06.02.05, 15:14
Ktoś sie moze wybrał na kulig tej zimy??
gdzie polecacie
Obserwuj wątek
    • wiloa Re: kulig 06.02.05, 15:16
      Ja tylko zazdroszcze ze nie pojade na kulig:( ale powiem Wam ze to wielka
      przyjemnosc taki kulig , pocwalowac gdzie oczy poniosa w las i tylko dookola
      snieg i drzewa i pola , wspaniale
    • czuk1 Re: kulig 07.02.05, 11:29
      Najbliżej - gm. Zamość, Lipsko POlesie. Jakiś przedsiebiorca (będzie go znał
      Hubert) ma stadninę i organizuje kuligi w lasy w okolicach kapliczki św.Romana.
      No i oczywiście Krasnobród - tam jest do dyspozycji ok. 30 sań. Organizatorami
      sa kwaterodawcy - każdy . Wystarczy mieć internet - wybrać kwaterę np.
      pensjonat "Staś", Centrum Szkoleniowe Energetyki (chyba tel.6609072?). I mamy
      temat organizacyjny z glowy. _ Drogi Szpaczku - z glowy, za jedne 30-35 zł.
      Wystarczy zamówienie teefoniczne. m
      • januszx Re: kulig 07.02.05, 12:13
        To było bardzo przyjemne popołudnie, połowa lat osiemdziesiątcyh ...wspominam
        kulig sprzed lat, gdy wybralismy sie w las wiekszą brygada , zabralismy ze
        sobą miłe koleżanki , wzielismy kiełbaski, kartofelki.
        Przejechalismy w szaleńczym tempie ładny kawałek drogi przez wzgórza i lasy,
        pola i doliny . Konie były juz bardzo zmęczone , na ośnieżonej polanie
        zrobilismy sobie przerwę, nazbieralismy drewna i rozpalili ogień , każdy
        próbował ogrzać sie przy buzujących ognikach. Bardzo zmarzłem w stopy ,więc
        starałem sie jak najblizej ognia przysunąc nogi , na szczęsce miałem trzy pary
        skarpetek , gdyż chwile pózniej na nogach zostały juz tylko dwie.
        Kiełbaski na patykach przyjemnie się zarumieniły, ociekały tłuszczem do
        ogniska , ach jakie one miały wspaniały smak, do tej pory go pamietam:-) ,

Życzę miłego kuligu:-))
        J

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka