Forum Nauka i edukacja Nauczyciele
ZMIEŃ
      zadanie

zadanie

(8 wyników)
    • Jestem wlasnie (1 raz)w takiej sytuacji. Zadalam do napisania krotkie wypracowanie w domu i jeden z uczniow przyniosl takie, napisane przez matke (widac po pismie i po wyszukanych konstrukcjach). Co robic? Musialabym wystawic dobra ocene, ale wszyscy wiemy, ze on tego nie napisal! Please help!
    • Normalnie mowę mi odjęło: www.emetro.pl/emetro/1,85651,4775554.html
    • Poradzcie. Zadalam krotkie wypracowanie do napisania w domu (angielski). Pare osob oddalo mi zadanie ewidentnie napisane nie przez siebie. Jestem tego pewna, widzac te zaawansowane formy i kontrukcje, nie mowiac juz o wyszukonych zwrotach i wyrazeniach. Co robic w takiej sytuacji? Osoby te oczywiscie twierdza, ze pisaly same. Mam to ocenic? Na bardzo dobry? Przeciez nie zlapalam za reke. Kazac pisac jeszcze raz na lekcji i dopiero oceniac? Wyleczylo mnie to z zadan domowych, lecz...
    • Mam pytanie. Zaczelam w tym roku staz na dyplomowanego. Wiem ze jest rozmowa, jest sprawozdanie i dokumentacja potwierdzajaca osiagniecia,. Czyli jesli dobzre rozumiem tak jak na egzaminie na mianowanego mam szykowac gruby segregator i wciskac tam splodzone pzreze mnie dokumenty, sprawozdanie itp???
    • Czeka mnie hospitacja dyrektora. Wymyslilam plan i jezeli ktos z Was, drodzy doswiadczeni forumowicze, bylby tak mily i rzucil na to swoim blefrskim okiem, bardzo bylabym wdzieczna. Zaczynam powtorka z poprzedniej lekcji (slownictwo zwiazane z jedzeniem). Potem pokazuje zdjecie dziewczyny i razem z uczniami ustalamy co ona je na kazdy posilek (tzn ja pytam, oni odpowiadaja) - to forma rozgrzewki. Pytam czy jej dieta jest zdrowa. Pokazuje piramide zywieniowa, omawiamy ja wspolni...
    • Mysle o liceum, ktore przeciez nie jest obowiazkowe. Czy nauczyciel moze zamknac drzwi klasy po dzwonku (bo mu to przeszkadza) i nie wpuscic notorycznych spoznialskich? Zaznaczam, ze nie chodzi o pierwsza lekcję tylko którąś z kolei, a uczniowie wychodzą na papierosa i zanim dojdą (a niespecjalnie sie spieszą) to zawsze mija parę minut lekcji. Czy nauczyciel ma prawo wpisać takim typom nieobecność i uniemożliwić im dotarcie na lekcję? Dla przykładu.
    • Rzecznik praw ucznia w rozwoju swojej politycznej kariery wpadl na kolejny genialny pomysl. www.dziennik.pl/wydarzenia/article100445/Odpytywanie_w_szkolach_jest_nielegalne.html Teraz proponuje jeszcze zeby poruszyl sprawy: sprawdzianow ( to naruszenie konstytucyjnego prawa do rownosci, bo przeciez nie kazdy sie do niego przygotuje) :D wystawiania ocen ( powoduje to zbytni stres u ucznia) :D sluchania sie nauczycieli ( bo przecviez nauczyciel nie jest prawnym opiekunem ucznia ) :D ...
    • Jeździcie podczas wakacji na kolonie i obozy jako wychowawcy? Ja swego czasu miałam taki pomysł, ale po całym roku stwierdziłam, że jednak nie jestem w stanie i potrzebuję odpoczynku od dzieciaków. Wolę w ciągu roku szkolnego narzucić sobie większe tempo, aby móc latem odpocząć. Wśród moich znajomych też jest niewielu amatorów tej letniej atrakcji:), a jedynym entuzjastą jest moj kolega, ktory twierdzi, ze za darmo sobie nad morzem czy w gorach pobedzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się