Dodaj do ulubionych

Bagażnik magnetyczny na narty

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 21:04
W ubiegłym roku kupiłem bagażnik magnetyczny na dach na dwie pary nart. Bardzo
często zmieniam samochód i kupno stałych belek jest dla mnie nieopłacalne.
Przejechałem z nim 2 000 km z predkością dochodzacą do 130 - 140 km/h - sprawił
sie nadzwyczaj dobrze. Czy macie jakieś dane o negatywnych skutkach jego
stosowania?.
Obserwuj wątek
    • marek_kordyszewski Re: Bagażnik magnetyczny na narty 19.12.01, 13:23
      Jeżeli bagażnik jest montowany na suchy i czysty dach nie powinien sprawiać
      żadnych problemów. Czasem zdaża się, że dzieki bagażnikowi magnetycznemu
      dowiadujemy się, że dach naszego samochodu był szpachlowany :)
    • Gość: mar Re: Bagażnik magnetyczny na narty IP: 172.24.102.* 02.01.02, 10:32
      miałem sobie taki bagażnik kupić ale zniechęciło mnie jedno... co w przypadku
      gdy na dach napada śnieg i na dodatek zamarźnie???
      Kupiłem belkowy...
    • leon4 Re: Bagażnik magnetyczny na narty 04.01.02, 18:33
      ?
      • tworog Re: Bagażnik magnetyczny na narty 11.02.02, 17:36
        jad dach masz mokry to go wycierasz, na lód używasz odmrażacza, 130/h to
        gwarantuje producent a wytrzymuje dużo szybciej, trzeba pamiętać o starzeniu
        magnesu,
    • Gość: macra Re: Bagażnik magnetyczny na narty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 19:02
      sam zastanawiam sie nad takim bagaznikiem. chodzi o to by byl uniwersalny bo
      nie wiem czym pojade w gory za rok! cos blizej mozesz powiedziec? z jakim
      kosztem musze sie liczyc?
      • mar_log Re: Bagażnik magnetyczny na narty 04.03.04, 19:31
        Ja korzystam z takiego bagażnika już 5 lat (2 x 2pary), podróżuje po całej
        Europie, po autostradach znacznie powyzej 120km/h - bez problemu! W kraju co
        roku p[rzed świętami BN wożę na nim dużą choinkę, świerk 3m zamocowaną do
        bagażnika sznurkiem (za szeroka, w siatce) przy v do 110 km na trasie 40 km z
        dobrym skutkiem! Lekkie matowienie lakieru do usunięcia dostępnymi środkami do
        auto konserwacji lakieru! Oczywiście, w Polsce samochodu z nartami na dachu,
        przy zastosowaniu takiego bagażnika nie radzę spuszczać z oczu ani na chwilę
        (ach te nasze polskie "przywary")! Bagażnik kupiony w Macrocasch-u za dwie pary
        ok 70 zł. W sezonie zimowym używany 3 x mies. Uwaga nie uderzać części magnesu
        (łatwo uszkodzić), odrywać w miejscu do tego przeznaczonym: uchwyt, nie
        stosować ostrych narzędzi do podwarzania (lakier i magnes)! Cena i łatwość
        montażu na każdym dachu daje mu znaczną przewagę nad stałym. Jedyna wada to
        brak zabezpieczenia przed złodziejem! Powodzenia wszystkim użytkownikom!
    • Gość: niro Re: Bagażnik magnetyczny na narty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 21:35
      Mam 2 pytania:
      1-ile lat trzyma magnes w takim bagazniku?
      2-Jakie sa aktualne ceny?
    • Gość: Hindus Re: Bagażnik magnetyczny na narty IP: *.man.busko.pl 09.01.04, 15:30
      Miałem kiedyś antene do CB na magnesie i używałem jej bardzo często i wiem ze
      mi lalier całkiem zniszczył się pod spodem (pod magnesem). Pierwsze objawy
      negatywne jakie występują to zmatowienie lekkie lakieru. Myśle że dużo zależy
      od tego jak czesto będzie używany taki bagażnik. I łatwo jest stracić narty
      razem z bagażnikiem np. zatrzymując się gdzies na obiad po drodze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka