Dodaj do ulubionych

zakopane zimą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.13, 14:29
do zakopanego pojechałam już nie pierwszy raz , nigdy nie lubiłam gór ale jakoś tak wyszło że skusiłam sie na narty w zimie. NIGDY WIĘCEJ !!!pierwsze dwa dni nie mogę narzekać choć dla tych którzy chcą mieszkać w zakopanem a na narty jeżdzić w białce np. kotelnica to prosze sie przygotować na 40min jazdy ponieważ 16km drogi nigdy w życiu nie było odsnieżane a z tego co wiem to 2 główna droga do zakopanego ale no cóż od władz miasta nie mozna zbyt duzo wymagać :P wg całe zakopane jest nieodsnieżone i nieodmrozone o krupówkach nawet nie wspomnę tam jest istny lód wiec jezeli chcecie tak dla rozrywki pochodzić po sklepach to proponuje wziać parę łyżew albo przygotować sie na noc na urazówce jak kto woli. poruszając jeszcze temat krupówek to myslałam ze mnie szlag trafi ide sobie spokojnie uważając zeby nie upaćś a tu nagle jakiś zboczony miś (człowiek przebrany w jakis dziwny strój) zaczął minie łapać w talii przytulac sie no myślałam ze mnie tam zgwałci dzięki bogu ze w młodych latach ojciec mnie paru chwytów samoobrony nauczył to temu misiowi rękę wykręciłam zero szacunku . jakoś przeżyła i szubko uciekłam do pensjonatu a to co sie dzisiaj wydarzyło przeszło ludzkie pojęcie. pomyślałam ze pojadę sobie dizsiaj do miasta pogoda nieciekawa moze nikt mi krzywdy nie zrobi . no więc chciałam wyjechać z miejsca parkingowego ale nic , zakopałam się jakoś sie udało ale później znowu sie zakopałam wokół masa facetów myslicie ze jakiś mi pomógł nie, po co wiec sama wypchałam ten samochód potem wzięłam łopadę i zaczełam sama drogę odgarniać też nikt mi nie pomógł patrze pdjechali panowie z parku tatrzańskiego i co powiedzieli ,, zakopała sie pani'' ja mała kobieta zapie...m z tą łopatą a tr chamy nic tylko się patrzą i to jest ta góralska życzliwość chamy i prostaki potem sie dziwią ze kobiety w ciąże nie mogą zachodzić skoro tak muszą latać z łopatami i dzwigać. na razie to tyle dla mnie to jest niedopuszczalny taki brak szacunku nigdy wiecej nart w polsce wole trochę zapłacic ale wypocząć a nie się denerwować to tle ode mnie dziekuję :*
Obserwuj wątek
    • przeszlakowska0001 Re: zakopane zimą 16.01.13, 15:58
      Biedocku, cało Polska tak mo, tako aura, taki cas Ci sie trefił i trza to ścierpieć , a nie jojceć. Ino jojceć potreficie, do roboty sie weźcie, downo to Goście górolom pomogali, a nie jojceli. No, ale to byli Goście, a nie wiadomo fto... i kogo terozki momy. Jedno pewne, ze Goście juz od downa na Podhale nie przyjyzdzajom. Ino narzykace.
      • billy.the.kid Re: zakopane zimą 16.01.13, 16:17
        dziś , skoro swit zerwałem się z wyra.pojadę so do roboty-pomyślałem.
        a gdzie tam całe auto zasypane.no to odśnieżyłem.
        a tu sąsiadla józia-no to jej tyż 0odsniezyłem.
        później marysia-też sie złapałem za łopatę.

no i co?? 3 godz. spóźniłem sie do arbajtu.
      • Gość: papalala Re: zakopane zimą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.13, 19:57
        bardzo ciezko było mi zrozumieć co napisałaś z tego co wiem w Polsce obowiazuje jez polski a nie gwara góralska ale no cóż a to ze goście nie przyjeżdzają to tylko i wyłacznie Wasza wina ja wiem jedno nigdy więcej juz do polski w góry nie pojadę zwiedziłam juz duzo kraji i wiem jak powinien być gość traktowany płacę - wymagam
        • Gość: turysta Re: zakopane zimą IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 22:21
          bardzo ciezko było mi zrozumieć co napisałaś z tego co wiem w Polsce obowiazuje
          > jez polski a nie gwara góralska

Gwara to też język polski, natomiast twój bełkot to chyba narzecze papalala?
        • Gość: góralkaniskopienna Re: zakopane zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 22:20
          zarozumiała paniusia ... rusz dupę i odśnieżaj, bo to takie jak ty najgłośniej szczekają o równouprawnienie a przyjdzie co do czego to skamlą o pomoc. Jak ci auto stanęło w zaspie to na piechotę może ci się trochę głowa przewietrzy ... a od polskich górali wara, bo to ta zagraniczna elyta robi największy syf w Zakopanem, a po drodze ci z nimi z tego co widzę więc pakuj dupsko w samolot i wynocha nikt cię w polskie góry nie zaprasza są tacy co docenią co kochają i są wierni.
          • madameblanka Re: zakopane zimą 26.01.13, 21:01

Po pierwsze, równouprawnienie nie ma nic wspólnego ze zwykłą pomocą w odsnieżaniu.
            Po drugie, to górale sami sobie robią syf zachowaniem, poziomem cen jak i naciąganiem....a reszta Polski zwalając się tu, was utrzymuje. I na waszym miejscu nie pisałabym tekstów typu " w polskie góry nikt cie nie zaprasza" - głupie i bezczelne. Zwłaszcza że bilety lotnicze coraz tańsze, trasy narciarskie przykładowo w Alpach sto razy lepsze i też coraz tańsze, strona słowacka również coraz bardziej konkurencyjna....oj coś czuję, że niedługo będziecie skomleć o tych złych, nieproszonych turystów.
            pozdr
            • billy.the.kid Re: zakopane zimą 26.01.13, 21:39
              no pewnie. i jeszce regionalnego żarcia, chytrusy jedne, nie chcą w knajpach sprzedawać.
              takie wredne te górale.
            • Gość: turysta Re: zakopane zimą IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 10:37
              .oj coś czuję, że niedługo będziecie skomleć o tych złych, nieproszonych turystów.

Sto kilkadziesiąt lat tradycji stoi za zdzieraniem dutków z ceprów i traktowania ich z buta.
              No i mimo wszystko końca nie widać... To się nazywa magnetyzm Zakopanego;))
              • billy.the.kid Re: zakopane zimą 27.01.13, 19:10
                no chyba od 60 lat jeżdżę w zak.strony i jakoś q...a nie zauwazyłem żebby7 mnie ktoś wykolegował.
                bi jeżdże w taterki ukochane a nie do zak.
            • Gość: darek Re: zakopane zimą IP: *.dainet.pl 01.02.13, 20:25
              witam! zgodzę się z opinią o odśnieżonych ulicach zakopanego. odśnieżanie!? tutaj tego nie znają, chodniki zasypane, oblodzone. masakra! nie wiem czyja to jest wina, władz miasta czy właścicieli posesji. karczmy typu owczarnia to jedno wielkie nieporozumienie w którym podejście do klienta jest mamy to w dupie czy tu wrócisz, bedą nastepni. Zakopane.. Zakopane.. bede tu przyjezdzał, bo nie ma nic piekniejszego jak budzic sie z widokiem na góry, karczmy? kiedyś natrafię na tą dobrą ( juz moge polecic Monte Rosa na nowatorskiej) Górale? ja wszyscy inni, są mili i nie mieli itd. pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w Zakopanem
              • morfeusz_1 Re: zakopane zimą 01.02.13, 21:00
                darek nie napinaj się tak,przecież tu od wieków nie pieprzy się ani nie soli się ulic chodnicków ino pług czasami przejedzie i tak ma być - eko w końcu jest zima i musi być zimno aha i pomyśl jeszcze o zakopiańskim białym misiu jak on by się czuł chodząc po przesolonych Krupówkach ,od razu łapy do wymiany,eh
                • billy.the.kid Re: zakopane zimą 03.02.13, 13:29
                  no i pambócku dzięki ze palaallllaa w c iążę nioe zajdzie.
                  nie przekaże swoich genów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka