zadanie

(417 wyników)
  • Mam problem z zadaniami tekstowymi Szymon zdobył 54 punkty za rozwiązani 15 zadań.Za każdą prawidłową odp.otrzymał 5 pkt a za złą lub brak tracił 2 pkt. Ile zadań zrobił poprawnie? Za każdy przyniesiony mi grzyb jadalny zapłacę talara, ale za trujący odbiorę 3 talary.Antek przyniósł 50 ghrzybów i zarobił 18 talarów Ile zebrał grzybów jadalnych? Zuzanna ma na świadectwie 12 ocen same 4 i 5. Średnia jej ocen wynosiła 4,75. Ile 5 ma na świadectwie? Żadne z tych zadań nie wyszło mi t...
  • Proszę o pomoc w paru zadaniach. 1. Bilet ze zniżką 49% kosztuje 102 złote. Ile kosztuje ten sam bilet ze zniżką 51%? 2. W trójkącie równobocznym wysokość jest o 6 cm krótsza od boku. Oblicz długośc boku trójkąta, a wynik podaj z dokładnością do 0,1 cm. 3. Rozwiąż równanie 3x^2+x^2=6x+2 Wsród rozwiązań równania wskaż wszystkie liczby niewymierne, jeśli takie istnieją. z góry dziekuję bardzo
  • zadania(5)

zad1.Podczas pierwszej jazdy samochodem zużyto 20% benzyny, znajdującej się w baku.Podczas drugiej jazdy zużyto 10% ilości benzyny,która pozostała w zbiorniku po pierwszej jezdzie.Po dwóch jazdach pozostało jeszcze 9 litrów benzyny. Ile litrów benzyny znajdowało w baku przed pierwszą jazdą? zad2. Suma kwadratów dwóch liczb rózniących się o 4 jest o 64 mniejsza od podwojonego kwadratu większej z nich.Co to za liczby? zad3.Znajdz taką liczbę dwucyfrową ,aby suma jej cyfr wynosiła 9 ...
  • Witam! Mam do sprzedania 7 zeszytów (w formie elektronicznej - 2 płyty ze zdjęciami) 90 kartkowych formatu A4 zawierających POPRAWNIE rozwiązane zadania z obu zbiorów Andrzeja Kiełbasy. Rozwiązanych jest ok 80-90% zadań zarówno tych z poziomu podstawowego jak i rozszerzonego. Każde zadanie podpisane jest własnym numerem ze zbioru, każdy dział oznaczony na inny kolor. Są to zadania rozwiązane przeze mnie, bardzo czytelne i przejrzyste. Zeszyt 1: Liczby rzeczywiste i zbiory, Funkcje, F...
  • Jakby ktoś rozwiązywał Ci codziennie (zadane przez nauczyciela) zadania z matematyki przez cały rok szkolny - ile wg ciebie to jest warte miesięcznie ? Zauważ, że im więcej osób korzystało by z tego w jednej klasie to cena na jedną osobę była by rażąco NISKA. BARDZO NISKA. WRĘCZ ŚMIESZNA ! A jeszcze do tego bonusy w postaci dodatkowych, darmowych zadań. Jak Cię to interesuje to napisz. MAIL: bajrys@poczta.onet.pl
  • Zadania(9)

Witam :) Byłby ktoś w stanie pomóc mi z tymi zadaniami?: i287.photobucket.com/albums/ll147/Sendworld/zadania.jpg Zrobiłem je jako obraz by były czytelne. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
  • Prosze pomozcie mi rozwiazaac zadania musze poprawic oceny a warunkiem przystapienia do poprawy jest rozwiazanie zadan Wyznacz stopien wielomianu w(x)=(x(kwadrat)-5x)do trzeciej(x do czwartej=3x)do 6(x-3) jak ktos zrobi jeden przyklad i w miare mi go objasni to dalej zrobie sama a drugie zadanie to Wyznacz stopien R(X) W(x)=x do 3 +4x kwadrat v(x)=x do 3 -x-2 R=w(x)- v(x) Prosze niech ktos to rozwiaze i naprowadzi na slad jak to robic prosze błagam!!!
  • Uczniowie napisali prace klasową. Oceny bdb otrzymało 20%, dobre 30%, oceny dst 12 uczniów, a pozostali dostali oceny dop. Średnia wszystkich ocen z tej klasówki wynosiła 3,6. Ilu uczniów otrzymało poszczególne oceny. ? jak to zrobić? pomocy...
  • potrzebuje pomocy czy ktos jest mi w stanie wytlumaczyc zadania .prosze!!!!!! zadanie 1 prosta DE jest rownolegla do boku AB trojkata ABC i przecina bok AC w punkcie D oraz bok BC w punkcuie E.oblicz: a)/AC/ gdy /DC/=16 cm,/CE/=12 cm,/BC/=24 cm b)/AD/ gdy /CE/=3 dm,/BE/=5 dm,/AC/=12 dm zadanie 2 w trapezie ABCD podstawy AB i CD maja dlugosci odpowiednio 15 cm,12cm i 6 cm.o ile cm nalezy przedluzyc ramie AD ,by przecielo sie z przedluzeniem ramienia BC ? zadanie 3 jaka jest ...
  • zadania(6)

zad.1 Z jedno-metrowego pręta metalowego przez zginanie utworzono ramę prostokątną.Wiedząc,że różnica między dwoma bokami wychodzącymi z jednego wierzchołka wynosi 12 cm.Oblicz długości boków i pole tej ramki. zad.2 Dwóch uczniów sprzeczało się,że to wszystko jedno:40 jest większe od 32 o 25% lub 32 jest mniejsze od 40 o 25%.Drugi mówił,że to nie jest to samo .Kto miał rację? zad.3 25 gramów srebra próby 750 stopiono z 45 gramami srebra próby 850.Jaka jest próba otrzymanego stopu?
  • W dwóch koszykach leżały gruszki. Gdybym 50% gruszek z drugiego koszyka przełożył do pierwszego koszyka, to w pierwszym koszyku byłoby ich dwa razy więcej niż na początku. Wszystkich gruszek było 18. Gdzie było na początku więcej gruszek? O ile więcej? To zadanie córy. Odpowiedx ma być: W II koszyku było o 6 gruszek więcej. POMOCY. Dzieki.
  • Zobaczcie tu www.zadania.info/main.php?news=7551149
  • Witam, mam problem z rozwiazaniem nastepujacego zadania: Dwaj panowie A i B rzucaja na przemian symetryczna kostka do gry. Gre rozpoczyna pan A. Wygrywa ten, kto pierwszy wyrzuci szesc oczek. Gra konczy sie remisem, gdy zaden z graczy nie wyrzuci szostki. Oblicz prawdopobienstwa zdarzenia, ze: a) wygrywa pan A b) wygrywa pan B c) gra zakonczy sie remisem Pozdrawiam Michal
  • Czy możecie pomóc mi rozwiązać kilka zadań z matematyki? Będę wdzięczna za pomoc... 1. Wykonaj obliczenia, a otrzymany wynik zaokrąglij do drugiego miejsca po przecinku. Następnie oblicz błąd bezwzględny i względny otrzymanego przybliżenia. I właśnie nie wiem jak mam obliczyć błąd bezwzględny i względny. 2. Maksymalna długość nart skoczka narciarskiego startującego w zawodach wynosi 149% jego wzrostu, przy czym otrzymany wynik zaokrągla się do 1mm. Jaką największą długość nart mog...
  • Zbiór zadań matematycznych - prosze o pomoc w rozwiązywaniu Przedstawiam Wam zbiór zadań, które muszę zrobić, a nie za bardzo sobie radze. Proszę o pomoc w jak najszybszym terminie. Tu macie te zadania: img301.imageshack.us/img301/3708/obraz001cg7.jpg img235.imageshack.us/img235/9654/obraz002vu7.jpg img242.imageshack.us/img242/9258/obraz004mc9.jpg img136.imageshack.us/img136/2999/obraz005ml6.jpg img185.imageshack.us/img185/9793/obraz006bw5.jpg img259.imageshack.us/img25...
  • 1. Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an= -2n + 6. Wybierz sto kolejnych początkowych wyrazów ciągu (an) i oblicz dla jakiej liczby naturalnej k stosunek wyrazu stojącego na miejscu k, licząc od początku, do wyrazu stojącego na miejscu k, licząc od końca, jest równy 3/16. 2. W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym krawędź boczna jest dwa razy dłuższa od krawędzi podstawy. Oblicz KOSINUS kąta utworzonego przez dwie sąsiednie ściany boczne.
  • Czesc. Bede miala ostatnia szanse na zaliczenie ze stystyki. Mam zadanie, ktore musze rozwiazac, a nie mam zielonego pojecia.Czy znajdzie sie ktos dobrego sera kto mi je rozwiaze. Przeslalabym na emaila.Bylabym bardzo wdzieczna.POzdrawiam gosia244@gazeta.pl
  • Tam nie było powiedziane, że f jest trzeciego stopnia wiec nie musi być postaci a(x+3)(x+5)(x+6)!!! Straciłam tyle punktów prze debili z CKE.
  • Pomożecie? Zadanie 1. Zbadaj monotoniczność ciągu: a[n] = sin n !!!nawiasy kwadratowe - [n], [n+1], itp. - będą oznaczać indeksy dolne!!!
  • Chyba jeszcze nie przyzwyczaiłam się do trybu szkolnego. Mam problem z PODSTAWOWYMI zadaniami. Możecie pomóc? (proszę o wskazówki, chcę sama rozwiązać te zadania) Zadanie 1. Jaką długość ma promień okręgu opisanego na trójkącie o bokach długości V3cm, V5cm, 2V2cm?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się