Dodaj do ulubionych

Notariusze St. Wola

11.12.09, 20:36
Temat ten zakładam, trochę późno, przynajmniej dla mnie, bo właśnie zostałem (w moim odczuciu) potraktowany „z górnej półki” przez kancelarie pana Borzęckiego.
Ale może ktoś skorzysta!!!

Oczywiście wiedziałem, że warto poprosić o obniżenie taksy – jednak jak w odpowiedzi usłyszałem, że nie ma czego targować bo taksa jest tak niska 380 zł – się uspokoiłem. Dostałem jednak 45 zł z łaski.
Po opłaceniu całej transakcji okazało się, że wcale nie było tak tanio!
Wynagrodzenie Notariusza za mój akt wyniosło prawie 900 zł (nie liczę opłat które tylko pobiera i przekazuje dalej)

Jak dla mnie to dużo – … i jednak warto byłoby zapytać innych przedstawicieli tego zawodu o koszty takiej transakcji.

W sumie w Stalowej jest 4 notariuszy, w Nisku jeszcze 3 – panuje wolny runek – więc zachęcam to zadbania o własne pieniądze.
Ten który ma pełny terminarz raczej nie będzie skłonny do ustępstw jak pan B. – ale jak pojawią się luki – czyste kartki – na pewno tak!!!

U notariusza można się targować.
Ważne: Dokonanie czynności u każdego notariusza powoduje jednakowe skutki prawne.

W polskim prawie określona jest jedynie maksymalna wysokość wynagrodzenia, jakie może pobrać notariusz za dokonanie określonej czynności prawnej (tzw. taksa notarialna).
e-prawnik.pl/narzedzia/wskazniki/oplaty/taksa-notarialna.html
Obserwuj wątek
    • jan1-971 Re: Notariusze St. Wola 13.01.10, 21:20
      Moja mama z 5 lat temu miała sprawy spadkowe ,coś nie grało z tym
      spadkiem poszła do pana Borzęckiego aby się tym zajał,stwierdził zę
      to będzie cieżka sprawa z tym spadkiem.Więc pojechaliśmy do
      Rozwadowa do pani notariusz która stwierdziła że da sie to zrobić
      bez żadnych dotatkowych spraw a zarazem kosztów.I tak się stało
      • marekgielb Re: Notariusze St. Wola 18.12.16, 09:59
        Polecam notariusz joanna koptyra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka