estellea 12.09.08, 09:28 Czy macie swoja ulubiona sieciowke? A do ktorej sieciowki nie zagladacie w ogole i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pendlare Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 09:43 Bardzo lubię zagladać do ZARY,Promodem ten nie gardze. Natomiast nigdy nie zaglądam do ORSAY'a nie znosze tego sklepu, Carry tez moge zaliczyc do nielubianych. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 19.11.08, 12:12 nie zaglądasz do orsaya, ale to top secret i new yorkera (najwiekszych szmateksow wsrod sieciowek tak??? hmm.. dziwny masz zaiste gust - o czym swiadczy torebka furli za 299 USD kupiona przez ciebie za 1800 zł :))) Odpowiedz Link Zgłoś
g_l_o_r_i_a Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 09:53 Lubię włazić do C&A, bo są tam dość ładne rzeczy w przystępnych cenach. Poza tym jest tam naprawdę spory wybór ubrań męskich, i kiedy potrzebuję czegoś na prezent, to bez problemu znajdę tam więcej niż 2 rodzaje dżinsów i 1 rodzaj skarpetek. Lubię Promoda, Zarę, H&M i Terranovę. Nie zaglądam do House'ów, CroppTown'ów i innych tego typu, bo to nie mój styl. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 09:58 Obecnie upodobałam sobie Hm. Mają sporo fajnych rzeczy za rozsądne ceny.Czasmi zaglądam do Camaieu,Bershki.Orsay -zdarza mi się wejść. Kiedyś podobał mi się Promod.W tej chwili rzadko do niego zaglądam.Popsuli się.Rzadko odwiedzam też Zarę,jakość pozostawia wiele do życzenia. Solar,Mango w zasadzie nie wchodzę.Ceny z lamusa,ogólnie ciuchy nie w moim stylu.Benetton omijam-kolekcje fajne, ale bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 10:07 Bardzo lubie H&M i Orsay ale kupuje tylko w sklepach na terenie Niemiec, w polskich jest beznadziejny wybor. Nie lubue C&A kojarzy mi sie z tandeta i ciuchami dla starszych pan. Lubie polskiego big stara - maja doskonala jakosc bawelny i swietne t shirty. Benetton omijam szerokim lukiem w zwiazku z ich niehumanitarnym traktowaniem zwierzat. Zara sporadycznie, w Polsce ceny sa z kosmosu i nei oplaca sie w nich kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nissa.fr Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 11:42 Esprit - jakosc w dobrej cenie Camaieu - OK H&M - glownie ubieram tam mojego syna, ale i dla mnie cos sie znajdzie Vero Moda - okazjonalnie Nie zagladam do : Zary, Pimkie, Bershki, Orsay i Promodu Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 10:07 Czasami kupuję coś w H&M - IMO i tak maja najlepszy stosunek cena-jakość. Jesli chodzi o stylistyke uwielbiam ZARE, niestety wiekszość ich modeli dobrze wyglada na wieszakach a nie na mnie. Tak jakby nie dokonca mieli przemyslane projekty. Zreszta czasami widze tez na innych fajna tunika a tu nagle z tyłu np coś sie ciągnie. Buty tez maja fajne, choc dla mnie ciezko o wygodne. Czasami zagladam tez do Benettona, choc jednak ostatnio stwierdziłam że ich wełna wcale nie jest lepsza od H&M owskiej :((. Na wyprzedażach zagladam do Pabii ( maja świetne klasyczne bluzki) i do Monnari. Jesli chodzi o H&M i ZARE to lubie sobie przymierzyc spokojnie w domu i jak cos mi nie pasuje to oodaje nastepnego dnia. Polskie sklepy mi tego nie dają. I to chyba jest czynnik numer jeden dlaczego tam kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 10:50 kiedys kupowalam glownie w zarze i hm. teraz NIC tam nie potrafie dla siebie znalezc, glownie ze wzgledu na licha jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 11:36 A to mnie Ciocco zaskoczyłaś, dla mnie byłaś niemalże abmbasadorką tych marek :) A swoja droga to ja mam wrażenie, ze one od zawsze miały ubrania kiepskiej jakości, na tym polu zmin nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 11:48 jak widac wszystko w zyciu sie zmienia ;) do hm to juz nawet od wielu miesiecy nie wchodze, a w zarze chyba od wiosny nic nie kupilam poza jakimis butami z zalozenia jednosezonowkami Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 21:13 ja prawie jak ciocco - daaaawno nic w zarze nie kupilam, bo po prostu nic mi sie tam nie podoba ostatnio :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 11:00 Regularnie w Bestsellerze ale glownie Vero Moda, Object i Gosha, raczej omijam Only i Ville mimo ze wzornictwo ciekawe - jakosc mnie odrzuca. Lubie tez ich Mamalicious, na pewno skorzystam jak bede w ciazy. Z HM mam fale: zapominam o nich po czym wracam na krotko. Kupuje glownie LOGGs i dzieciece (na prezenty). Inne z tej polki sporadycznie bo lubie marki ciut wyzej: Inwear, Part Two, Noa Noa, Routzu itd. Zarowe ubrania na mnie nie pasuja a buty sa IMHO meganiewygodne. Swego czasu podekscytowalam sie jak wprowadzili u mnie Top Shop ale okazalo sie ze mialam za wysokie oczekiwania :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 11:03 estellea napisała: > Czy macie swoja ulubiona sieciowke? Mango, VeroModa, Mexx, Benetton, Solar, Esprit > A do ktorej sieciowki nie zagladacie w ogole i dlaczego? Promod (większość ubrań zniszczyła się po pierwszym praniu) H&M i Zara (nie lubię) Orsay, NewYorker, Pimpkie, Bershka (nie moja bajka) Cubus, Tatum, Jackpot (zbyt sportowe i zgodne z naturą ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 11:11 o ja mam jedne jeansy z Promod i maja sie lepiej niz np jeansy z Biby, które kosztowały dwa razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 11:16 Ja w Promod kupowałam przeważnie koszule, topy, tuniki i naprawdę wyglądają fatalnie po jednym praniu. Mam też dwie sukienki z dzianiny i te trzymają się dobrze - jednak więcej było złego niż dobrego i teraz omijam ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
simple_woman Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 11:20 estellea napisała: > Czy macie swoja ulubiona sieciowke? H&M - odpowiada mi prostota ich wzornictwa. > A do ktorej sieciowki nie zagladacie w ogole i dlaczego? Zara. W każdym ich sklepie do jakiego zajrzałam paskudnie śmierdziało. Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 12:14 All Saints (taka mini sieciowka) Massimo Dutti Topshop (sporadycznie) Office (buty) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 12:15 hm,bershka,stradivarius jak mam okazje to primark bo to jedyny sklep z jakoscia adekwatna do ceny nie snobujący sie na wielka marke jak np zara. czasem house. nie wchodze:kappahl,cubus,zara-jakos nic mi do gustu wtych sklepach nie przypadlo. poza tym zara mnie wkurza swoimi butmi:sa ze skory i za wąskie na mnie Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 12:44 ostatnio byłam zdziwiona gdy kupiłam nieskórzane wysokie szpilki w Deichmannie ktore pasują na moją stope idealnie i (co najwazniejsze) stopa z nich nie wypada!! a ilekroc przymierzam w Zarze buty to zawsze cos jest nie tak - mimo ze skórzane, to albo za twarde,albo za małe ale i tak klapią(wycięte szpilki), nawet kozaki tam są niewygodne.. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 12:35 Najczęsciej kupuję w HM, a dzinsy w Mango - jedyna firma których dzinsy pasują na mnie jak ulał. Czasem Reserved, New Yorker, Cubus, Cropp. Gdyby w Szczecinie były Zara, Bereshka albo Stradivarius to bym kupowała u nich. Nigdy nie kupiłam czegokolwiek w Taily Weil, House, Reporter, Carry, Tatum, Jackpot, Kappahl - nawet już do tych sklepów nie wchodzę. Kiedyś kupowałam w Top Secret ale jakieś 2 lata temu chyba zmienił się zespół projektantów bo ciuchy zrobiły się żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
g_l_o_r_i_a Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 12:53 W TW jest sporo ciekawych rzecy, podobają mi się tam małe torebki...ale cena tych rzeczy (często z tandetnych materiałów) jest zaskakująca... Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 12:37 Massimo Dutti Cos sporadycznie Bennetton, Zary nie lubie, jakosc jest koszmarna, kupilam latem buty i nigdy nie zalozylam, bo nie podobaja mi sie juz, ale dla dzieci sa ok:) Ostatnio kupilam 2 pary spodni takich samych rurek, czarne i grafitowe w hm i spodnice, a nie kupilam tam nic od co najmniej 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 12:55 -bardzo lubie HM, ich rozmiar 34 zawsze świetnie na mnie leży -do Zary wchodze zeby popatrzeć i pomierzyć, ale zwykle z niczym nie wychodze, bo marna jakosc do ceny a buty niewygodne.czasem cos kupie,np znalazlam tam fajne pasujące i dobrze lezące biale rurki -Top secret - niekiedy mają fajne klasyki,o dziwo kupilam tam szerokie spodnie welniane z wysokim stanem ktore nie sąna mnie za długie:) -Orsay i Reserved - wchodze ale zwykle wychodze bez niczego -House i Butik - zaopatruje sie u nich raczej w sportowe ciuchy,typu bluza,bawelniane tuniki,topy,sportowe spodnie -OKAY - stylistyka Zarowa a taniej Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 13:50 Moje ulubione sklepy to jednocześnie te znienawidzone ;) Ulubione, ponieważ niemalże zawsze coś w nich wypatrzę, co byłoby dla mnie wprost idealne; znienawidzone - za ceny oczywiście. Jeśli chodzi o ubrania i torebki, na szczycie listy są Simple i Marc O'Polo. Kiedy mam możliwość bycia za granicą, dochodzi do tego Banana Republic/Gap, Kookai i All Saints. Udaje mi się też znaleźć coś w Reserved, Camaieu, Mango, w Benettonie/Sisley, w Zarze - tutaj głównie koszule, choć często podobają mi się też sukienki, ale te nigdy nie chcą na mnie dobrze leżeć. Sympatią darzę też lumpeksy. Kiedyś bardzo podobały mi się rzeczy z Topshop, koszulki z Trolla, a teraz sama nie wiem, chyba się starzeję :) Buty lubię z Gino Rossi, New Look i Tamaris (ceny przystępne, a buty świetnej jakości, doskonale wyprofilowane); przez ostatnie dwa lata dorobiłam się też czterech par butów z Baty i mają się świetnie wbrew opiniom o marce na tym forum. Biustonosze głównie z Marks&Spencer i Janet Reger; majtki i koszulki Esotiq/Reserved, Intimissimi, Gap; nocna: Victoria's Secret, H&M, La Senza, Marks&Spencer pończochy itp.: Gatta, Calzedonia, małe sklepy (wielkiego wyboru w tym względzie raczej nie ma) Staram się omijać: Orsay - zupełnie nie odpowiada mi wzornictwo; Promod - często tam zaglądam, ale w sumie nie wiem dlaczego i po co, nie mogę tam nic dla siebie znaleźć; Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, House, Cropp, itd. - głośno tam i ciemno, nie potrafię się odnaleźć; Reporter - tak jak w przypadku Orsay; Cubus - ceny chyba nieadekwatne do jakości, przynajmniej takie wrażenie sprawiają ubrania na wieszakach; Vero Moda - to chyba nieuzasadniona antypatia; Atlantic - jak wyżej; Solar - jak wyżej; Venezia - zupełnie nie dla mnie; Kazar - kupiłam tam balerinki z lakierowanej skóry, bardzo mi się podobały i nadal podobają, z jednym małym "ale" - jeden but rozkleił się po tygodniu chodzenia; Najbardziej jednak nie cierpię Empiku - często to najlepiej zaopatrzona księgarnia pod ręką, ale też najdroższa i najbardziej zatłoczona. A większość moich wypraw do galerii, kończy się właśnie tam - bo o ile szukanie np. butów najczęściej kończy się rozczarowaniem, to tam przynajmniej mam pewność, że coś znajdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 14:09 justyn.augustyn napisała: > Cubus - ceny chyba nieadekwatne do jakości, przynajmniej takie wrażenie cubus to jeden z moich ulubionych sklepow, wlasnie dlatego, ze praktycznie caly czas jest cos na wyprzedazy i wowczas ciuchy sa w normalnych cenach. Natomiast moje ostatnie tshirty z HM sa w oplakanym stanie po dwoch praniach. Zalamalam sie! Ponadto bardzo pasuje mi Stradivarius i pewnie pasowalby mi Pull&Bear, ale jakos sie czuje troche za staro na te ciuchy :( Lubie tez Reserved, choc wiem, ze tez z jakoscia u nich cienko. Czasem zajrze tez do Trolla, choc tez juz chyba te ciuchy nie dla mnie. Omijam New Yorker, Orsay, Carry, Reporter. Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 14:26 Ulubione: monnari, cameieu, promod, zara, h&m, odświętnie i raczej w outletach simple, stradivarius, cubus, quazi, lubię zaglądać do galerii centrum, gino rossi Omijane: Reserved (choć czasem jeszcze coś tam wyszukam), CCC, kapphal, deichmann, house, cropp town itp. A na pierwszym miejscu jest królestwo brudu i bałaganu, czyli New Yorker :] Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Mam zasadę nigdy nie mówię nigdy 12.09.08, 14:42 i jak mam czas na włóczenie się po sieciówkach to idę po kolei sklep po sklepie :-) I co z tego że jakiś sklep lubię a jakiegoś nie lubię. Czasem ten sklep który lubię mnie wkurza, a ten którego nie lubię - miło zaskoczy. Przykład: Ostatnio w Kapphalu zakupiłam piękny pasek czarny z klamrą srebrną w kształcie róży - jak dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 17:10 Lubię Solar, Promod, Motivi, Mango. Nie wchodzę - albo wchodzę sporadycznie - do H&M, C&A (tam tylko po dziecięce ubranka - całkiem niezłe), Bershki, Stradivariusa, Pull&Bear, house, Trolla i innych młodzieżówek. Sporadycznie bywam w Tatuum, Orsayu i Zarze - co najdziwniejsze, czasem udaje mi się tam wyhaczyć coś faktycznie niezłego. Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 18:29 Wychodząc na 'polowanie', odwiedzam zazwyczaj wszystkie sklepy w galerii (z wyjątkiem bardzo drogich, typu butik Ewy Minge); zdarzało mi się bowiem nieraz upolować coś fajnego w sklepie, w którym generalnie wzornictwo mi nie odpowiada. Faktem jest, że najczęściej łazi się i łazi, odwiedza kolejne sklepy, kolejne centra handlowe, a znaleźć coś trudno... Z popularnych sieciówek jedyną chyba, gdzie nigdy nic nie kupiłam, jest Cropp - niemniej wchodzę i tam, może kiedyś coś znajdę ;-) Ulubioną natomiast jest chyba Camaieu - tam zawsze mają coś fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
malen.ka Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 18:45 TAK : Berschka, Zara, czasem New Yorker. NIE : cropp, house, reserved, carry. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 19:21 Odkąd zaczęłam ubierać się w lumpach sieciówki przestały dla mnie istnieć:) Wydaje mi się kompletną paranoją wydać kilkadziesiąc zł za szmatkę, którą w dodatku mają lub mogą mieć wszyscy. Sporadycznie zaglądam do Bestsellera, i tam nawet coś kupię. W HM zdecydowanie dział dziecięcy, jakieś gadżety typu rajstopy czy zakolanówki, ale to bardzo rzadko. Do Zary nie wchodziłam od wieków, ostatnio trafiłam tam przypadkiem i z miejsca zakochałam się w przegenialnych bryczesach/pumpach, czekam już tydzień na mój rozmiar ale warto:) Poza tym nic mi się tam nie podobało. Wszelkie rezerwaty, cubusy i inne orsaye omijam od dawna z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 22:16 No, dobrze, ale w lumpeksach z tego co się orientuję, ubrania też z sieciówek? ;) Ja je ostatnio lubię mniej, w "moich" od dłuższego czasu nie mogę nic znaleźć. Nic a nic, ech. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 15.09.08, 12:12 No niby tak, jeśli sieciówką można nazwać 20-letnią Dorothy Prekins:) Ale chyba nie o to w pytaniu chodziło, wiadomo że firmy się różne trafiają:) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 24.11.08, 20:10 to tak jak ja - smigam po ciucholandach az milo ;) sporadycznie kupuje w sieciowkach no jesli mi brakuje konkretnej rzeczy, juz jestem tak wypaczona szmatekasami ze ceny w kazdej sieciowie sa dla mnie kooooosmiczne :D koszule/koszulki/spodnice/sukienki 90% szafy to szmateks Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 18:45 Wchodzę dol (co nie znaczy, że kupuję w): - H&M (ale tylko tego na Marszałkowskiej w W-wie, na poziom -1) - C&A Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 19:59 + mexx, in wear, part two, noanoa, benetton, didi czasami promod, esprit, gap, mango - hm, vero moda, zara Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 20:00 aaa nie napisalam dlaczego wyznacznikiem jest dla mnie jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
ul4 Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 20:12 Mango, Zara, Bershka, Stradivarius oraz Vero Moda (niestety przekonalam sie do niej bedac zagranica, w Polsce jakos niewielki maja wybor) - to te bardziejlubiane. Jesli chodzi o H&M to tam tylko dodatki. Za kazdym razem biore mnostwo rzeczy do przymierzalni, po czym wychodze z niczym. Zawsze stwierdzam ze cos jest nie tak, to za duze/male, tamto jakos zle lezy itd. itd. Omijam Orsay, New Yorker, Terranova, Pimkie, House, Cropp - nie moj styl. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_walia Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 20:37 Lubie i najczęściej odwiedzam: Kappahl, Camaieu, Cubus, Vero Moda, Orsay, Galeria Centrum, C&A Odpowiedz Link Zgłoś
vergissmeinnicht Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 12.09.08, 20:43 Zara, benetton, reserved, venezia, kazar - zawsze, albo prawie zawsze coś ciekawego można tam znaleźć (szukam gł. rzeczy z naturalnych włókien) i ceny są przystępne. A co do butów - kupuję po kilka par w sezonie Mam taki hobby ;-)))), muszą być ze skóry i "na" skórze, a w tych sklepach takie właśnie można kupić. Na zimę bawełniane koszulki/podkoszulki pod swetry kupuję w h&m. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: W jakich sieciowkach kupujecie ? 13.09.08, 00:26 Ostatnio wyszlo na to, ze H&M, Intimissimi i Bata (2 pary bardzo wygodnych butow), czasem C&M (proste spodnie sztruksowe czy lniane za smieszne pieniadze). Do Zary, Mango i Bennettona wchodze i wychodze - nawet niczego nie przymierzajac. Zgadzam sie z osobami twierdzacymi, ze buty Zary sa wyjatkowo niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś