zadanie

(24 wyniki)
  • Nic nie zrozumialem, koles mial kluchy w gebie chyba. Za to zadanie bylo aż 9 punktów. Dramat!!!
  • Jaka ma byc odpowiedz w zadaniu 11.4.Dlugo sie zastanawialam nad tym i w koncu zaznaczylam odp. D.Zasugerowalam sie tytulem(ktory z reszta jest dla artykulu charakterystyczny)Jednak wyglada na to, ze tylko ja zaznaczylam D. Czy to moja nadinterpretacja, czy ktos jeszcze mial problem z tym zadaniem?
  • Jak juz bedziecie po ustnym niemieckim to piszcie jakie mielsicie zadania, sytuacje, moze w ten sposob jakos sobie pomozemy
  • a moim zdaniem powinno być False Przecież tekst był o akcji w której uratowano 269 zwierząt, a w 4.3 pisało że RSPCA nigdy nie uratowała zbyt dużo zwierząt w jednej akcji, Może dla Wybiórczej 269 to mało
  • spróbójcie wziąść kawałek tego tekstu (zad 12) i wpisać w google, wyskakuje tekst, a to odp 1. take off 2. how 3. any 4. didn't reach 5. little 6. they no chyba że na maturze w kluczu zmienili oryginalny artykuł... zresztą sami sprawdźcie
  • powiedzcie mi dlaczego w podpunkcie 4.7 jest F ja tego nie rozumiem przeciez w tekscie bylo napisane ze beda sie starac do tej pory az wszystkie zwierzeta nie znajda domu czyli powinno byc T ludzie napiszcie jak wy to rozumiecie!!!
  • EJ KTÓRE MA BYC BO JA JUZ NIE WIEM!!!!!!!!!:(
  • Jeżeli ktoś chce zadania z angielskiego podst. to niech pisze swó adres e- amil w TEMACIE!!!!!!! Inaczej nie będę wysyłał. Prosze tez o cierpliwośc ,zajrzę tu za jakies 1,5 godziny i powysyłam tym co się wpisali i powiadomię was o tym.
  • Słuchajcie!!! bo ja zwaliłam od kumpla i teraz sie boje ze mogłabyc inna kolejnosc :(((( jak myślicie?
  • Mam dwa pytania odnosnie matury z jezyka ang. Mianowicie w zadaniu 4.6 z poziomu podstawowego tj. "You won’t get anything to eat or drink." odpowiedz w kluczu jest C tzn. "Wildlife Walk". Mam pytanie czemu tak, tam chyba nie ma nic o jedzeniu o ile znam angielski, natomiast w B tzn. "Easter Flowers" pisze "...then try some homemade cakes and tea.". I jeszcze mam pytanie odnosnie zadania 16.4 tj. parafrazy zdania "The police are investigating the case very thoroughly.", czy pr...
  • Szanowni Państwo, Nie zgadzam się z przedstawionymi zarzutami. > 1. Anglik, który to czytał jest wykształconym lingwistą, ze świetną i prawidłową dykcją. Czytał w lekko zwolnionym, normalnym tempie, z krótkimi przerwami. Jedynie można przyjąć zastrzeżenie, że zadanie nie było bardzo łatwe, gdyż trzeba było zrozumieć i szybko zaznaczyć dość dużo szczegółów. > 2. W zadaniu 5.1 możliwa jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź - B. Odpowiedź D, podana przez dziennikarzy gazety nie...
  • Nie wiem o co wam chodzi. Mówił szybko, więc ciężko było nadążyć. Ja w dwuch musiałem strzelać, ale i bez tego co nie zapamiętałem można było wywnioskować jakie najprawdopodobniej bedą odpowiedzi. Ja miałem maksa za to zadanie, czyli się dało. A tak wogóle to większość osób z którymi rozmawiałem mówi, że WSZYSTKO zrozumieli, a co najwyżej mieli problem, żeby zdążyć pozaznaczać.
  • jesli nic nie dadza nasze zgloszenia mailem, moze czas zastanowic sie nad zbieraniem podpisow pod petycja o nie zaliczanie tego zadania do ogolnej punktacji... Ja angielskiego uczylem sie tylko przez 3 lata liceum, dlatego wiec wybralem poziom PODSTAWOWY, a ten listening znacznie ponad ten poziom wybiegal.Z tego co wiem nawet osoby zdajace roszerzona mialy problemy... co o tym sadzicie?
  • Nie damy się tym skurczybykom ;-) z redakcji,którzy zamiast nam pomóc to jeszcze dobijają. Mam wiele zestawów z podst. anglika jak ktoś chce niech pisze swój e-mail w TEMACIE !!!!!!!!Inaczej nie wysyłam. PISZCIE E-MAILE W TEMACIE
  • Uwazam, iz zadanie drugie ze sluchania z poziomu podstawowego (to o pogodzie)bylo zbyt skomplikowane jak na wyzej wymieniony poziom. Posiadam certyfikat z jzyka angielskiego (FCE), wiec czuje sie osoba kompetentna do wyrazania swojej opinii. Wspomniane przeze mnie zadanie powinno sie znalezc w arkuszu dla poziomu rozszerzonego.Na wysoki poziom trudnosci wspomnianego przeze mnie zadania skladaja sie : zbyt szybkie mówienie oraz powazna wada wymowy lektora. Zapodanie takiego zadan...
  • Jesteście po prostu świetni! :) Ile razy trzeba wam powtarzać, że oficjalny klucz z CKE będą dopiero w piątek? Ale nieeeee, przecież trzeba zrobić ferment, zanim będziecie znali odpowiedzi :) BRAWO :)) Uśmiałem się do łez czytając posty ludzi, którzy jeszcze nie znają wyników, ale już robią odwołania. Pewnie 1 punkt mniej będzie równy tysiącom wrzodów na żołądku i milionom nieprzespanych nocy? Rozumiem, że punkty piechotą nie chodzą ;P ale bez przesady!!! Nie róbcie scen! Jeżeli p...
  • jesli w karcie odpowiedzi napisalem bledna odp i wziałem w kolko..a nastepnie zakreslilem inna to bedzie wszystko OK? z tymi komputerami to nic nie wiadomo.. i 2 pytanie..trzeba bylo zaznaczac odpowiedzi tez pod zadaniami? Zaznaczylem tylko w karcie odpowiedzi( z tylu) i mysle ze to wystarcy..w koncu to bedzie spr komputer!! Jak wy robiliscie..
  • SERIO MÓWIĘ WAM, ŻE TO NAJLEPSZY SPOSÓB!!!JAK NAPISZE 10 OSÓB TO TO OLEJĄ, ALE JAK 1000 TO ZACZNA O TYM MYŚLEĆ!!! A PRZECIEZ JESTESMY BARDZO LICZNYM ROCZNIKIEM! PRZECIEZ ZADANIE 2 BYLO KOMPLETNA POMYLKA!JA PISALAM NA SALI GIMNASTYCZNEJ Z TYLU I NIC W OGOLE NIE SLYSZALAM!!! 3MAM ZA NAS KCIUKI!
  • Wszystkim, którzy popierają mój protest, proponuję, aby skopiowali ten list i powysyłali w mailach do Kuratoriów, Centarlnej i Okręgowych Komisji Egzaminacyjnych. Witam, Chcielibyśmy wyrazić nasze oburzenie z powodu niekompetentnego przygotowania matury pisemnej z języka angielskiego. Zadanie drugie z arkusza I (ze słuchu) było jednym wielkim i niezrozumiałym bełkotem i za to zadanie można było uzyskać (a raczej stracić) aż 9pkt. Był to bardzo krótki tekst, w dodatku czytany szybk...
  • Bylo za trudno ! Pierwszy rocznik i juz takie zadania??? Po drugie, uwazam, ze pomysl ze sluchaniem jest nieobiektywny !!! w mojej szkole sluchalismy plyty w sali gimnastycznej, akustyka byla straszna, prawie nic nie slyszelismy, bo nie mamy dobrego sprzetu. I co?? Odpowiedzi nie beda obiektywne. Te szkoly, ktore zapewnily uczniom zdawanie w salach, beda mogly sie pochwalic dobrymi wynikami. CKE interesuje sie tylko Warszawa, Krakowem itp. Inne miasta, wsie, ktore sa biedne i nie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się