Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      zaborcza

zaborcza

(8 wyników)
    • Moj problem to tak jak w tytule - zazdrosc, bycie zbyt zaborczą. Nie umiem sobie z tym kompletnie poradzic. Mialam nadzieje , ze to minie z wiekiem a tu nic, zadnych zmian. I nie mam na mysli wcale zazdrosci tylko w relacjach z mężczyznami , bo oprocz tej istnieje jeszcze ta w relacjach ze znajomymi, przyjaciółmi. Potrzebuje zawsze kogos na ,,wyłączność,,. Wiem , ze nikt tego nie lubi, ja sama tez nie lubie gdy ktos stara sie mnie zbyt ograniczac ciągłą swoja obecnoscia, ale nie...
    • Witajcie:) Moja historia jest banalna..jak tysiące tutaj opisanych ...ale tak jak większkośc z Was, kórzy rozpoczynaja jakiś wątek...pisze bo mam potrzebę wygadania się...nie ważne,(a może jednak ważne), jak to skomentujecie...ale prosze piszcie ...bo czasami jest dobrze spojrzeć na swoje zycie innymi oczami... MAm 32 lata, od prawie 14 lat jestem mężatką, mam 2 synów. Dorosłe życie zaczynałam bardzo szybko..była wielka miłość, szybki seks, ciąża w klasie maturalnej... i śl...
    • Jestem w zwiazku ok. 5 lat i rok po slubie. W naszym malzenstwie wszystko dobrze sie uklada, jestesmy nadal w sobie zakochani, dbamy o siebie itd. Niestety meczy mnie moja zaborczosc o meza!Nie potrafie ze spokojem przyjac kazdej informacji o jego wyjsciu, jego nowych zainterowaniach, o wszystkim co by dotyczylo tylko jego!Na kazda tego typu informacje reaguje zloscia, czepiam sie, warcze.. Trwa to chwile, ale zawsze sie powtarza!Nie chce mu tego robic, bo wiem ze kazdy potrzebuje wolno...
    • Czy siostra /34 letnia /ma prawo być zazdrosna o czas jaki spedzam z jej ,40 letnim bratem?Czy ma prawo wypominac mu,ze dla mnie ma czas a dla niej nie?
    • Witam.Mam chlopaka.Jestesmy rozni pod wzgledem charakteru,jednak to akurat nas do siebie przyciaga.Jestem "nowoczesna, uzależniona od komórki, internetu itp.) On jest nieskażony uzaleznieniem od tych wszystkich cudów techniki. Mamy swoje zajecia na codzien, prace, szkole. Nie mozemy sie widziec codziennie. Jednak gdy on nie napisze do mnie smsa drugi dzien z rzedu, wtedy mam poczucie, ze mu na mnie nie zalezy, ze cos sie dzieje. Potem odzywa sie jak gdyby nigdy nic i wszystko jest...
    • witam,chciałbym aby ktoś pomógł mi zrozumieć moją żonę. Od początku.... od trzech lat teraz 4 rok się zaczął,żona ma kochanka,chcą sobie ułozyc zycie. dwa lata po kryjomu sobie zyli,była w domu itd.niby wszystko ok,ale było inaczej,kiedy wszystko wyszło na jaw,wyjechała do pracy do Niemiec,byli tam razem,sprawa rozwodowa w toku.ponad rok zajmowałem się sam dzieckiem ,naszą córeczka(7lat),teraz wrócili z pracy.On mieszka niedaleko,żona jest w domu(bo nie mam gdzie iść...jej słowa),i pyt...
    • Bylam z chlopakiem 14 miesiecy, znam go, i to dobrze od lat czterech. Bylo nam dobrze, az za dobrze, trudno mi wymarzyc sobie faceta ktory by bardziej do mnie pasowal. Ale... (zawsze jest jakies ale) Do tej pory bylismy razem w jednej klasie w liceum, spedzalismy ze soba caly wolny czas (nawet nam sie nie nudzilo). On mi czasem wypominal moj poprzedni zwiazek, byl potwornie zazdrosny, bo z poprzednim facetem poszlam do lozka (blad). Byly klotnie, awantury, potem przechodzily. Te...
    • Czy zdradę w ogóle można uzasadnić?? Czy kobieta mająca zaborczego i zazdrosnego męża, jak zdradzi to jakoś to przed sobą wytłumaczy? Chodzi mi o to, czy zdrada męża sama w sobie jest niewytłumaczalna czy są jakieś "okoliczności łagodzące"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się