zadanie

(25 wyników)
  • w mojej szkole wierzęw siebie , panuje tu wspaniała , życzliwa atmoswera. Ponadto wszyscy się szanują
  • Potrzebuję wsparcia w zadaniu 3c - Festiwal nauki, nie wiem czy należy opisać jeden dzień czyli święto szkoły, czy ująć wszystkie organizowane imprezki do tego hasła. Może jakieś pomysły macie ciekawe? Wszelkie informacje bardzo mile widziane.
  • Nawiązując nieco do dyskusji o różnych systemach, wystarczy popatrzeć, ile szkół wybrało zadanie 3A: "Czy uczymy myśleć?". Proponuję, żeby Gazeta zrobiła zestawienie liczbowe, ile szkół wybrało jakie zadania i zobaczymy, jakie są słabości szkół. Szkoła nie uczy mysleć, bo gros nauczycieli nie umie myśleć, co rozumiem jako zastanawianie sie nad sensem tego, co uczą, jako ciekawość świata, a nie rycie podręcznika. Nauczyciel, który zadaje z podręcznika odtąd dotąd jest dla mnie zere...
  • Uważam że to wszystko nie ma sensu.Jest to produkcja bezsensownych papierków,które odciągają nauczycieli od pracy właściwej. Zamiana szkoły w biuro to wymyślił chory umysł.Jak każda popisowa akcja zginie śmiercią naturalną. Szkolnictwo i tak jest chore ,nie uzdrowimy go produkując coś ,co i tak nadaje się do kosza. Unii i tak nie dogonimy ,bo tam nauczyciel za swą pracę otrzymuje godziwe wynagrodzenie , au nas musi ganiać po korepetycjach.
  • Hej! ile macie pkt za zadania zamknięte i co mieliście źle? ja miałam 17 pkt ;D
  • Sprawdżcie jeszcze raz pytanie trzecie. Czy na pewno odpowiedzią prawidłową jest A? Wydaje mi się, że winno być B...
  • Szkoła nie uczy nas myśleć Uczeń szkoły Sp w Białogardzie
  • z testu szostoklasisty, oczywiście
  • wrrrr linki nie dzialaja nie da sie tego pobrac!!!!!!!!!!!!
  • a gdzie sa odpowiedzi na rozumienie tekstu czytanego????? bo chyba ich nie ma:/ niestety......
  • w mojej szkole wszyscy wiedza czego maja sie uczyc ale slyszalem o niezapowiedzianych sprawdzianach czy to sprawiedliwe
  • Karta niewiele powie, jeżeli nie będzie uzupełniona wymogami programowymi. Jeśli szkoła ma opracowany szkolny system oceniania i przedmiotowe systemy oceniania - zwykle bardzo dokładne, czasem wręcz drobiazgowe - nie da się tego opublikować w wersji uproszczonej dla uczniów i rodziców, bo to by była pokaźna książka. System oceniania podlega - jak cała działalność szkoły - ewaluacji. Jak informować uczniów o ewentualnych poprawkach, wydając suplementy?
  • Proszę o informację - szczególnie organizatorów akcji-czy mogę przesłać wyniki z ankiety na temat szkoły w poniedziałek 15.11 po południu?W regulaminie nie jest określone, czy termin wyboru zadań i opublikowania ankiety jes do 15listopada włącznie. Dziękuję.
  • Cześć Wszystkim! Mam pytanie ,ile czasu poświecacie na pomoc w odrabianiu prac domowych Waszych dzieci, ile czasu to zajmuje codzennie Wam i dzieciom.Czy dziecaki maja czas na inne zajęcia dodatkowe typu basen, sporty walki, taniec, nauke języka. Jestem ciekaw Waszych opini! Ile waża tornistry czy plecaki Waszych dzieci? Ojciec 14 latki z gimanzjum i 10 latka z podstawówki
  • Według nas szkoła przygotowuje nas do przyszłości rodzinnej
  • na posty, jak ten o likwidacji szkół, którym dopiero co przyznaliście tytuł "Szkoły z Klasą"? Dlaczego nawet regionalne oddziały Gazety maja to głęboko gdzieś? Tym samym dajecie sygnał społeczeństwu: "My już zakończyliśmy akcję, nabiliśmy kase Gazecie, zyskaliśmy powszechne uznanie za heroizm, a teraz g... nas obchodzi, co z tym tytułem zrobicie" Życzę dalszych sukcesów
  • Nauczyciele często zadają prace domowe przekraczające możliwości nawet zdolnego ucznia.Prace, które ma "samodzielnie" wykonać np. szóstoklasista wymagają wiedzy ucznia liceum albo studenta. Czasem trzeba zgromadzić wśród znajomych, rodziny lub sąsiadów specjalistw z danej dziedziny, którzy także muszą nieźle się nagłowić.Kochani nauczyciele nie przyjmują do wiadomości tłumaczeń, że tego typu praca domowa jest zbyt trudna i stawiaja pały. Na pierwszy rzut oka widać, którą pracę rob...
  • Jestem nauczycielem i ten cały program nazwałbym raczej szkoła z farsą. Nikt z moich kolegów nauczycieli nie ma czasu na takie akcje, które przypominają mi trochę akcjie jakie robiło sie na 1-go Maja dawno dawno temu. Nauczyciele są własciwie zmuszeni do tego zeby sie podjąć tych zadań przez swoich dyrektorów bo to przecież nie wypada być gorszym od szkoły, która się już przyłączyła do tej akcji. Jako nauczyciel dostalem zadanie i nawet nie miałem szansy wybrać sobie jakiegoś tem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się