28.08.03, 14:12
witajcie
mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania
wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/ml)
wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym
jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a
miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo
prawdopodobnego - ach ta paranojasmile) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE
Obserwuj wątek
    • mutak Re: test bhcg 28.08.03, 14:27
      wiem, ze może moja odpowiedź może Cię nie zadowolić, ale raczej to nie ciąża.
      Ja robiłam w 24 dc i miałam tylko 1,62, co wykluczyło ciążę.
      • stokrotka1975 Re: test bhcg 28.08.03, 14:31
        mutak napisała:

> wiem, ze może moja odpowiedź może Cię nie zadowolić, ale raczej to nie ciąża.
        > Ja robiłam w 24 dc i miałam tylko 1,62, co wykluczyło ciążę.

DZIEKUJE CI UPRZEJIE ZA ODPOWIEDZ TAK WLASNIE MYSLALAM OBESRWUJAC TAKI NISKI
        POZIOM BO WYDAJE MI SIE ZE SKORO TE TESTY SA TAK CZULE TO CHOC ODROBINKE
        POWINIEN BYC WYZSZY PRZYNAJMNIEJ OSCYLOWAC W OKOLICACH GRANICY 3mlU/ml
    • stokrotka1975 Re: test bhcg 28.08.03, 14:33
      stokrotka1975 napisała:

> witajcie
      > mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania
      > wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/ml)
      > wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym
      > jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a
      > miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo
      > prawdopodobnego zapłodnienia- ach ta paranojasmile) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu
      > DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE
    • kingusia7 Re: test bhcg 28.08.03, 18:20
      stokrotka1975 napisała:

> witajcie
      > mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania
      > wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/ml)
      > wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym
      > jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a
      > miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo
      > prawdopodobnego - ach ta paranojasmile) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu
      > DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE

z tegoco wiem testy z surowicy sa niesamowicie czule dlatego tez sa w stanie
      wykryc juz ciaze niemal na drugi dzien ( rosnie bowiem natychmiastpoziom hcg)
      • jagna_jagna Re: test bhcg 28.08.03, 19:59
        kingusia7 napisała:

> stokrotka1975 napisała:
        >
        > > witajcie
        > > mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania
        > > wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/
        > ml)
        > > wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym
        > > jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a
        > > miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo
        > > prawdopodobnego - ach ta paranojasmile) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu
        > > DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE
        >
        >
        > z tegoco wiem testy z surowicy sa niesamowicie czule dlatego tez sa w stanie
        > wykryc juz ciaze niemal na drugi dzien ( rosnie bowiem natychmiastpoziom hcg)

---------> Na drugi dzień po czym? Nie napisałaś tego a wydaje mi się, że to
        ważne żeby wspomnieć, że najpierw zarodek musi się zagnieździć (bo dopiero
        wtedy bodajże zarodek zaczyna wytwarzać hormon wykrywany w testach) a to
        następuje parę dni po zapłodnieniu, które też może nastąpić parę dni po
        stosunku. Także nigdy nie wiadomo kiedy jest ten dzień i chyba najlepiej
        poczekać do dnia spodziewanej miesiączki.
    • kingusia7 Re: test bhcg 28.08.03, 20:52
      chodzilo mi o to iz wynik jest ju znany na drugi dzien po zagniezdzeniu sie
      zarodak
      chociz w przypadku STOKROTKI1975 wydaje m isie maloprawdopodobne aby byla w
      ciazy, skoro to byl 8 dzien cyklu srednio 28 dniowego to tak naprawde byl to
      dzien bezplodny owulacja mogla miec miejsce 14 dnia cyklu wiec 6 dni na
      przetrwanie plemnikow? hmmm odrobinke za duzo...poza tym test byl zrobiony po
      11 dniach od mozliwego zaplodnienia wiec hcg powinno juz "skoczyc" a tu jest
      naprawde malutkie
    • monika.antepowicz Re: test bhcg 06.09.03, 15:22
      Moim zdaniem badanie zostało wykonane troche za wcześnie, bo do zapłodnienia
      jeajeczka mogło dojśc jeden dzień po owulacji - a wiec 3 dni przed badaniem,
      blastocysta jeszcze nie zagnieździła sie stad też wydzielane przez zapłodnione
      jajeczko beta hchg może wpierwszych dniach być nieoznaczalne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka