Forum Nauka i edukacja O języku
ZMIEŃ
      zadanie

zadanie

(6 wyników)
    • Witam jestem studentem dziennikarstwa i ostatnio dostalismy zadanie do zrobienia a mianowicie : Skomentuj zdarzenie językowe: Ktoś powiedział : To drobiazg nie warty zachodu. mam dla Was prośbe oraz możliwość sprawdzenia sie gdzie w tym zdaniu znajduja sie błędy i jakie? Bardzo liczę na waszą pomoc bo niewiem co mam z tym zrobić;/
    • Witam, jestem studentem dziennikarstwa i komunikacji społecznej. Na zajęciach mam taki przedmiot jak Stylistyka i kultura języka ostatnio dostalismy zadanie do zrobienia a mianowicie : Skomentuj następujące zdarzenie językowe: Ktoś napisał:"Przywódcą nowego ugrupowania wybrano starego działacza partyjnego". I w zwiazku z tym mam dla Was prośbe oraz możliwość sprawdzenia sie gdzie w tym zdaniu znajduja sie błędy i jakie? Pozdrawiam i zachęcam do spróbowania swoich sił!!
    • o pomocy w zadaniu jezykowym... Szkoda, byl fajny... :(
    • fotoforum.gazeta.pl/3,0,828279.html Na tak sformulowane zadanie odpowiedz na tym obrazku jest jak najbardziej prawidlowa. Czy "oblicz dlugosc odcinka oznaczonego jako x?" jest za bardzo skomplikowane do sformulowania przez matematyka?
    • mam wypisac zdanie o charaktezre sentencji z skargi hioba chodzi o lament hioba czyli co mam napisac wgl co to jest ta sentencja?? o co z tym chodzi?? pomoze ktos??;)
    • Witam! Jako zadanie z Gramatyki Opisowej dostałam do zanalizowania dziesięć derywatów. Mam podać podstawę słowotwórczą, sformułować parafrazę słowotwórczą. Dalej, wskazać temat słowotwórczy i formant oraz określic typ derywatu ze względu na funkcję formantu;) derywaty: podstawa słowotwórcza: 1. DOŻYLNY żyła 2. DZIKUS dziki 3. FOLKLORYSTA folklor 4. KROWI krowa 5. PIENIĆ SIĘ piana 6. P...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się