zwiedzanie

(4 wyniki)
  • Dwóch olsztynian podczas wyjazdu służbowego postanowiło zwiedzić Oslo. Skończyli w policyjnym areszcie. I do tej pory - jak twierdzą - nie wiedzą dlaczego. Jednym z dwóch pechowców był Andrzej Grudzień, na co dzień kierownik w jednym z ogólnopolskich koncernów spożywczych. W wolnych chwilach namiętny podróżnik. Kolejna okazja nadarzyła się w czerwcu. Jego kolega regularnie dostarcza samochodem dostawczym okna do wytwórni domków kempingowych w miejscowości Rjukan, w Norwegii. - I ...
  • na pewno troche zwiedzania, troche plażowania...wszystko z grubsza zzaplanowałem. Może jednak macie jakieś spostrzeżenia, porady, jak najlepiej wypocząć jeśli się jest samemu.
  • Nie rozumiem tej ideii Nocy Muzeow... Czy nie mozna w dzien?tak na spokojnie bez szumu i kolejek? Z tego co wiem ludzie sa czesto zawiedzeni wlasnie gigantycznymi kolejkami,nie wszystko mozna zobaczyc. tu ciekawa obserwacja "cytat z forum polityki: Jako pracownik muzeum warszawskiego mam okazję bezposrednio w charakterze dyżurujacego obserwować co roku ten horror. Tłumy luda walą przez sale wystawowe liżąc lody i chrupiąc popcorn bez ładu i składu. Niczego nie ogladają, po pierwsze ...
  • Były obóz koncentracyjny musi w Sztutowie na siebie zarabiać. Taką zaskakującą informację znajdujemy w trójjęzycznym apelu o pomoc, zamieszczonym na oficjalnych stronach Muzeum Stutthof Muzeum na terenie hitlerowskiego obozu koncentracyjnego Stutthof istnieje od 1962 roku. Rocznie zwiedza je ok. 100 tys. ludzi - 20 procent to obcokrajowcy, głównie Niemcy i Skandynawowie Ostatnio na stronie internetowej muzeum (www.stutthof.pl) pojawił się dramatyczny apel dyrektora: "Muzeum jest in...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się