Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      zdrowie

zdrowie

(223 wyniki)
    • Walka ze sluzba zdrowia - czy to nie jest jak walka z wiatrakami albo ze stuglowa hydra, ktorej i tak odrosnie od razu kazda odrabana glowa? Sluzba zdrowia i tak zrobi z toba co chce. opole.gazeta.pl/opole/1,35086,13003768,Bartlomiej_Bonk__Walcze_dla_innych_dzieci__WYWIAD_.html?as=2
    • Wg NFZ w slużbie zdrowia nie jest tak źle: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17086932,_Nie_przyjmiemy_pani__bo_skonczyly_sie_kontrakty__.html#MT a pojedyncze nieprawidlowości biora się z pojedynczych nieporozumien...
    • PKP i sluzba zdrowia - dwa ostatnie bastiony komuny w Polsce.
    • Witam, bardzo proszę o podpowiedz gdzie mogę otrzymać formularz orzeczenia lekarskiego dot. urlopu na poratowanie zdrowia dla nauczyciela akademickiego? Na uczelni nie mają, w przychodni podobnie, w internecie znaleźć nie mogę... Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam,
    • Ile też takie paski kosztują Min Zdrowia? Słyszę właśnie, że paski do glukometrów - trzeba będzie zmieniać glukometry, paczka pasków to dodatkowo dla pacjentów kilkadziesiąt złotych. Insulina - też - czyli wg nowej listy leków refundowanych - trzeba będzie zapłacić 300 złotych więcej . Brak kasy? A ile miliardów ma pójść na KK? Klasa próżniacza, nie wnosząca nic do dochodu narodowego. A z drugiej strony ludzie bez pasków, insuliny na których ich nie stać - grozi im śmierć. Dlaczego tak...
    • zaniedbań zmarła w szpitalu pełna zdrowia kobieta. Miała........................... 89 lat.
    • Polska sluzba zdrowia ma 2 patronow - Annasza i Kajfasza. Polski pacjent jest odsylany przez lekarzy od Annasza do Kajfasza.
    • Wydatki na ochronę zdrowia o 300 mln. mniejsze niż w roku ubiegłym mówią same za siebie. Do specjalistów czeka się kilka miesięcy. Utrudnianie dostępu do drogich procedur (onkologia)itd. itp. ...
    • Niestety najwiecej watków jest z dziedziny fantastyki i nawet nie naukowej,prośby pomyśl,zastanów ,się do czegoś co takich zdolności nie wykazuje,rozmyślanie nad postem który ma takie samo znaczenie jak roztarte na chodniku po psie,teatralne gesty ,obraziłem się,wiecej nie odpowiem itp.Prosze dopisać zalecenie :nie karmic trolli ,wytłuszczonym drukiem.
    • Witam. Mam pytanie odnośnie % uszczerbku na zdrowie. Czy ktoś z Was drodzy forumowicze orientuje się jaki jest tego przelicznik? przykładowo: 1% = 100zł? Czy chodzi tutaj o kwotę, na którą zostało się ubezpieczonym? Pozdrawiam serdecznie.
    • bez tego nici! dlatego uwazam ,ze akcje typu wielka orkiestra i rodzic po ludzku sa socjalistycznymi mrzonkami oderwanymi od realiow - czyli mydla oczy i nie tylko nie pomagaja (w dluzszym pryzeciagu czasu) ale nawet szkodza! dlaczego? bo wzbijaja nieuzasadniona dume narodowa (wielka orkiestra owsiaka) albo nakrecaja roszczenia i niechec do lekarzy (rodzic po ludzku) tyle mojej realnej oceny
    • Czy pielegniarka ktora pobiera krew w laboratorium oddzialu zakaznego szpitala nie powinna zmieniac rekawiczek gumowych przy kazdym pacjecie pobierajac krew? Po jaka cholera sa te lateksowe rekawiczki jezeli w jednej parze taka pielegniarka pracuje pol dnia? Przeciez takie przypadki mroza krew w zylach. To jest karygodne lekcewazenie procedur sanitarnych jak i zdrowia pacjetow a ma to natorycznie miejsce w polskiej sluzbie zdrowia. Czy podobnie postepuja dentysci, ginekolodzy i ...
    • tylko w powiązaniem z kompleksową reformą całego systemu: częsciowa prywatyzacja,współplacenie, stworzenie konkurencji dla nfz, likwidacja lub przeprofilowanie zbednych placówek i jescze kilka innych rzeczy
    • Tak podsumowal ustalenia "bialego szczytu" Krzysztof Bukiel www.tvn24.pl/0,1542989,wiadomosc.html Dlaczego obecny rzad nie jest zainteresowany realna reforma sluzby zdrowia? Jaki interes polityczny kryje sie za ewidentnym zaniechaniem i dzialaniach pozornych jak np. bialy szczyt.
    • 1. "Branie gratyfikacji od pacjenta przez lekarza pracujacego na kontrakcie z NFZ jest beee." - nieprawda! - przestepstwem jest w gruncie rzeczy istnienie sytuacji prawnej monopolu NFZ (co robi Urzad Antymonopolowy?) i wyzysk lekarzy, a przede wszstkim trwanie w wolnej Polsce komunistycznej regulacji prawnej blokujacej naturalna, ludzka wdziecznosc. 2. "Prywata na panstwowym jest beee." - nieprawda! - Pacjent jako ubezpieczony korzysta przeciez z efektu ubezpieczenia, a lekarz z...
    • Polacy ze zdrowiem 20 lat za krajami starej Unii. Czy nie swiadczy to aby o tym, ze nasi lekarze sa gorsi? Nie potrafia widocznie skutecznie leczyc. Ja wiem, ze to czesciowo przez zla organizacje, niewydolny system oraz zaniedbania ze strony samych pacjentow, ale tu chyba tez lezy odpowiedzialnosc lekarzy, zeby te zla organizacje i system zmieniac, jak rowniez promowac zachowania prozdrowotne wsrod pacjentow, prawda? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98993,8159883,_Dziennik_...
    • wyborcza.biz/biznes/1,100969,12867229,_Rz___Wielka_dziura_w_funduszu_zdrowia.html jednocześnie obie te żałosne instytucje MZ i NFZ nie potrafiące poradzić sobie z własnymi obowiązkami w sposób arogancki, kłamiąc i wszczynając nagonki przeforsowały ustawę refundacyjna gdzie całkowitą odpowiedzialnością finansową za identyfikację ubezpieczenia obarczono lekarzy
    • co sądzicie o manipulacji mediów dotyczącej "strajku" o. zdrowia? przed chwilą słyszałem w TVN24 wywiad z Bukielem, który wyraźnie mówił, że strajk trwa a strajkuje NFZ nie płacąc za nadwykonania i rząd unikając podwyższania składki zdrowotnej i urealnienia koszyka. W efekcie szpitale publiczne pracują jak w czasie strajków lekarzy - czyli odmawiają przyjęć planowych. Następnie spojrzałem do onetu - a tam strajk lekarzy jak byk i 300 komentarzy wściekłych podobnie w innych mediach......
    • Witam, Czy macie jakieś doświadczenia odnośnie orzecznictwa lekarzy ZUS w ocenie poniesionego uszczerbku na zdrowiu w wyniku wypadku? Złamałem nogę w stawie skokowym, było tego 100 dni na L4. Orzecznik jednoosobowy z ZUS orzekł, że mój uszczerbek wynosi 3%. Co do przyznanego odszkodowania wiem, że zależy od rodzaju zawartej umowy ubezpieczenia. Mnie interesuje, czy ktoś miał podobne złamanie i ile procent uszczerbku orzeczono. Wg. mnie 3% to trochę mało..
    • za PAP: Wiosna będzie nasza? W całym kraju protestują elektroradiolodzy. Specjaliści chcą zwrócić uwagę na trudną sytuację w służbie zdrowia, są także niezadowoleni z planowanej nowej ustawy restrukturyzacyjnej. Obawiają się, że utracą przysługujące im przywileje socjalne. Narzekają również, że muszą pracować na przestarzałym sprzęcie. Przewodnicząca związku pielęgniarek i położnych Bożena Banachowicz ostrzegła, że Polsce grozi fala protestów pracowników s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się