, ani nawet z mojego
                            komputera...

Gość portalu: fajnyzdzisiek napisał(a):

> remuszko to pieniacz
                            • niezalogowany_ranek ja ci wierze 03.02.06, 23:26
                              ale to prawda ze remuszko to pieniacz i palant
                    • fajnyzdzisiek fajnyzdzisiek przeprosi, jak pieniacz przeprosi... 02.02.06, 19:05
                      Ja moge przeprosic, jesli znany pieniacz (sam sie chwali swoimi procesami) przeprosi za swoje
                      inwektywy. Zdanie ?Proszę admina o usunięcie mojego konta z portalu "GW".? i odsylanie
                      zainteresowanych na prywatny adres e-mail oznacza pozegnanie z calym forum Gazety. Po takim
                      egzaltowanym pozegnaniu, pisanie na innych forach GW oznacza tylko, ze ktos tu nie moze sie
                      powstrzymac przed reklamowaniem swojej osoby i swoich kiepskich ksiazek, ktorych nikt nie chce
                      kupowac....
    • newsrum Re: WPROST przegrał kolejny proces 03.02.06, 11:36
      O, pierwsza miła WIADOMOŚC po powrocie do kaczylandu z normalnego świata.
      Zresztą żadna rewelacja, bo wprost przeżyna wszystkie procesy. W kwietniu zdaje
      się przerżnie następny, o mobbing (termin 5-go zdaje się). O "talentach"
      etatowego adwokata wprostu M.Łuczaka - rekordzisty polskiej palestry w
      przegrywaniu procesów - nie będę nic mówił: kon jaki jest każdy widzi. Czy on
      ma papiery jakieś na króla ze ten trzyma takie beztalencie? Ale nie mój cyrk,
      nie moja małpa
      • podkurek Re: WPROST przegrał kolejny proces 04.02.06, 00:07
        Ale dziś było!
        • preslaw Re: WPROST przegrał kolejny proces 04.02.06, 16:27
          Co to za proces o mobbing? Czy znane są jakieś szczegóły?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka