Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      znudzony

znudzony

(25 wyników)
    • Moze to głupie ale wydaje mi sie moje dziecko ciagle sie nudzi. Zabawek nie lubi (jeszcze nie bardzo sie interesuje a jezeli juz to na chwilke)..... Moze macie jakies sposoby na zabawe dla bobasa podczas której moze i mama mogła by zajac sie czyms porzytecznym?????
    • Mniej więcej na przełomie 1 i 2 miesiąca karuzela i zawieszki w wózku wreszcie konkretnie zostały zauważone i docenione :) Ku mojej uciesze oczywiście. Zastanawiam się tylko, czy tego typu zabawki (oraz mata) w końcu mogą się maluchowi znudzić ? Na razie od ich zauważenia mięło zaledwie kilka tygodni, i póki co zainteresowanie nie słabnie. Zastanawiam się, czy np nie kupić drugiego zestawu i montować go w łóżeczku/wózku wymiennie, aby mała się nie nudziła. Być może to tylko mój głupi wymysł i...
    • Hej wszystkim... No cóż...moja córeczka ma 8 mies. i robi się coraz bardziej wymagająca. Szczerze mówiąc czasem brak mi pomysłów na fajną zabawę, taką, żebyśmy obie miały z tego radość. Robię samolociki, kosi łapci, daję Małej zabawki, które powoli się nudzą, gilgoczę, gadam, ale jakoś...Ostatnio sama jestem tymi zabawami znużona, i może dlatego mało przekonująca :-P A w co Wy się bawicie ze swoimi pociechami? Potrzebujemy jakiejś świeżości. Prosimy o pomysły :-)
    • Od kilku dni syn- diablak zmienił się w syna- marudę. Niczym nie chce się bawić (z zabawek), wszytkie konty odkryte, nie ma co demolować.. Nuuuuuuuuuuuuuuuuuda. I miałczy i narzeka całe dnie. Więc mu czytam, bawimy się, ale ile można? O_o Latam na spacery po kilka godzin ale na spacerze też nuuuuuuuuuuda bo tak siedziec na dupce kilka godzin... Bawiliśmy się gazetami- lepiąć kulki, warzywami, owocami, praniem, odkurzaczem,.. ma basen, rower .. no kurde co jeszcze? TV go nie interesuj...
    • Dziewczyny, Macie jakieś pomysły na fajne zabawy dla 11 miesięczniaka? Znudziło mi się (choć córeczce wcale nie) kosi-kosi i aku-ku, i chciałbym jakoś to urozmaicić. Oczywiście gilgamy się po brzuszku, całujemy w szyjkę i to są najcudowniejsze zabawy, wywołujące salwy śmiechu. Wiadomo - zabawki,książeczki, garnki, łyżki drewniane i inne sprzęty "z podorędzia". Najbardziej też interesują ją sprzączki, zamki, zawiasy itp. Ale chodzi mi o jakieś zabawy ja-ona, fajne, rozwijające,...
    • Mam pytanie. Córka od kilku tygodni ma dużo mniejszy apetyt. Kiedyś jadła około 800ml dziennie, chętnie i bez problemów. Od jakiegoś czasu wszystko się zmieniło. Zjada średnio 600-max 700 ml dziennie, ale niestety karmienie jej to jakaś tortura:( Do około 60ml je chętnie a potem zaczyna się jazda. Krzyki, wyginanie się, wypluwanie smoczka, itp. Początkowo myśleliśmy, że to reakcja po szczepionce, przez chwilę apetyt wrócił, ale na krótko. Byliśmy u lekarza, zrobiliśmy wszelkie badania (...
    • Witam Mamy! Gdzieś czytałam o kisielku z zółtka, ale nie mogę znaleźć tego wątku. Jeżeli któraś Mama zna jakiś przepis na jajeczko dla 10-miesięczniaka to będę bardzo wdzięczna. Pozdr. Pa.
    • Drogie mamy,jak to jest u Was?Mój synek odkąd zaczął raczkować i stawać przy meblach (od miesiąca)zupełnie stracił zainteresowanie zabawkami!Rozkładam mu je na dywanie,albo próbuje nimi zainteresować mając nadzieję,że zatrzyma się i troszkę pobawi,ale on albo tylko spojrzy,albo je staranuje i pędzi dalej;) Oczywiście muszę więc stale być obok,bo to mały kaskader staje i puszcza się,albo leci do tyłu,a może po prostu znudziły mu się już,ma 8mcy,poradzicie coś ciekawego? Pozdrawiam:)
    • Moje dziecko ma 6 miesiecy. Od paru tygodni prawie nie gaworzy, nie wydaje innych dźwięków niż wrzask, taki bardzo wysoki pisk. Głowy nam pękają... :/ Kiedy to minie??
    • Witam do was pytanie mój synek ma 6,5 miesiąca i mam z nim kłopot problem w tym że dziecko od urodzenia właściwie nie chce jeść na początku tłumaczyłam to niedojrzałym układem pokarmowym, więc jadł co 1 godzinę po 20-30 ml trochę to trwało, sytuacja ustabilizowała się w miarę do 7-8 karmień w wieku 4 miesięcy. Natomiast kategorycznie odmawia jakiegokolwiek jedzenia po za mlekiem je nadal 8 razy mleko po 160ml jedyną rzeczą na jaką mogę go namówić to pure z indykiem Hipp ale to są to jak...
    • Moja prawie 5 miesięczna coreczka dotychczas była spokojna. Od paru dni ciągle marudzi, trudno ją czymś zainteresować, nic nie chce robić dłużej, na dodatej dużo szybciej głodnieje niż zazwyczaj. Nie jest chora, nie wiem, co jej jest. Może ząbkowanie, ale żadnych żabków tam nie widzę:-( Czy mieliście takie doświadczenia? Jak zostawiam ją na chwilkę, zaraz się drze, jeszcze parę dni temu umiała dobrą chwię bawić się sama:-( Zaczyna mnie to dobijać, tym bardziej, że w nocy też częśc...
    • Po czym poznajecie, że wasze dziecko jest znudzone zabawą i chce iść spać? Moja córka w momencie zaczyna przerażliwy płacz, nie zauważam wcześniej żadnych symptomów znudzenia.
    • Witam!! Mój 11-miesięczny synek nie chce ostatnio jeść. Od soboty zaczął chodzić i od tego dnia jakby odechciało mu się jeść. Zawsze był żarłokiem, wcinał wszystko co mu się podstawiło, a obecnie na kolacje nie chce nawet butli. Owocki je na dwie tury, zupki nie chce ruszyć, a normalnie zupkę 200g jadł bez problemów. Chce tylko chleb i biszkopty. Rano wypije teraz około 50 ml i od raz chce chleb. Zje dwie kanapki i od razu ma humor. Jak marudzi to chce chleb. Dostanie chleb, zj...
    • na sniadanie i kolację??? Moja córra odmawia picia mleka w butelce więc robie kaszki ale to się w reszcie jej znudzi,więc... proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam Moja Weronisia Mysia-Pysia!!!
    • Moje 9 miesięczne dziecko toleruje w zasadzie spanie tylko w wózku. W ciągu dnia jest to do przyjęcia, zwłaszcza, że i tak można wziąć na spacer lub wystawić na balkon w tym czasie. Ale w nocy?? I nie mówcie, że tak go nauczyliśmy. Od urodzenia spał w łóżeczku. Na wyjazdach usypiany piersią lub na rękach i potem odkładany do łóżeczka. Ale te czasy minęły, na piersi nie zasnął od niepamiętnych czasów. Ba! Czasami sam usypiał, czasami trzeba go było troszkę "polulać". Wózek był zawsze ...
    • Moja córka ma 8 miesięcy i od jakiegoś czasu spacery stały się dla nas niezbyt ciekawe. Na początku córeczka leży grzecznie chwilkę, potem jak już jej się znudzi to siedzi, potem chwilkę na rączki i koniec, trzeba wracać do domu bo zaczyna się marudzenie a nawet płacz. Kiedyś chodziłyśmy po 2,3 godziny, teraz najwyżej 1 godz. Wcześniej córka zasypiała też na spacerze, a teraz zasypia w domu przy piersi. Czy u którejś z Was też tak było, może znacie jakiś sposób aby spacery stały ...
    • moja mała za parę dni kończy 8 mies.od 5.miesiąca dostaję jedzenie ze słoiczków-zupki,obiadki i owoce.do tej pory bardzo ładnie się tym wszystkim zajadala.ale od jakiś 2tyg.nie chce tego w ogóle jeść.mleczko owsze-nawet 200ml,ale stałych pokarmów za żadne skaby.musiałam się nieźle napocić przy kamieni zey choć pół słoiczka tej papki zjadła.oszukiwałam ze dam herbatkę...otwierała buzi do butelki,to jej wciskałam łyżke.podobnie było ze smoczkiem-niby daje smoczka do buzi i znów łyżk...
    • Pomocy:((12)

Pomózcie jesli mozecie, moze mialyscie podobna sytuacje - mam 4 miesieczna corke, jest na etapie poznawania nowych dzwiekow i lubi sie tym bawic. Pare dni temu poznala jeden z gorszych - robi motorek buzia - brrr. Oczywiscie opluwa przy tym wszystko na okolo i siebie tez. Wiem ze to normalne i sie nie przejmuje, niech ma frajde. Problem w tym ze zaczela tak robic przy jedzeniu - karmie ja butla. Zjada na poczatku normalnie a potem zaczyna sie wyglupiac - dmucha w butelke wypluwajac przy...
    • Moja mała juz widzi swiat. Jest najedzona, przewinieta, chyba nic ja nie boli. No i jak nie chce spac to ja nosimy, zabawiamy, kolyszemy itp. Jest zainteresowana tym czyms przez minute, dwie - a potem zaczyna sie taki znudzony placz i szybko wymyslamy nowa zabawe. Czy to nadpobudliwosc? A moze to normalne.
    • ubrana, przy otwartym balkonie. Ma teraz prawie 5 msc. Czy uważacie, że to jest dobry sposób na sen? Od wczoraj próbuję ją nauczyć zasnąć samą w łóżeczku i już nie mogę:( Zamiast 2 x 1,5h snu, mam 2 x 20min i ciągły jej płacz. Nie dam rady, a tak bym chciała, tym bardziej, że w nocy mam pobudki co 2 godziny - pomóżcie, poradzcie mi cos - proszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się