wprost

(6 wyników)
  • Jak zareagowalibyście w takiej sytuacji. Mój kolega (dobrze mi znany, także prywatnie - ważne) został wyznaczony do realizowania pewnego projektu, którego realizacja wiaze się z czestymi kontaktami z pewnym mężczyzną. Męzczyzny tego mój kolega nie lubi i wiem dlaczego, ma powody. Ten mężczyznba jest gejem, ale powody dla których mój kolega go nie lubi nie sa z tym zupełnie związane. Ponieważ nie jest on (kolega) jedyną osoba pracująca nad projektem, zwrócił się do swego szefostwa z prośb...
  • czy ktoś z Was jest fachowcem od sv? czy wszyscy się tu wpisują 'jak komu się zdaje lub osobiście lubi'??? Wybaczcie bezpośredniość, jestem ciekawa.. :)
  • W jaki sposób kulturalnie odciąć się od osoby nielojalnej, która nie przyjmuje tego faktu do wiadomości? Nie działa: - nie odpowiadanie na sms - nie odbieranie telefonów - zaprzestanie prób jakichkolwiek kontaktów z mojej strony Trochę mnie sytuacja męczy, bo druga strona się nie zraża.
  • Z tego co wiem, ale nie wiem skad wiem, niegrzecznie jest na powitanie (czy nawet w trakcie) rozmowy z osoba strasza od nas pytac jak sie czuje, czy jest zdrowa itd. Nie wiem co robic w sytuacji, gdy widze, ze pani z ktora sie spotykam oczekuje, ze zapytam ja o zdrowie. Co mam robic? A moze ja zle te zasade zapamietalam? Aha, czy to prawda, ze nie nalezy tez straszej osobie na pozegnanie zyczyc zdrowia? Naprawde wszyscy tak robia i ja po prostu widze, ze rozne babcie i ciocie na ...
  • Witam, Kupuję i czytam dużo książek. Nie mam też problemu z pożyczaniem tego, co juz przeczytałam i w ten sposób zawsze ok 10-20 książek jest "w ruchu" u znajomych. Niestety, jest kilka osób, które pożyczyły ode mnie książki i nie oddały ich od ponad roku (w sumie 4). I tu problem - jak delikatnie nakłonić do oddania ksiązek? Jak rozmawiam przez telefon z koleżanką, to mimochodem rzucam "a co sądzisz o książce X" licząc na to, że się zreflektuje i odda. Niestety moja metoda n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się