zadanie

(6 wyników)
  • Czy zdarzyło się wam odmówić lekcji w sytuacji kiedy student ma wymagania niemożliwe do zrealizowania? Właśnie ja tak zrobiłam. Zgłosiła się do mnie dziewczyna z taką sobie znajomością języka (ok. pre-intermediate), która w ciągu 7 tygodni chciała bym ją przygotowała do LCCI 2, bo taki egzamin musi zdać na swojej uczelni by zaliczyć rok. Dziewczyna nie umiała napisać ani maila, ani mema, ani notatki - praktycznie nie umiała napisać żadnego dokumentu, ani nie znała żadnego zwrotu listowe...
  • Witam! Nie jestem nauczycielką języka angielskiego, ani żadnego innego. Ale bardzo lubię się uczyć języków obcych. Miałam już do czynienia z kilkunastoma nauczycielami różnych języków obcych. Wszyscy oni mieli bardzo różne podejścia i różne sposoby prowadzenia zajęć. W związku z moimi doświadczeniami pojawiło się u mnie wiele pytań na temat tego jaki sposób prowadzenia zajęć jest najbardziej efektywny. Przede wszystkim interesują mnie zajęcia prowadzone w grupach (w zwykłych szkołach...
  • tów? Bardzo proszę o odpowiedź, gdyż chciałabym mieć jakiekolwiek porównanie.
  • czy macie własnie taki???tylko prosze nie piszcie mi żebym zadała uczniom wypracowanie co robili na wakacjach bo to pewnie ich najwieksza zmora..... może macie jakies linki do krotkich opowiadań czy cwiczen???dziekuje za pomoc
  • Czy istnieje na rynku wydawniczym jakiś podręcznik tylko do kształcenia umiejętności czytania ze zrozumieniem? Mam na myśli zadania typu tekst i test.
  • Robię z maturzystami speaking, listening i pracuję nad słownictwem. Pisemne pracy w domu, tylko analizujemy na lekcjach. Czy czytacie czasami teksty z testów - niektórzy przychodzą często, czasu jest dużo- ale nie wiem czy ma sens to robić i jeżeli już, to jak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się