szpak_zam 06.02.05, 15:14 Ktoś sie moze wybrał na kulig tej zimy?? gdzie polecacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiloa Re: kulig 06.02.05, 15:16 Ja tylko zazdroszcze ze nie pojade na kulig:( ale powiem Wam ze to wielka przyjemnosc taki kulig , pocwalowac gdzie oczy poniosa w las i tylko dookola snieg i drzewa i pola , wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: kulig 07.02.05, 11:29 Najbliżej - gm. Zamość, Lipsko POlesie. Jakiś przedsiebiorca (będzie go znał Hubert) ma stadninę i organizuje kuligi w lasy w okolicach kapliczki św.Romana. No i oczywiście Krasnobród - tam jest do dyspozycji ok. 30 sań. Organizatorami sa kwaterodawcy - każdy . Wystarczy mieć internet - wybrać kwaterę np. pensjonat "Staś", Centrum Szkoleniowe Energetyki (chyba tel.6609072?). I mamy temat organizacyjny z glowy. _ Drogi Szpaczku - z glowy, za jedne 30-35 zł. Wystarczy zamówienie teefoniczne. m Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: kulig 07.02.05, 12:13 To było bardzo przyjemne popołudnie, połowa lat osiemdziesiątcyh ...wspominam kulig sprzed lat, gdy wybralismy sie w las wiekszą brygada , zabralismy ze sobą miłe koleżanki , wzielismy kiełbaski, kartofelki. Przejechalismy w szaleńczym tempie ładny kawałek drogi przez wzgórza i lasy, pola i doliny . Konie były juz bardzo zmęczone , na ośnieżonej polanie zrobilismy sobie przerwę, nazbieralismy drewna i rozpalili ogień , każdy próbował ogrzać sie przy buzujących ognikach. Bardzo zmarzłem w stopy ,więc starałem sie jak najblizej ognia przysunąc nogi , na szczęsce miałem trzy pary skarpetek , gdyż chwile pózniej na nogach zostały juz tylko dwie. Kiełbaski na patykach przyjemnie się zarumieniły, ociekały tłuszczem do ogniska , ach jakie one miały wspaniały smak, do tej pory go pamietam:-) , Życzę miłego kuligu:-)) J Odpowiedz Link Zgłoś