Dodaj do ulubionych

Znudzony bobas

28.12.10, 14:46
Moze to głupie ale wydaje mi sie moje dziecko ciagle sie nudzi.
Zabawek nie lubi (jeszcze nie bardzo sie interesuje a jezeli juz to na chwilke).....
Moze macie jakies sposoby na zabawe dla bobasa podczas której moze i mama mogła by zajac sie czyms porzytecznym?????
Obserwuj wątek
    • babka71 Re: Znudzony bobas 28.12.10, 14:55
      bujanie na nodze, bujanie na dwóch nogach lezac na brzuchu super cwiczenia, elma swiat tv mini , wywrotka z brzucha na plecki i a kuku..etc..aha i gotowanie razem zupy w nosidełku super sprawa własnie przesoliłam zupę
      • elsia22 Re: Znudzony bobas 28.12.10, 18:05

>elma swiat tv mini???????????????? odradzam hehe co 5 miesięczny bobas zrozumie z telewizji?? Mój maluch jest cały czas odwracany od tv szkoda mi jego oczeksmile u mnie sprawdza się bujaczeksmile maluszek jest wtedy ze mną w kuchni ja się krzątam a on się cieszy;D
    • tommama Re: Znudzony bobas 28.12.10, 18:18
      ja dużo do swojego mówię, zaczepiam, śmieję się, zagaduję smile dodatkowo robimy latanie samolotem, ćiwczymy obroty, oglądamy się w lustrze, pokazujemy różne zabawki . Młody uwielbia bawić się pilotem tv i patrzeć na telefon komórkowy, uwielbia też szeleszczące foliówkismile lubi patrzeć na moje ręce, leży też na macie edukacyjnej i w bujaczku (ale to ostatnie chętnie dopiero od jakiegoś czasu)
      • sara_beauty Re: Znudzony bobas 28.12.10, 20:31
        Bujaczek albo huśtawka koniecznie z melodyjkami i jakimiś zabawkami. Kiedy mój Miko był w tym wieku potrafił siedzieć w bujaczku nawet godzinę a czasami jak go po tym czasie wyciągałam to płakał bo chciał z powrotem. Ty masz wolne ręce, mały jest zajęty zabawą no i możesz postawić go właściwie wszędzie więc jest blisko ciebie i masz go na oku.
        Pozdrawiam i powodzenia
    • m_laczynska Re: Znudzony bobas 28.12.10, 21:15
      A po czym wnosisz, że znudzony?
      Mój jest po prostu włączany w czynności domowe typu - ugotuj, posprzątaj (ogląda sobie to z chusty, albo fotelika) + uczestniczy w zabawach ze starszym bratem - pożera klocki, a my budujemy, dostaje do łapy zakorkowany flamaster, a my malujemy. Ostatnio "obmyśla" plan jak zjeść bombkę zanim ktoś go przeniesie 3 m z dala od choinki (ale ma 6 miesięcy to i pełza sprawniej).
      • iskierka115 Re: Znudzony bobas 29.12.10, 09:24
        m_laczynska napisała:

> A po czym wnosisz, że znudzony?
        > Mój jest po prostu włączany w czynności domowe typu - ugotuj, posprzątaj (ogląd
        > a sobie to z chusty, albo fotelika) + uczestniczy w zabawach ze starszym bratem
        > - pożera klocki, a my budujemy, dostaje do łapy zakorkowany flamaster, a my ma
        > lujemy. Ostatnio "obmyśla" plan jak zjeść bombkę zanim ktoś go przeniesie 3 m z
        > dala od choinki (ale ma 6 miesięcy to i pełza sprawniej).

Własnie dlatego znudzona bo ciagle nosze ja na rekach ....nie lubi zadnych zabawek a leżaczek ppfffff zapomnij (ryk).
        Ale moze ja źle rozumuje....moze właśnie to noszeni i gapienie się na mame jak się meczy (waży juz 9kg) jest dla niej zabawa???
        • agnieszka_z-d Re: Znudzony bobas 29.12.10, 10:22
          No i zgadłaśsmile
        • m_laczynska Re: Znudzony bobas 29.12.10, 16:19
          iskierka115 napisała:

>
          >
          > Własnie dlatego znudzona bo ciagle nosze ja na rekach ....nie lubi zadnych zaba
          > wek a leżaczek ppfffff zapomnij (ryk).
          > Ale moze ja źle rozumuje....moze właśnie to noszeni i gapienie się na mame jak
          > się meczy (waży juz 9kg) jest dla niej zabawa???
          >
          Dla mojego ewidentnie jest to rozrywka najwyższych lotów. Choć ja się za bardzo nie męczę. A dodatkowa atrakcją jest niewątpliwie trajkoczący starszak.
    • bluemka78 Re: Znudzony bobas 29.12.10, 20:32
      U nas mamy wiele sposobow na zabawianie dzieci. Same sie bawia np. w bujaczku z zabawkami, w lozeczku (karuzela + zabawki miekkie, pozawieszane na bokach rozne takie, gryzaczki), mata edu, lezenie na kocyku pod muzycznym ogrodkiem, obserwowanie psa, lezenie w lozku duzym na poduszkach i ogladanie siebie nawzajem + zabawki. Razem to pokazywanie zbawek, robienie min, lustro, zabawy w delikatne laskotki, spiewanie, noszenie przodem do swiata, samolocik, samolocik nad siostra, ogladanie psa, no i the best pomaganie w probach siadania czyli podawanie raczek, zeby sie za nie zlapaly i siadaja wtedy, ciesza sie tym niezmiernie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka