ubott.1 12.01.05, 01:29 ..... są za granicą naszej Polski. Jakie potrawy sporzadzaliście za granica Polski co smakowały Waszym znajomym, gospodarzom ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Pytanie do tych co ....... .. 12.01.05, 07:17 .....ukradli księżyc ?. O! nie ? przepraszam Cię Ubotcie - to pytanie nie do mnie. m Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: Pytanie do tych co na morzu? 12.01.05, 12:09 A nie o to chodzilo. Ja we Wloszech serwowalam bigos i smakowal bardzo chociaz musze powiedziec ,ze Wlosi nie sa chetni do wychodzenia poza swoja kuchnie pozdrow. wiola Odpowiedz Link Zgłoś
panolsen Re: Pytanie do tych co ....... .. 14.01.05, 18:00 a ja wam powiem, ze w UK rekordy popularnosci wsrod moich znajomych bija pierogi - oczywiscie te tradycyjne polskie "ruskie pierogi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: Pytanie do tych co ....... .. 14.01.05, 20:45 A oscyki czy sa znane ? Sam chyba podam do Włoch nastepnym razem lub sam zawioze. Ciekawe czy im posmakują. Odpowiedz Link Zgłoś
nibra Re: Pytanie do tych co ....... .. 18.01.05, 05:56 Nasi kanadyjscy znajomi bardzo chetnie jedza pierogi ruskie polane maslem plus smazona cebula, kielbasa z grilla - debrecyna albo wiejska zajadaja sie. Golabki, kotlety schabowe, rosol i bigos tez im smakuja. Nieufnie podchodza do barszczu czerwonego i makowca :) w Kandzie makiem to posypuje sie np. chleb czy bulki a nie je w takich ilosciach:) Kotlety mielone z bulka w srodku nie przejda, za bardzo kanadyjczycy przyzwyczjeni sa do hamburgerowych kotletow. Z deserow sernik zajmuje wysoka pozycje, szarlotka tez moze byc najlepiej na cieplo z lodami waniliowymi. Pomoglam? Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Dziekuje Nibrze 18.01.05, 21:27 Nibro, poznalysmy sie na watku kulinarnym, a teraz chce ci pbulicznie podziekowac za milion przepisow, ktore mi przyslalas na skrzynke... Jak rowniez publicznie sie pochwalic, ze wykorzystalam dwa - ciasteczka owsiane i chrust czyli faworki. Oba udane! Lubiacych piec i gotowac kieruje do Nibry po porady :) Odpowiedz Link Zgłoś