Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      zadanie

zadanie

(77 wyników)
    • Witam, proszę o pomoc w następującym zadaniu: Podaj przykład porządku na zbiorze siedmioelementowym (chodzi o diagram),mającego: a) 2 największe i 1 najmniejszy element b) największy, 2 minimalne, 3 maksymalne. Czy to w ogóle jest możliwe, żeby porządek miał 2 największe elementy? A żeby miał największy i jednoczesnie 3 maksymalne? Coś mi tu nie pasuje:P Z góry dziękuję za wszelką pomoc:)
    • Witam mam kilka zadań, które nie mam pojecia jak rozwiązać. Prosiłbym o pomoc oraz wytlumaczenie. Dziekuje% 1) oblicz tlenkowy skład chemiczny klinkieru cementowego otrzymanego w wyniku wypalenia mieszaniny składającej sie z 74% CaCo3 i 6% gliny o składzie: SiO2 -50%, Al2O3-26%, CaO-5,5%, Fe2O3-5%, MgO-3%, K2O+Na2O-2%, H2O-8,5% 2) Podaj wzór minerału zawierającego 46,55% SiO2, 39,5% Al2O3, 13,94% H2O 3) Oblicz skład mineralogiczny cementu o następującym składzie chemicznym: 65% CaO, 22% ...
    • hej!! mam ogromna prosbe, czy ktos moglby rozwiazac to zadanko: pieciu ludzi, pracujac razem tak samo wydajnie wykonuje pewną prace w ciagu 8 dni. Ilu jeszcze należy zatrudnić ludzi, aby wykonać tę pracę w ciągu 4 dni A ile dni będzie wykonywać tę pracę 8 pracowników? chcialbym po prostu porownac moja odp. prosze o rozwiazanie;););) pozdrawiam
    • janek i janka poruszaja sie nałyżwach z szybkoscia 2m2/s(metry kwadratowe na sekunde) jezeli janka odepchnie janka to jego szybkość wzrośnie do 4 m2/s. jaka szybkosc bedzie miala wowczas janka jezli jej masa ciala jest 2 razy wieksza od masy ciala janka. To jest zadanie z liceum zaocznego, kuzyn prosil mnie o pomoc, ale ja o fizyce nie mam najmniejszego pojecia. wiec prosze kogos kto jest w stanie to obliczyc o pomoc:) Na moje oko, to przy tej prędkości mają być inne jednos...
    • zaleznosc wydatkow na dobraluksusowe od dochodu opisuje funkcja: D(z)= (2z*(z-3))\z+4 Obliczyc elastycznosc dochodową wydatków i podaj interpretacje ekonomiczną. Ma ktos jakis pomysl jak to rozwiazac albo czy ktos mial kiedykolwiek stycznośc z zadniami takiego typu?? Z gory dziekuje :)
    • Witam Otoz mam problem z pewnym zadaniem z badan operacyjnych - tresc zadania tutaj img510.imageshack.us/img510/7504/10ue.jpg Nie chce zadnych rozwiazan..potrzebuje tylko jakiegos naprowadzenia,wskazowki jak to liczyc...ze zwyklym zadaniem transportowym sobie poradze..ale z zadaniem transportowym z kryterium czasu juz mam problem :( z gory dzieki :) pozdrawiam Adam
    • Tu się nie rozwiązuje zadań za leni tylko szuka informacji. Takie wątki kwalifikują się na oślą ławkę, bo nie są związane tematycznie z tym forum. Kiedy te wątki były sporadycznie foremki mogły jeszcze normalnie korzystać z forum, teraz namnożyło się tylu chętnych do szukania wsparcia, że to forum przestaje być informacyjne. Dlatego wątki "poszukuję referatu" lub "zróbcie zadanie mi biednemu" będą przenoszone na zwierzę z długimi uszami.
    • Ruszając ze stacji pociąg osiąga szybkość 10m/s po przebyciu 500m.Załóż,ze ruch pociągu jest jednostajnie przyspieszony.Oblicz wartośc przyspieszenia z jakim poruszał się pociąg. Prosze o szybkie odpisanie jak zrobic to zadanie.
    • Czy ktoś mógłby mi pomóc w rozwiązaniu zadania..? Oto ono: Znajdź wszystkie wartości parametru m, dla których zbiór (1; +nieskon.) zawiera się w zbiorze rozwiązań nierównośco x^2 - mx + m >0
    • Bardzo proszę o pomoc. Umiem obliczać macierz odwrotną ale jakoś z tym zadaniem mam problem. Zadanie brzmi: Dla jakich wartośći x istnieje dla macierzy 1 2 x A=3 1 1 macierz odwrotna? 3 2 2 Co zrobić z tym x? pomóżcie :/
    • Mam pytanie do sznownych grupowiczów: może ktoś mógłby mi podać jakieś strony internetowe, na których są zamieszczone zadania z egzaminów wstępnych z ubiegłych lat, na informatykę lub matematykę. Dzięki!! Melka
    • mam pytanko, czy ma ktoś może książkę z zadaniami z logiki? w sklepach nie ma, a ja jestem tłukiem, i muszę ćwiczyć:(( bardzo chętnie bym odkupiła, albo co.tyle, że nie podręcznik, ale właśnie jakies ćwiczenia. ma ktoś? pozdrawiam logiczny tłuk-natka:)
    • Proszę o pomoc... w jaki sposób rozwiązać poniższe zadania? 1]w pewnym miejscu przewodnika średnica wzrasta 2razy. W porównaniu z ilością ładunku przepływającego przez cieńszą część ilość ładunku przepływającego w jednostce czasu przez pole przekroju grubszej częście będzie a - 2 razy większa b - 2 razy mniejsza c - 4 razy większa d - 4 razy mniejsza e - taka sama 2] Z tego samego materiału wykonano 2 przewody o jednakowych masach i długościach: l oraz 3l. Oblicz stosunek o...
    • Temat mojej pracy brzmi tak Ogłoszenie na realizację zadania własnego gminy(dowolnej) w zakresie upowszechniania sportu, może ktoś ma pojęcie jak to napisać???? proszę o pomoc, będę wdzięczna
    • Jak wyliczyc cos takiego: Mam dwa okregi (x-4)^2 + (y-1)^2 = 16 (x-3)^2 + (y-3)^2 = 5 i z jakiego punktu na osi OX poprowadzic dwie styczne do obu okregow tak aby te styczne byly rowne?
    • Czy ma kto? w swoich zasobach lub czy kto? zna stronkę gdzie jest opisane zadanie transportowe.Nie wiem jak zrobić zadanie transportowe np. Kopanie ogódka , mycie samochodu. Trzeba wyznaczyć najoptymalnieszš kolejno?ć czynno?ci czy jako? tak.
    • Czesc mam zadanie na pedagogikę by zebrac opinie internautów na temat DLACZEGO DZIECI W WIEKU 10-15 SIĘGAJĄ PO NARKOTYKI? bardzo dziękuje za każda udzieloną odpowiedź.
    • To nie jest moj przedmiot, nie jestem umyslem scislym i mam straszny problem. Czesc zadan jako tako rozwiaalam i zostalo mi jeszcze kilka - nie wiem nawet jak sie za to zabrac i nie mam nikogo kto moglby mi pomoc... Oto one: Zad. 1 Jakie jest prawdopodobienstwo, ze przypadkowo wzieta liczba naturalna jest podzielna przez: a) 5 b) 3 lub 2 Zbior do 50 liczb. Zad. 2 Dokonano pomiaru średnicy kuli: 14,6 cm ; 14,60 ; 14,600 Oblicz objetosc dla tych srednic, gran...
    • Nie wiem jak sie zabrać za zadanie. Może mi ktoś pomóc. Będe wdzięczna za każda podpowiedź a nawet rozwiązanie Konsument dysponuje kwotą 120zł, którą wydaje tylko na zakup dobra x i y. Cena dobra x=3zł zaś cena dobra y=5zł. a) Napisz równanie linii budżetowejprzy tych ograniczeniach b) Jaką postać będzie mieć linia budżetowa gdy dochody spadną o 25% natomiast ceny dóbr x i y nie zmienią się
    • Dźwięk rozchodzi się w powietrzu z szybkością 340m/s.Oblicz,ile kilometrów przebędzie w ciągu 2 godzin samolot poruszający sie z szybkością dwa razy większa od szybkości dźwięku. Prosze czy moze ktos rozwiązać>to bardzo pilne...prosze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się