zadanie

(359 wyników)
  • brawo. brawo. to ja bym chciał poprawić maturę od tak np: jutro. Skoro wyższe szczeble mogą popełniać tak wysokie błędy to czemu ja nie mogę?
  • Proszę o polecenie najlepszych, waszym zdaniem, pomocy do samodzielnego przygotowania do matury. Moje typy: Chemia 1 i 2 - zbiór zadań otwardtych z odpoiedziami D.Witowski ( Medyczna Oficyna Wydawnicza) Twoja Marura- B. Ostrowska ( Piątek Trzynastego) Maturalnie, że zdasz. Chemia. Persona, Dynmara (WSiP)
  • Po rozwiązaniu kilku tego typu testów straciłam wiarę w to że zdam maturę z matematyki !!! :((
  • W 2 zadaniu wychodzi mi ponad 11% ;/ nie wiem gdzie robię błąd. Czy mógłby ktoś napisać rozwiązanie tego zadania? Byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam! :)
  • Śmiech na sali. Połowa zadań do zrobienia po 1 klasie gimnazjum. To ma być Matura rozszerzona? Niedługo na maturze pojawią się zadania na czytanie ze zrozumieniem: "Przeanalizuj zadanie i zaznacz odpowiedz B : a) A b) B Porazka. Pozdrawiam
  • Właśnie dzisiaj byłam na ciekawej stronie, gdzie są różne rzykłądowe zadania maturalne z wos-u. Podaje link www.ceo.org.pl/portal/powtorka_przed_matura
  • Hej mam kilka zadanek z chemii z ktorymi mam problem.Jesli ktos mialby ochote pocwiczyc przed matura tp proszeb pomoc mi je rozwiazac. 1.Stałe dysocjacji 3 kwasow wynosza K CH3ClCOOH=1,6*10-3 K C6H5COOH=6,6*10-5 KCH3COOh=1,8*10-5 Ustal ktory z tych kwasow znajduje sie w roztworze jesli stezenie kationow wodorowych w tym roztw wynosi 0,008mol/dm3 a stezenie czast niezdysocjonowanych jest rowne 0,04mol/dm3.Oblicz stopien dysocjacji kwasu w tym roztworze. 2.W 100 cm3 roztwor...
  • Witam! Bardzo chciałam prosić o pomoc przy rozwiązywaniu zadań z WOSu. Myślę, że dla maturzystów dobrze "obeznanych", to nie będą trudne zadania, ale mi naprawdę sprawiają problem Są to zagadnienia z systemów polityczych, doktryn i ideologii polit. zad1. a) Doktryna i system polityczny oparte na segregacji ludzi według kryterium rasy i koloru skóry, realizowane w Zwiąku Południowej Afryki w latach 1948- 1961 i w Republice Południowej Afryki w lat 1961-1991 ............ b)...
  • "Informacja dla zdających egzaminy zewnętrzne 25.01.2007, 10:08 Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej informuje, że w roku szkolnym 2006/2007 planowane jest wprowadzenie wersji równoległych arkuszy, tj. różnych wariantów zestawów zadań zamieszczonych w arkuszach sprawdzianu w klasie VI, egzaminu gimnazjalnego, egzaminu maturalnego i egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe. Wprowadzenie wersji równoległych arkuszy ma na celu dalsze zwiększenie nacisku ...
  • Czy zaprezentowany sposób jest jedyny?? Czy nie mozna bylo tego zadania robic bez zauwazenia tego ze a=tg60st?;> Bo ja to robilem tak: Po obliczeniu współrzędnych wierzchołka i wykonaniu rysunku, starałem się wyznaczyc współrzędne pozostałych wierzchołków trójkąta. Zauważyłem, że A=(x1,y) i B=(x2,y), ponieważ oba punkty leżały na prostej równoległej do osi OX, dlatego współrzędna y musiała byc taka sama, i tak to mniej więcej uzasadniłem. Póżniej w miejsce y podstawiłem -x1^2+6*x...
  • mam pytanko odnosnie zadania 23 w potpunkcie d odpowiedzi sa republika czeska federacja rosyjska a ja dalem czechy i rosja uznaja mi to czy nie jak myslicie??
  • Prosze o pomoc z zadaniamiz fizyki poniewaz caly czas wychodzi mi iny wynik niz powinien :( ZAD1 Samochod rusza i w piatej sekundzie ruchu jednostajnie przyspieszonego przebywa droge 4,5 m przyspiezenie samochodu wynosi ?? 1m/s2 ZAD2 Dwa mijajace sie pociagi o dlugosciach L1=150m i L2=200m maja stale i rowne co do wartosci predkosci. pasazer siedzacy w wagonie pierwszego pociagu widzi drugi pociag w czasie t=10s nie zmieniajac kierunku obserwacji. obliczyc predkosc V1 ...
  • Siema. Mam pytanie ;> Zastanawiam się jak są oceniane zadania maturalne z matematyki. Przykładowo w zadaniu ostatnim z rozszerzenia na SAMYM POCZĄTKU źle obliczyłem cosinus ( przypadkiem obliczyłem sinus ;/) no i potem całe zadanie robiłem tak jak powinno się robić ale już ze złym cosinusem. I jak wtedy to wygląda za całe zadanie mam 0 pkt? Kurde szkoda by było bo tok rozumowania prawidłowy ale coś czuję, że jak od początku był błąd to od razu 0 pkt; /. Jak myślicie?
  • Czy są osoby które przeoczyły ostatnie zadanie na podstawowej historii? Moim zdaniem było umieszczone fatalnie, za zadaniem otwartym o karykaturze. Ja osobiście przoczyłem to zadanie i z tego co wiem nie byłem jedyny - sporo osób się nabrało. Jeżeli są osoby które mają podobny problem niech się odzywają. Może wystosujemy jakieś pismo do CKE.
  • oto zadanie pokój arka ma wymiary długosc 3 metry szerokosc 4 metry i wysokosc 2,5 metra. Zaplanuj ile arek musi kupic tapety do tapetowania scian swojego pokoju szerokosc tapety jest 0,5 metra w 1 rolce jest 10 metrów Ile rolek tapety potrzeba ludzie pomózcie jezeli mmozecie zapiszcie całe rozwiaznie z góry dziekuje
  • Powiedzcie, że nie jestem jedyna, która go nie zauważyła... Może jakiś protest, sprzeciw ;)?
  • Hej! Wiecie co w sprawie tego feralnego prawdopodobieństwa? Każdy u mnie w szkole zrobil przy użyciu wzorów z tablic, a w odpowiedziach do zadan na cke.edu.pl jest zupełnie inna wersja. Na stronie zadania.pl znalazłam rozwiązania i odpowiedz, która nie jest uwzględniona na cke.edu.pl, tam sie znajduje. www.cka.pl/download/nowamatura/probnamatura2006/math/probna_2006_mat_a2_cka_full.pdf jak wy to zrobiliscie? Czy wasi nauczyciele wypowiadali się na ten temat?
  • komentarz do podpunktu a) zaddania 2 w 2 arkuszu z informatyki. Chciałbym przytoczyć cytat na temat tego zadania z książki Jon'a Bentley'a "Perełki Oprogramowania" "Ten program jest skomplikowany i łatwo w nim o błędy, ale rozwiązuje zadanie w czasie O(n log n)." O(n log n) czyli najszybciej jak to możliwe, a o taki program pytano w zadaniu. Jon Bentley jest to jeden z twórców dzisiejszej algorytmiki, jeden z największych umysłów informatyki, stwierdza on, że to zadanie jest trudne i ...
  • Wiele osób dziś po zobaczeniu rozwiązań zaskoczyło to że tak naprawdę to umieli rozwiązać zadania tylko nie umieli pomyśleć… I to chyba tutaj jest problem. Nie zarzucam tego że nie umiemy (też jestem rocznik 86 !!!) myśleć bo tego szkoła nas nie nauczyła choć powinna. W wielu szkołach rozwiązuje się zadania szablonowo ze starych podręczników, których uczyli się i nasi rodzice bo lwia część starych nauczycieli twierdzi że matematyka się nie zmieniła i nigdy nie zmieni. Otóż s...
  • Denerwuje mnie głuoie gadanie o zadaniu 34 - z piosenkami z historii. Po czym można było poznać? socrealizm - wiadomo Armia generała Andersa - w jednej piosence było o ruinach na szczycie, o tym, że Polska daleko... no to chyba oczywiste, że chodziło o bitwę o Monte Cassino? No, chyba, że ktoś nie wiedział, że armia Andresa tam walczyła - bez tej wiedzy nie miał szans tego wywnioskować. kościuszkowcy - armia polska sformowana w ZSRR, w jednej piosence było cośtam nad rzeką Oką ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się