zwiedzanie

(45 wyników)
  • czy ktoś praktykuje i z jakim skutkiem? mam dzieci w wieku 4 i 7 lat i przymierzam się do tego. ale zwiedzanie miast kojarzy się z długim chodzeniem, muzeami... młodsze jeszcze słabo chodzi na długich dystansach a wózka od dawna nie używa. wstrzymać się czy są sposoby żeby takie zwiedzanie było przyjemne dla wszystkich uczestników podróży? dodam że dzieci baaardzo żywe i energiczne.
  • Witam, w czerwcu wybieramy się z 14 mieś dzieckiem na Rodos, bardzo proszę o informację, czy są w sklepach dostępne słoiczki z daniami dla dzieci miej więcej podobnymi do tych u nas, (weszłam na str grecką gerbera i pampers ;-) ale albo nie można przełączyć na "eng" albo nie umiem, a greka do mnie nie przemawia ;-)) ) i pampersy, najchętniej te premium care. Idealnie byłoby, gdyby ktoś znał +/- aktualne ceny...? Co do zwiedzania - chcemy wypożyczyć auto na jakieś 2-3 dni, optymistycznie ...
  • które wam przypadły do gustu? chciałabym pokazać dzieciom w czasie wakacji co nie co gdzie warto się wybrać?
  • Chcemy jechać z dziećmi (5mies. i 3 lata)na Słowację. Zastanawiamy czy jest szansa zobaczyć z nimi coś w Słowackim Raju, czy mozna wjechać na Lomnicę? Może ktoś doradzi,który kompleks termalny wybrać?
  • Proszę o poradę osoby które były na rejsie po Nilu. Nie wybrałam jeszcze biura, ale szukam rejsu z najspokojniejszym programem, takim gdzie zwiedzanie jest tylko po południu, albo do południa, a nawet jeden dzień jest wolny, nie taki z przejazdem pociągiem do Gizy itp. Dodam że córeczka była z nami 2 tygodnie w Egipcie gdy miała 12 miesięcy (czerwiec), a później 2 tygodnie gdy miała 14 miesięcy (sierpień/wrzesień), wszystko bylo dobrze i miala z tego mnóstwo radości. Teraz byłby to takze sie...
  • Witam! Zapraszam rodzicow do odwiedzin Paryza wraz z pociechami. Dysponuje pieknymi apartamentami do wynajecia w samym centrum Paryza: www.annaimmoparis.jimdo.com w pelni wyposazonymi i umeblowanymi ( uzyczam wszystkie sprzety potrzebne do spedzenia wygodnych wakacji z maluchem- lozeczko, wozek, itp) Sluze pomoca i wskazowkami dotyczacymi paryskich atrakcji z nastawieniem na malego czlowieka:) Pozdrawiam i zapraszam Anna
  • Wybieramy się zimą w góry z 2 dzieci 6 lat i 1 rok mamy tylko problem z wyborem miejsca.Chcielibyśmy móc wjechać kolejką w wyższe partie gór tak jak jest to możliwe w zakopanem na Gubałówke, Kasprowy czy na Śnieżkę od czeskiej strony ale w jakichś innych miejscowościach,na inne szczyty by podziwiać piękno gór ai bezpiecznie wjechać i zjechać z dziećmi.Dodam że też interesują nas narty i coś do zwiedzenia Czy może ktoś coś polecić
  • chciałabym spędzić tam kilka dni, może macie jakieś sprawdzone noclegi? co warto zobaczyć będąc z 1(wózek), 3 i 6-latkiem?
  • Może ktoś z Was był na Krecie z małym dzieckiem i zwiedzał tą piękną wyspę i mógłby mi odpowiedzieć na następujące pytanie: czy przy wypożyczaniu samochodu jest możliwość wypożyczenia wraz z fotelikiem dla dziecka, czy niestety trzeba zabrać swój ze sobą? Planujemy taki wyjazd z córką we wrześniu. Będzie miała wtedy 7 miesięcy więc powinna być w foteliku. Z góry dzięki za info. pozdr
  • Mamy zaproszenie do Petersburga na tydzień, dwa i zastanawiamy się czy takie wakacje nie będą zbyt męczące dla małej. Chodzi o podróż (samolotem), no i potem ewentualne wycieczki na miejscu. Jak byśmy tam byli, to pewnie chciałoby się coś zwiedzić.. Macie jakieś doświadczenia jak podróżuje się i zwiedza z tak małym dzieckiem? Oczywiście zależy nam, żeby przede wszystkim dostosować się do niej. Czy takie wakacje nie będą zbyt męczące i dla niej i dla nas?
  • Chcemy jutro wybrać się do Malborka. Czy macie jakieś szczególne uwagi co do zwiedzania. Ile trwa samo zwiedzanie? Czy na terenie zamku jest jakaś restauracja? Dziecko ma 2,5 roku. Czy da radę pieszo?
  • Auschwitz(14)

Za kilka dni jedziemy zwiedzać Małopolskę i zacząłem zastanawiać się nad tym, co można zobaczyć w tym regionie, który - przyznaję ze wstydem - znam dość słabo. Wiele miejsc jest dość oczywistych, ale... Zastanawiam się, czysto hipotetycznie, czy Auschwitz to odpowiednie miejsce do zwiedzania dla pięciolatka. Prawdę mówiąc, sam nigdy tam nie byłem, więc trudno mi ocenić. Podejrzewam, że małe dziecko i tak nie byłoby w stanie odczuć chociaż części tego, co czuje dorosły człowiek odwiedzaj...
  • Witam wszystkich. Fajne to forum, troche mnie podniosło na duchu - choć nie do końca. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad powiększeniem rodziny. I przychodzi mój największy lęk - koniec z podróżowaniem. Zawsze spędzałam wakacje bardzo aktywnie - rower z bagażem, góry, pływanie, jak zwiedzanie miasta - to po 12-14 h dziennie, moge cały dzień nie jeść, spac na podłodze. A z dzieckiem? Wyobrazam sobie to marudzenie w podróży, zmęczenie, chce pić, chce spać, chce wrócić do hotelu...
  • chcielibyśmy wybrać się z małą w okolicach wakacji w taką podróż,jakieś 7/10 dni...będzie wtedy miała 2 latka i miesiąc... czy któraś z was była z dwulatkiem w takim miejscu? jakich szukać hoteli? czy są bazy z animacją dla dwulatków? acha i może wie któraś z was do jakiego wieku dziecko może mieć tylko wpis w paszporcie rodzica? jak narazie nikomu nie przeszkadza wpis córy w moim paszporcie,ale czy tak samo będzie jak skończy dwa lata? dziękuję
  • Chcielibyśmy jechać do Egiptu na początku marca z naszym 2,5 letnim bomblem. Wybrałam Hurghadę, ale kusi mnie podróż Nilem (7+7dni), bo szkoda być w Egipcie i nie zobaczyć chociaż kawałka jego poza plażą... Obawiam się jednak, czy dla małego będzie to taka sama radocha jak dla nas. Proszę o sugestie. Dzięki :) Marta
  • Słuchajcie,marzy nam sie wyjazd naparwde w ciepłe rejony-bo w sumie u nas i tak cieżko jest wbic sie z urlopem w dobra pogode.Mam córke 3 letnia-wiec tutaj tez liczymy na jakieś znizki.A ze chcielibyśmy poleciec na Krete-prosze Was o jakieś porady,moze sprawdzone biura podrózy...bede wdzieczna
  • Planujemy wyjechać w wakacje (w lipcu) do toskanii wraz z naszym dwuletnim synem (właściwe 2 lata i 3 miesiące). W związku z powyższym mam (jako ojciec) kilka wątpliwości i pytań. Aha planujemy zatrzymywać się na campingach lub agroturystyce. Czy z dzieckiem w takim wieku bedzie możliwe jakiekolwiek zwiedzanie miast np. Sienny lub Florencji...czy raczej nie mamy szans na spokojne zwiedzanie i ze względu na tłumy turystów sobie odpuścic, bo zarówno on jak i my się tylko zmeczymy ...
  • Witajcie Planujemy już przyszłoroczne wakacje:), na które wybieramy się w okolicach maja/czerwca. Wyjeżdżamy z Warszawy, 2 os. dorosłe oraz 2 dzieci (6 i 12), dojazd samochodem. Nasz budżet będzie wynosił ok 4000-5000 zł na 9 dni (na dłużej nie da rady). Zależy nam na ładnej pogodzie, czystych plażach i atrakcjach do zwiedzania. Zastanawiamy się nad Chorwacją i Bułgarią. Doradźcie co wybrać? Gdzie ładniej? Gdzie taniej? Pozdrawiam
  • Czesc. mam pytanie do mam ,które byly z dzieckiem w egipcie. co warto zobaczyc , co ze soba zabrac i moze macie jakies inne praktyczne rady? bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam.
  • Zostałam zmuszona do zmiany terminu urlopu - zamiast jechać pod koniec sierpnia do Grecji, pojadę na przełomie czerwca i lipca ..... tylko jeszcze nie wiem, gdzie. 1. raczej w Polsce, żeby móc wrócić w każdej chwili do domu (może być taka konieczność niestety). 2. chyba nie nad morze - bo czytałam, że jest koszmarnie zanieczyszczone po powodzi i grozi zmykanie plaż (a może zaryzykować i po prostu nie jechać w okolice Zatoki Gdańskiej?) 3. wypoczynek pół na pół, czyli zwiedzanie p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się