Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      zmieszany

zmieszany

(13 wyniki)
    • wiem, że można najpierw zaaplikować krem, a potem nałożyć podkład, ale jestem aktualnie na etapie odwrotu od podkładu i zastanawiam się, czy możnaby zmieszać te kosmetyki na dłoni i dopiero nałożyć na twarz? czy filtry zachowają właściwości czy niebardzo? dodam, że mam krem Biodermy Photoderm Flush spf 50, tonujący, ale jest dla mnie jakiś za jasny i w sumie...nie widać koloru. na przyszłość poszukam innego, ciemniejszego, ale na razie chcę zużyć ten i zastanawiam się czy można go...
    • Mam z artdeco za ciemny i z edm za jasny. Zmieszać, czy coś się stanie?
    • bo chyba nie wszystkie można mieszać ze sobą, więc chce być pewna-ale według mnie to można. chodzi mi o: bratek (na CERE, oczyszczenie, przemiane materii) rumianek (generalnie leczniczy-fajnie się zasypia) szałwia (nadpotliwość blech) zielona herbata (odchudzanie hehe-tylko, czy ona nie straci swych właściwości? bo nie chce jej pić osobno, aby nie obciążać org. płynami). piłabym taką mieszanke 3 razy dziennie i by było urodzo. tylko czy można?
    • witam i pozdrawiam.No własnie jak w temacie-czy może któraś z was ma jakieś doświadczenie w tej materii? Czy można samodzielnie w domu zmieszać np. olejki eteryczne (z dodatkiem wody, alkoholu..)i stworzyć niepowtarzalny zapach? Czy taka mikstura nie podrażni skóry? Są na forum napewno sympatyczki aromaterapii więc może one podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem? Ja jestem zupełnym laikiem w tej dziedzinie więc prosze o pomoc. Dziękuje i pozdrawiam serdecznie.
    • chcialabym uzywac tylko prasowanego pudru bo jak nałoże prasowany na jakiś podkład to źle to u mnie wygląda i zauważyłąm że lepiej na tym wychodzę jak przejade gąbką pudrem prasowanym, pacnę się różem i koniec. tylko, że jest mały problem bo mam czerwone plamki na buzi i nie wiem teraz co uczynić zeby ich nie bylo widać spod tego pudru.korektor nie, bo jak na niego nałoże puder pras. to widać ślady nieładne. na puder?? no nie wiem. chyba ze macie jakiś puder pras. który tak świet...
    • No właśnie nawiązując do mojego poprzedniego wątku o próbie wymiany podkładu,pani espedientka zasugerowała mi również(o czym zapomniałam napisać) kupno białej bazy pod podkład najlepiej YSL i wymieszania z tą bazą.Baza kosztuje 117 zł,zawsze taniej niż następny podkład za 161 zł,ale czy to coś da? Ona mnie zapewniła,że tak,że ona sama tak robi,bo ma tak jasna karnację- iż żaden podkład do niej nie pasuje,a najlepsza jest do tego właśnie baza YSL,bo ma podobną konsystencję,a baza Ch...
    • Witajcie Forumowiczki! Sam tytul mojego posta wydaje sie byc oczywiscie paradoksem, bowiem wiadomo, ze pryszcz z reguly nie pojawia sie "na czas" (no, chyba ze ktos jest naukowcem i prowadzi badania na wlasnej cerze :) ). Pozwolilam sobie na taki akurat tytul, by podkreslic ekspresje momentu, w ktorym wstretny niepozadany "gosc" pojawia sie na twarzy - czyli np. w dzien bardzo waznego spotkania (niekoniecznie randki). Szykujesz sie powiedzmy od dluzszego czasu - ladne wlosy, obmy...
    • Macie jakiś sposób na ładną skóre na twarzy? Ostatnio bardzo mi pomaga maseczka Garnier oczyszczająca pory na 7 dni. Ale to i tak nie do końca działa. O tej porze roku nie chce używać podkładów itp. Jest jakaś metoda na to? Jade za 3 tygodnie z chłopakiem na wakacje i chce coś z tym zrobić! Może macie jakieś domowe metody??
    • Mam jasną karnację, włosy i oprawę oczu. Chciałabym przyciemnić brwi, ale boję się henny, bo w moim mieście kosmetyczki straszą mnie czarną, twierdząc, że brązowa zmywa się na rudo:) Jestem prawie przeźroczysta i nie chcę radykalnej zmiany. Myślałam nad kredką, cieniem lub takim jakby tuszem do brwi. Możecie polecić mi odpowiedni produkt i podać jego cenę? Który najwygodniej stosować? Używałam kiedyś kredki Rimmela, ale po paru godzinach kolor zmazał się częściowo i miałam brwi tylko do połow...
    • znacie jakies przepisy na maseczki?
    • Boże sprawdziłam już chyba wszystko co tylko można aby moja cera nie była wiecznie sucha.................i nic. Co polecacie, może wreszcie trafię na odpowiedni specyfik.
    • Wczoraj kupilam sobie fluid z Lumene Double stay nr 2, nie moglam sie zadecydowac miedzy 1 a 2, pani w sklepie przekonala mnie jednak do 2, i niesety w domku okazalo sie ze jest dla mnie odrobine za ciemny, dlatego mam pytanie jak mozna rozjasnic podklad tak aby nie strcil on swoich wlasciwosci
    • Witajcie! Jeszcze wczoraj wszystko bylo dobrze... Niestety wieczorna aplikacja kremu i masci (Benzacne + Lysanel) na twarz zaowocowala porannym powaznym zaczerwienieniem twarzy i szyi w kilku miejscach, luszczeniem i swedzeniem skory, takim jakby jej spieczeniem. Jakas rada - masc, ziolka? Moze mialyscie jakis podobny problem i udalo sie go szybko rozwiazac? Mi kiedys pomogl Laticort ale wolalabym cos innego, bo Laticort ma sterydy czy cos. A moze na Retin-A skora reaguje po kilku ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna