Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      zakopane

zakopane

(4 wyniki)
    • Kiedy bulwy lilii zakopać w ziemi i wynieść na dwór. Kupiłąm je w folii i trzymam na razie w spiżarce. Chcę je wysadzić do pojemnika i nie wiem czy już czas czy wysadzić i trzymać w ciepłym miejscu do np. Zimnych ogrodników? dziękuję za podpowiedź
    • Ustawicznie staram się pozbyć tego dziadostwa z działki i sukcesywnie wykopuję i rzucam na kupkę, co by wysuszyć i spalić .... mężulek natomiast przyszedł, zobaczył wieelką kupę korzeni i liści niewiadomego pochodzenia no i wzion i zakopał... no i co ??? bo według mnie przy takiej współpracy, to syzyfowa praca do potęgi entej (ponieważ z tego co czytałam o tym podagryczniku, to syzyfowa będzie z założenia :( Czy może faktycznie zakopane zgnije i zniknie ? ja za bardzo w to nie wierzę... Por...
    • Nazbierałem sobie żołędzi i chcę żeby mi z nich wyrosły ładne dąbki :) Kiedy je wysiać, czy wyjąć ze skorupki, jak głęboko zakopać?
    • Taki sobie zamieszkał (i to z rodziną, bo słyszę je w paru miejscach naraz) na mojej działce. Porobił sobie norki i korytarzyki po ziemią i pięknie nam gra . Mnie się to podoba, ale mojego męża martwi, że może nam coś poniszczyć. W encyklopedii wyczytałam, że może być szkodnikiem roślin okopowych, a u nas tylko trawnik, iglaki, brzozy, drzewa owocowe, trochę ozdobnych krzewów i kwiatków. Warzywnik z drugiej strony domu i tam turkuć nie bywa (na razie). Czy turkuć zagraża ogrodowi?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się