Dodaj do ulubionych

Filtry Avene czy La Roche

23.06.10, 20:37
Miałam swój typ bezprecedensowy niestety z wielkim bólem:( muszę go zmienić
ponieważ La Roche Posay Anthelios AC nie ma 50tki tego nie zmienię ale obawiam
się zamienić go na Avenkę mineralną 50 lub wersję cleanance choć posiada
40spf. Ważne by nie bielił i nie zapychał choc to akurat jak wiadomo kwestia
indywidualna.
Stosuję kwasy nie wiem czy wystarczy 40stka
Obserwuj wątek
    • alajna85 Re: Filtry Avene czy La Roche 23.06.10, 20:42
      Polecam Biodermę 50tkę w sprayu - nie bieli, super się wchłania, bez obaw o ubrania.
    • issey_miyake Re: Filtry Avene czy La Roche 23.06.10, 20:50
      Przetestowałam wiele produktów w formie spray i niestety większość (Avene, La
      Roche, Bioderma) lepią i bielą niemiłosiernie. Więc na pewno odradzam. Druga
      sprawa jest taka, że jeśli będziesz sumiennie na każde wyjście kładła 30stkę,
      bądź 40stkę to jak dla mnie może być. Chodzi o to byś starała się o te 2ml na
      twarz. Wiele osób myśli, że jak używa spf50 to już załatwia to sprawę. Bardzo
      często pod makijaż, w pośpiechu nakładamy mniej i ochrona jest o 1/8 mniejsza,
      czyli po obliczeniu z spf50 wychodzi spf7. Więc należy sobie odpowiedzieć na
      pytanie co wybieram.

Od siebie polecam Bioderma AR (nie bieli jak inne, nie lepi się, ale jest
      świecąca), mineralny spf50 Avene - jest fajny, bo nie podrażnia, nie swędzi po
      nim skóra, ale tynk na twarzy jak cholera, coś za coś.
      • agas301 Re: Filtry Avene czy La Roche 24.06.10, 14:27
        nad Avene własnie się zastanawiałam a więc dzięki za ten 'tynk' niemiłosiernie
        tego nie znoszę.
        Co do tej aplikacji masz rację najczęściej jest tak, że nakładałam by nie widać
        było bieli a jedynie jasny połysk, to mi nawet odpowiadało, wrażenie ładnie
        rozświetlonej cery a nie bladość zmumifikowanej twarzy.
    • justy1 Re: Filtry Avene czy La Roche 23.06.10, 21:05
      avene cleanane w tym roku ma tylko spf30

ja bym wybrała anthelios fluide extreme spf 50+
    • nessie-jp Re: Filtry Avene czy La Roche 23.06.10, 21:17
      agas301 napisała:

> Miałam swój typ bezprecedensowy niestety z wielkim bólem

Przepraszam, ale nie rozumiem. Jak to bezprecedensowy z bólem? Co to właściwie
      znaczy?
      • agas301 Re: Filtry Avene czy La Roche 23.06.10, 22:17
        nessie-jp napisała:

> Przepraszam, ale nie rozumiem. Jak to bezprecedensowy z bólem? Co to właściwie
        > znaczy?
        >

właściwie brak przecinka wiele zmienia:)))) dzięki za uwagę bardzo cenna

powinno być:

Miałam swój typ bezprecedensowy, niestety z wielkim bólem:( muszę go zmienić
        • nessie-jp Re: Filtry Avene czy La Roche 24.06.10, 15:01
          > Miałam swój typ bezprecedensowy, niestety

Aaa! Nie, dalej jest nie tak
          • agas301 Re: Filtry Avene czy La Roche 24.06.10, 17:06
            Aaa widzisz, tak m.in. o to mi chodziło 'bezkonkurencyjny' ale bezkonkurencyjny
            to w tym przypadku za mało to miało być DOBITNE bo bezprecedensowy to taki,
            który nie da się z niczym porównać, pierwszy niemający sobie podobnych wcześniej
            - nieporównywalny.

Dobra dosyc tego piania może na temat potrzebuję porady n/t filtrów, możesz coś
            doradzić
            • nessie-jp Re: Filtry Avene czy La Roche 24.06.10, 18:18
              > Dobra dosyc tego piania może na temat potrzebuję porady n/t filtrów, możesz coś
              > doradzić

Ja mam Avene 50+ (czysto mineralny) i jestem bardzo zadowolona, ale chyba jestem
              wyjątkiem, bo:

- bardzo mocno kryje (tworzy na twarzy coś w rodzaju maseczki)
              - świeci się i wymaga przypudrowania
              - jest dość jasny, choć trochę barwiony

W zasadzie to bardzo mocno kryjący podkład, a nie niewidoczny krem, ale dla mnie
              idealny, bo i tak bym musiała użyć podkładu na filtr, więc tu mam dwa w jednym.
              • issey_miyake Re: Filtry Avene czy La Roche 24.06.10, 21:59
                nessie-jp napisała:

> W zasadzie to bardzo mocno kryjący podkład, a nie niewidoczny krem, ale dla mni
                > e
                > idealny, bo i tak bym musiała użyć podkładu na filtr, więc tu mam dwa w jednym.
                >
                >

Jest niemożliwie lepki, jest jakby maską przyklejoną do każdego pora :). Pod tym
                względem jest okropny, jak nałożę na niego podkład to samopoczucie mojej twarzy
                nie jest dobre :).
                Używam go tylko wtedy, gdy skórę mam podrażnioną, w innych wypadkach - nie da
                się używać go non stop.

> - bardzo mocno kryje (tworzy na twarzy coś w rodzaju maseczki)
                > - świeci się i wymaga przypudrowania
                > - jest dość jasny, choć trochę barwiony

to prawda, kryje, ale wyglądam jak albinos :)
                • nessie-jp Re: Filtry Avene czy La Roche 25.06.10, 00:40
                  Ja nie wyglądam jak albinos :) Najpierw, POD krem, nakładam puder brązujący,
                  dość hojnie. Na to wmasowuję krem z filtrem, który po wierzchu matowię już tylko
                  pudrem.

I jest cacy
                  • anaiss Re: Filtry Avene czy La Roche 25.06.10, 13:36
                    Nessie, a czy można na niego, a przed podkładem nałożyć bazę?
                    • nessie-jp Re: Filtry Avene czy La Roche 25.06.10, 14:20
                      anaiss napisała:

> Nessie, a czy można na niego, a przed podkładem nałożyć bazę?

W teorii chyba można (filtra to nie osłabi), ale w praktyce nie wyobrażam sobie,
                      żeby się dało :/ On jest po prostu tak lepki, że jakiekolwiek dodatkowe
                      kosmetyki w formie kremowej tylko pogorszą sprawę.
                  • anaiss Re: Filtry Avene czy La Roche 28.06.10, 18:20
                    Pociągnę jeszcze wątek z jednym pytaniem. Czy pod te filtry można nakładać jakiś krem nawilżający? Stosuję je od kilku dni, po spryskaniu twarzy wodą termalną, nakładam krem i później podkład i puder i zauważyłam, że lekko zaczyna mi się przesuszać skóra. Dzisiaj jak pominęłam podkład i dałam sam puder to już w ogóle suszka.
                    • nessie-jp Re: Filtry Avene czy La Roche 28.06.10, 18:43
                      anaiss napisała:

> Pociągnę jeszcze wątek z jednym pytaniem. Czy pod te filtry można nakładać jaki
                      > ś krem nawilżający?

Jeśli dalej mowa o Avene czysto mineralnym, to jak najbardziej możesz nakładać
                      wszystko, co zechcesz pod niego.

To jest właśnie wielki plus filtrów mineralnych, że nie wchodzą w reakcję z
                      innymi kosmetykami. Drugi plus jest taki, że zaczynają działać od razu (nie
                      trzeba odczekać) i działają tak długo, dopóki się nie zetrą, a jeśli się zetrą,
                      to od razu to widać.
                      • anaiss Re: Filtry Avene czy La Roche 28.06.10, 19:29
                        Tak, mówię o mineralnym Avene. Układam się z nim powoli :) Dzięki za pomoc.
    • anaiss Re: Filtry Avene czy La Roche 24.06.10, 22:13
      Mam ten mineralny Avene i mam nadzieję, że nie zapycha, bo kryje i świeci okrutnie. Dzisiaj rano miałam pierwszą aplikację. Nałożyłam na niego trochę podkładu dla wyrównania koloru, ale wymaga prócz tego intensywnego przypudrowania, a i tak wychodząc z domu miałam wrażenie, że się za bardzo świecę.
    • jej_torebka Re: Filtry Avene czy La Roche 25.06.10, 12:58
      ja używam emulsji spf50 Avene. Jej dużym plusem jest to, ze nie ma Parsolu i
      dzięki temu mozna używać z nim każdego pudru i podkładu. Do tego nie bieli i
      dośc szybko się wchłania.
      • vega181 Re: Filtry Avene czy La Roche 26.06.10, 23:54
        mogę z czystym sumieniem polecić krem Iwostin Solecrin SPF50.
        do tej pory używałam LRP Athelios 50 , który mi nie odpowiadał z
        powodu lepkości i pomimo , że używałam ostatnio tego barwiącego nie
        pasował mi .
        dermatolog poleciła mi właśnie Iwostin , który sama używa i bardzo
        mi pasuje , nie jest lepki , nie daje białego filmu , nakładam po 15
        min.podkład i jest ok a koszyuje połowę mniej niż LRP i Avene ( 29
        zł).
        • bajsarka Re: Filtry Avene czy La Roche 29.06.10, 16:49
          Ale w składzie ma Parsol i niestety traci swoją moc po nałożeniu podkładu :(
      • staszka1974 Re: Filtry Avene czy La Roche 01.07.10, 10:58
        Tez używam emulsji avene 50 do cery normalnej i mieszanej. Jest w porządku,
        lekka konsystencja, nie bieli, lekko się świecę, ale wystarczy puder i jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka