Forum Regionalne Małopolskie Zakopane
ZMIEŃ
      zakopane

zakopane

(324 wyniki)
    • Witam, czy w Zakopanem jest organizowane jakieś przywitanie nowego roku, jakieś grajki, ludzie, pokaz sztucznych ogni ?
    • Zakopane obecnie wygląda jak jedno wielkie centrum handlowe (tzw. sieciówki, sklepy sportowe i inne bibeloty można spotkać na każdym kroku. Juz nie wspomnę nawet o „tym czymś” wybudowanym za restauracją Morskie Oko, do której chodziłam jeszcze z rodzicami jako małe dziecko). Krupówki straciły swój cały charakter i urok. Nic tylko pogratulować władzom miasta, które nie potrafiły wprowadzić żadnych uregulowań dotyczących ochrony przestrzeni i krajobrazu kulturowego krupówek. Wielka ...
    • znalazłam na stronie internetowej www.zakopane-nocuj.pl/obiekty/181/nowy-apartament-olcza.html apartament dla 8 osób.Takiego poszukiwałam i od razu zachęciła mnie cena. Zadzwoniłam pod podane numery i od jednego pana zostałam przekierowana do drugiego. Cena atrakcyjna- 250 zł od doby za apartament. Mężczyzna poprosił o 30% zaliczki na konto. Jednak się obawiam. Szukałam potem tej samej oferty na innych stronach i co ciekawe podane są inne numery telefonów. Jak mogę to sprawdzić? Miał k...
    • do zakopanego pojechałam już nie pierwszy raz , nigdy nie lubiłam gór ale jakoś tak wyszło że skusiłam sie na narty w zimie. NIGDY WIĘCEJ !!!pierwsze dwa dni nie mogę narzekać choć dla tych którzy chcą mieszkać w zakopanem a na narty jeżdzić w białce np. kotelnica to prosze sie przygotować na 40min jazdy ponieważ 16km drogi nigdy w życiu nie było odsnieżane a z tego co wiem to 2 główna droga do zakopanego ale no cóż od władz miasta nie mozna zbyt duzo wymagać :P wg całe zakopane jest nieods...
    • Tereny w Zakopanym są bardzo piękne. Do zwiedzania bardzo dużo i tydzień urlopu to zdecydowanie za mało. Jednak wstępy do wszystkich miejsc są bardzo drogie tak samo jak i dojazdy. Mieszkałam na Harendzie i płaciłam z rodziną taką samą cenę za bilet jak osoby jadące z centrum, do tego za dzieci trzeba płacić jak za osobę dorosłą. Ogólnie mieszkańcy Zakopanego są bardzo niesympatyczni i zarozumiali choć zdarzają się wyjątki. Ludzie w sklepach robią łaskę że obsłużą klienta. Pamiątki są t...
    • witam, pytam sie osob znajacych zakopane, lepiej mieszkac na ulicy broniewskiego czy do rojow?? gdzie spokojniej z ladnymi widokami?? gdzie blizej na morskie oko giewont i wszystkie miejsca warte zobaczenia?? czy ktos byl i wie jak warunki w rezydencji bambi albo willi wisience?? prosze o pomoc
    • Zimowy sezon jeszcze się nie zaczął, a Zakopane już liczy straty. Rosyjskich turystów może w tym roku zabraknąć, bo konsulat w Moskwie nie jest w stanie obsłużyć wszystkich chętnych, ustawiających się w kolejkach po wizę. www.tvn24.pl/-1,1725574,0,1,zalamane-zakopane-straci-miliony,wiadomosc.html
    • Hej! Chciałbym się podzielić z wami ciekawym znaleziskiem. Od kilku dni w sieci działa nowa strona internetowa o tematyce podhalańskiej. Nazywają się Bojcorka i działają pod adresem www.bojcorka.pl. Ciekawie piszą. Śmiesznie i chyba trochę wymyślają, ale np. o wypadkach relacjonują jako pierwsi. Warte odwiedzenia. Zawsze to jakaś odskocznia od tp czy podhale24, że o krakowskiej już nie wspomnę... :(
    • Witam serdecznie, pierwszy raz wybieram sie do Zakopanego i w zwiazku z tym mam pytanie: jak w Wigilie funkcjonuja karczmy i restauracje? Jade indywidualnie, nie mam ochoty na organizowane kolacje wigilijne w hotelach, chcialabym tego wieczoru po prostu zjesc dobrze i spokojnie w jakims przytulnym lokalu. Czy jest taka mozliwosc? Czy lokale sa otwarte, lub moze jako osoba indywidualna, bez wczesniejszych rezerwacji, jestem skazana na blakanie sie po Zakopanym w celu znalezienia...
    • Wybieramy się na ferie do Murzasichla, niestety bez samochodu. Wiem że musimy dojechać do Zakopanego, skąd dostaniemy się już do Murzasichla. Czy ktoś mógłby przybliżyć, jak wygląda komunikacja na tej trasie? To znaczy jak często i w jakich godzinach kursuje, ile czasu trwa przejazd, jacy przewoźnicy jeżdżą? Czy komunikacja odjeżdża z jednego punktu, czy może każdy przewoźnik trasę zaczyna gdzie indziej? W Internecie można znaleźć rozkłady firmy "Rozalia" i PKS Zakopane. Nie wiem jednak, c...
    • Witam, mam pytanie: czy w Zakopanym funkcjonuje coś takiego jak praca dla dziewczyn przy pozowaniu do zdjęć w strojach regionalnych? Jest kilka tego typu ogłoszeń w internecie, ale nie wiem czy nie jest to oszustwo, bo ktoś reklamuje sie na kilku portalach ogłoszeniowych w różnych miastach. A przecież w Zakopanym dziewczyn raczej nie brakuje :) do tego oferują bezpłatne noclegi, które są w mieszkaniu prywatnym. trochę się boję czy jak przyjadę tam to sie nie okaże że ta praca n...
    • Powiedz mi jak to jest , jak to rozumiesz, moze pogadamy:)??? zaciekawiona
    • Autor: Grażyna Starzak Ceny atrakcyjnych nieruchomości w Zakopanem idą w miliony złotych. Mimo to chętnych na domy, mieszkania i działki w stolicy Tatr przybywa już nie z roku na rok, ale z miesiąca na miesiąc. Oprócz zamożnych Polaków, zakopiańskie biura pośrednictwa nieruchomości coraz częściej odwiedzają mieszkańcy innych krajów Unii Europejskiej. Wśród nich szczególnie dużo jest Brytyjczyków i... Litwinów. -Dysponują dużą gotówką, mają dobre rozeznanie na rynku nierucho...
    • Można już nadsyłać prace na konkursy.Będą to: konkurs filmowy, który w tym roku zorganizowany zostanie po raz trzeci, oraz I Międzynarodowy Konkurs Fotografii Górskiej „Przestrzeń życia”. W obydwu stawką jest Grand Prix w wysokości 1000 euro. Termin nadsyłania prac – zarówno filmów, jak i fotografii – upływa 30 czerwca. Regulamin konkursów oraz formularze zgłoszeniowe dostępne są na oficjalnej stronie internetowej Spotkań: www.spotkania.zakopane.pl Fi...
    • Willa Rysy Zakopane Zaprasza 3 minuty od skoczni 12 minut do Krupówek. Więcej informacji na stronie: www.rysy.spanie.zakopane.pl/
    • Smutny to widok i smutna konstatacja , ale zgadzasz sie jeden z drugim, ze ZAKOPANE dziadzieje? Zniknal gdzies autentyzm, nikczemna pogon za 'dutkami" za dwa, trzy lata doprowadzi do tego, ze pies z kulawa noga tu nie zagladnie. a szkoda. To bylo znakomite mieejsce i ma wspaniale tradycje. Opamietajcie sie zakopianczycy, zrobcie cos z obskurnymi kamienicami na Krupowkach, zrobcie cos z tymi balonikami i strzelajacymi kulkami z ta wata cukowa i tym zdebilalym sprzedawca tanczacych ...
    • www.zakopane.internet.pl/mapa12.htm Tatraguide.com -> www.tatraguide.com Tatry -> www.tatry.net Tatry -> www.tatry.org/pl Tatry - Galeria tatrzańska -> www.tatry.prv.pl Tygodnik Podhalański -> www.tygodnikpodhalanski.pl Wirtualne Tatry -> www.wirtualnetatry.pl Zakopane -> www.zakopane.tatry.pl Zakopane -> zakopane.naszemiasto.pl Zakopane on-line -> www.zakopane.pl Zakopane (Urząd Miasta) -> www.um.zakopane.p...
    • Która forma pisowni jest poprawna: w Zakopanym, czy w Zakopanem?
    • Witam, poszukuje informacji na temat placow zabaw znajdujacych sie w miescie Zakopane... Wiecie - hustawki, piaskownice, zjezdzalnie - gdzie cos takiego jest?
    • Co o tym myślicie aby zamknąć ruch w mieście Zakopanem. Jednym słowem miasto Zakopane bez samochodów ze specjalną organizację ruchu ??? Argumenty: "Zakopane - nie może tak być, aby półmilionowy tłum ludzi obsługiwały... trzy karetki! Nie może też tak być – apelują lekarze i toprowcy – by nie mogli dojechać do chorych, rannych i turystów w Tatrach, potrzebujących pomocy, bo całe miasto jest zakorkowane! okresie sylwestrowo-noworocznym, i tak zapowiada się znowu podczas fer...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się