emi28 30.03.05, 16:22 Dzisiaj poznałam kobietę, której kilkuletnia bratanica ma tak na imię. Nie Martyna, a Martina własnie. Jak Wam się podoba? Ja się zdziwiłam i nie mogę się zdecydować - ładne, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Martina 30.03.05, 16:29 Mnie nie podoba sie zadne z tych imion. W Martynie brzemienie a Martina mi sie juz przerazliwie opatrzyla, z reszta nigdy mnie nie zachwycala. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Martina 30.03.05, 16:48 A ja szczerze mówiąc nie spotkalam sę z nim wcześniej - wogóle nie wiedziałam, że u nas funkcjonuje takie imię Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Martina 30.03.05, 16:50 emi28 napisała: > A ja szczerze mówiąc nie spotkalam sę z nim wcześniej - wogóle nie wiedziałam, > że u nas funkcjonuje takie imię Ja w Polsce tez nie, ale za granica (w niektorych krajach przynajmniej) bylo koszmarnie popularne. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Martina 30.03.05, 17:44 Hmm, właściwie i szczerze najbardziej z trzech możliwych form podoba mi się Marcina Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Martina 30.03.05, 21:46 gaudencja napisała: > Hmm, właściwie i szczerze najbardziej z trzech możliwych form podoba mi się > Marcina Ślicznie Sympatycznie mi się kojarzy z Robertą ze "Świata według Garpa" . A są? Marciny? Tu dopiero byłabym zdziwiona Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Martina 30.03.05, 21:52 emi28 napisała: > Ślicznie Sympatycznie mi się kojarzy z Robertą ze "Świata według Garpa" . A > > są? Marciny? Tu dopiero byłabym zdziwiona Jasne że są, kogóż to w Polsce nie ma! Marcin jest 18 (tzn. było w 1994, ale z tendencją nadań lekko zwyżkującą). I wiesz, jakoś to imię jest miękkie i miłe, a Martyny nie cierpię. Martina - no niby ładnie, ale rzeczywiście na Zachodzie popularne, no i to "ti" mi na warunki polskie nie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Marcina 31.03.05, 02:31 Gaudencjo, bomba! Nie wpadłabym na to. Martyny nie znoszę i skojarzenia mam same nieprzyjemne, Martina jest dla mnie nie do zaakceptowania, mimo że się jej osłuchałam, to i tak mnie bije po uszach, za to Marcina brzmi tak jakoś swojsko i bardziej... przyjemnie, chyba tak. Ale to przez skojarzenia z Pewnym_Wspaniałym_Marcinem. Odpowiedz Link Zgłoś