Forum Regionalne Śląskie Tychy
ZMIEŃ
      zwiedzanie

zwiedzanie

(4 wyniki)
    • Podpowiedźcie proszę jakieś ciekawe miejsca do zobaczenia w okolicy, gdyż moja pomysłowość na chwilę obecną sięga zera ;-( Chodzi o to, że w październiku spodziewam się dwóch gości - Polaka mieszkającego kilka lat w UK i Brazylijczyka. Oprócz standardowego zwiedzania miast typu Kraków, Gdańsk, zabawią kilka dni na Śląsku, a konkretnie u mnie. Chcą zwiedzić KL Auschiwitz, na pewno zabiorę ich też do Muzeum Piwowarstwa, ale gdzie jeszcze? Macie pomysły? To kwestia dosłownie 3-4 miejsc, ni...
    • Wycieczka pierwsza. Mroźne przedświąteczne popołudnie 22.12.2004 1. Śląska Giełda Kwiatowa- skończyła się budowa szkoły florystycznej i zaplecza giełdy, stary budyneczek dosyć mocno został zmieniony i ładnie wyremontowany. Ciekawe tylko kiedy za nim ruszy budowa hali, trochę ucichł ten temat 2. Były technopark (w sumie to ciężko go nazwać byłym, bo nigdy nic tam nie powstało). Obecnie teren jest przeznaczony pod zabudowę jednorodzinna i myślę, że nadaję się do tego znaczenie lepie...
    • Rewelacja. To, co będzie w browarnianym muzeum to wydarzenie na skalę europejską. Już część miejska robi niesamowite wrażenie swoją przestrzenią. Po przejściu do części browarnianej wrażenie jest jeszcze większe. Przeszklona podłoga pozwalająca oglądać pub który jest w piwnicy, na środku trójwymiarowe kino, piękna aranżacja wnętrza. Mimo, że wszystko jest jeszcze w stadium daleko posuniętych przygotowań już robi ogromne wrażenie. Otwarcie w połowie listopada (część browarniana) i prawdopod...
    • Wczoraj widziałem komiczny obrazek. Jak jechałem aleją bielską, pod komendą policji stał na parkingu pusty autobus komunikacji miejskiej z napisem z przodu "wycieczka". Co to, jakieś wycieczki na komendę organizują? Wie ktoś, gdzie można się zapisać, ile to kosztuje i jak długo trwa zwiedzanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się