Dodaj do ulubionych

Wizyta rabina

15.02.05, 17:34
Usłyszałam przypadkiem, że był dzisiaj u prezydenta rabin Szudrich i
właściciele synagogi. Czy ktoś wie coś o tym, może podzieli się informacją?
Obserwuj wątek
    • wiloa Re: Wizyta rabina 15.02.05, 19:17
      Ale u jakiego prezydenta? Kwasniewskiego?
      • sabina8 Re: Wizyta rabina 15.02.05, 19:43
        Sorry, zapomniałam, że na forum zamojskim porusza się sprawy warszawskie.
        Uzupełniam dla potrzebujących: wizyta rabina Szudricha u Prezydenta Miasta
        Zamość. Mam nadzieję, że wystarczy, bo nie wiem, czy p. Zamoyski przyjmował
        osobiście, czy może zastępca.
        • negatyv Re: Wizyta rabina 16.02.05, 09:14
          Mam nadzieje Sabino, ze prezydent Zamoyski nie zrobil zadnej glupoty i nie
          wyslal na spotkanie swojego zastepcy. Powinien moim zdaniem przyjac go z
          honorami osobiscie. Michael Schudrich jest przeciez Naczelnym Rabinem Polski.
          Jestem pewien, ze gdyby przyjechal Jozef Glemp na pewno byloby o tym glosno i
          wszyscy by sie zachwycali taka wizyta.
          Pozdrawiam
          • koziorozka Re: Wizyta rabina 16.02.05, 10:05
            Podejrzewam zwykla robocza wizyte w celu ustalenia szczegolow, co dalej z
            synagoga. Czy ktoras z tak ekscytujacych sie ta sprawa i podejrzewajacych
            najgorsze knowania osob najpierw zadzwonila albo wyslala maila do urzedu
            miasta, zeby sie zapytac, w jakiej sprawie odbyla sie ta wizyta?
            • januszx Re: Wizyta rabina 16.02.05, 11:10
              Zatem czekamy na dalsze informacje ,może ktoś przedstawi co ustalono podczas
              wizyty? oczywiście jeśli ktoś wie:-)
              Pozdrawiam
              J
              • szczur1 Re: Wizyta rabina 16.02.05, 13:23
                brawo zarzadco tak trzymac
                • szczur1 Re: Wizyta rabina 16.02.05, 13:25
                  szczur1 napisał:
                  > brawo zarzadco tak trzymac

bo Tobie przypisuje zasluge ze kex otrzymal pouczenie
                  • januszx Re: Wizyta rabina 16.02.05, 13:44

Nawet moja wytrzymałość, wyrozumiałość i miłosierdzie;-))) ma swoje granice
                    Pozdrawiam
                    J
                  • blotniarka.stawowa Re: Wizyta rabina 16.02.05, 22:35
                    > szczur1 napisał:
                    > brawo zarzadco tak trzymac

wprawdzie nie wiem o co chodzi (bo kex mi sie juz nie wyswietla), ale wraz ze
                    Szczurem bije brawo Januszowi :)
                    Pozdrawiam zgodnie obu niedawnych antagonistow :)
                    • januszx Re: Wizyta rabina 17.02.05, 10:39
                      Dzięki Błotniarko za poparcie :-) i
                      pozdrawiam
                      J
                    • szczur1 Re: Wizyta rabina 17.02.05, 14:53
                      nie rozumiem a jakich antagonistach mowa nigdy takim nie bylem wzgledem zarzdcy
                      a jedynie nie podoba mi sie oszolomstwa i nie zmieniam zdania nawet jesli tak
                      oceniam czasami zarzadce ale jesli zarzadca walczy z oszolomstwem i slusznie
                      wycina post kexowi bije brawo
                      • andzia31 Re: Wizyta rabina 17.02.05, 14:57
                        Siebie do oszolomstwa nie zaliczasz?
                        Najlepiej to miec o sobie dobre mniemanie co?
                        I co ja sie mwlasciwie denerwuje przeciez na tym fvorum to sami spod gwiazy
                        betlejemskiej, dobrze ze nie trzeba mowic szalom jak sie tutaj wchodzi!
                        • szczur1 Re: Wizyta rabina 18.02.05, 14:24
                          zaliczam andziu zaliczam i jesli sprawi ci to przyjemnosc oglaszam wszem ze
                          jestem najwiekszym oszolomem tego forum czy teraz lepiej siostro w oszolomstwie
                        • sabina8 Re: Wizyta rabina 18.02.05, 14:28
                          Miałam nadzieję, że spotkam na tym forum ludzi, których interesuje to, co dzieje
                          się w Zamościu i którzy chcą dla tego miasta coś dobrego zrobić. Chociaż
                          opowiadano mi, że spotykają sie tu ludzi nisko sklasyfikowani, jeśli chodzi o
                          poziom inteligencji, zaryzykowałam. Żałuję. To jest forum, na którym roztrząsa
                          się sprawy nieważne, załatwia własne porachunki i nie wnosi niczego dobrego dla
                          siebie i innych. Mogę spokojnie pożegnać się ze wszystkimi i poszukać innej
                          grupy. A swoją drogą gdyby andzia wiedziała co znaczy słowo "szalom", może by
                          się tak przed nim nie broniła. Zresztą, kto wie. Za jakiś czas zajrzę tu tylko
                          po to, żeby zobaczyć kto kogo znowu opluwa. A może wcześniej ktoś ze znajomych
                          zapyta mnie czy czytałam tych "oszołomów" (to nie moje określenie), którzy piszą
                          na forum Gazety o jakichś pierdołach. Mimo wszystko pozdrawiam wszystkich. Na
                          pewno kiedyś się spotkamy, nawet nie wiedząc, że my to my. Szalom.
                          • andzia31 Re: Wizyta rabina 18.02.05, 14:36
                            Najlepiej zaloz forum zydowskie i mnie tam z cala pewnoscia nie spotkasz.
                            Cale szczescie ze ja nie wierzue w zycie pozagrobowe i po nocach mnie teraz nie
                            bedzie dreczyla mysl ze sie spotkamy w niebie:-)
                          • koziorozka Re: Wizyta rabina 18.02.05, 14:39
                            Sabino, nie opuszczaj nas, Twoja znajomosc roznych tematow jest dla mnie
                            nieoceniona! Czy nie mozesz zwyczajnie pomijac chamskich postow? Wiekszosc
                            rozmawiajacych tu ludzi jest naprawde wporzo.
                            • hubertus_zamoscicus do sabiny 18.02.05, 15:01
                              nie pomyliłaś się w ocenie tego forum? że tu niby oszołomy piszą na
                              nieprzydatne nikomu tematy? widać nie znasz historii i ludzi tu
                              piszących...poczytaj proszę inne posty tu zamieszczone OPRÓCZ wypowiedzi andzi,
                              kexa, bezrobotnego, gity i dalej juz nawet nie pamiętam tych klonów- to jest
                              jedna i TA SAMA osoba z którą MY MAMY PROBLEMY bo jest jakaś niedowartościwoana
                              lub ciepriąca na psychozę maniakalną.
                              dla przykładu
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=100&w=19561143
                              było takich wątków więcej pół roku temu...
                              histerya tego osobnika powtarza się w cyklu cokilkumiesięcznym...

szkoda że nikt Ci tego nie wytłumaczył (i nie ostrzegł!)wcześniej. nie powinnaś
                              się uprzedzać do tego forum przez takie kliniczne przypadki z kótrymi my sami
                              walczymy.
                              przyjmij zasadę że nie odpowiadasz na posty tego osobnika - ignoranacja
                              całkowita. albo wpisz kilka jego ników do wygaszenia (jako wroga) w
                              ustawieniach użytkownika. pomaga
                              pozdrawiam
                              • andzia31 Re: do hubertusa 18.02.05, 16:07
                                Jestem tutaj z zasiedzenia i twoje pseudo prowokacje nie sa w stanie mnie
                                wyprowadzic z nerw:-)
                                Silisz sie na oryginalnosc kopiujac nacjonalistyczna propagande i twoja
                                histeryja godna jest gabinetu doktora Mengele.
                                /Gwoli informacji, ten pan tez zreszta pochodzenia zydowskiego wykonczyl w
                                krotkim czasie w poludniowo-wschodniej Polsce tysiace zydow/.
                            • januszx Re: Wizyta rabina 18.02.05, 16:39
                              Bardzo dobrze wytłumaczył o co tutaj chodzi Hubert:-) ,
                              Dodam ,że zjawisko "oszołomstwa" jest powszechne na otwartym forum i nie wiem
                              czy jest sposób ,żeby to wyeliminować?.
                              Sytuacja znowu się zaognia , tego mozna się było spodziewać
                              • andzia31 Re: Wizyta rabina 18.02.05, 16:48
                                Janusz zastanow sie co piszesz jak mnie nie ma to tez jest zle.
                                W kazdym razie mam poczucie ze n ie macie sie kim zajmowac i jest wam nudno.
                          • users1 Re: Wizyta rabina 18.02.05, 17:34
                            Droga Sabino, nie mierz wszystkih uczestników tego forum jedną miarką. Nie będę
                            się rozpisywał, powiem jedynie że zgadzam się z Hubertem, chyba jedynym
                            lekarstwem byłaby całkowita ignorancja ludzi, którzy delikatnie mówiąc
                            naruszają zasady dobrego zachowania. Łatwo jest być takim gdy klika się w
                            klawiaturę. Prawdą jest, że to już nie to forum co było, myśle że jest to wina
                            po części każdego z nas tu piszących, wina polegająca na tym że pozwoliśmy się
                            zdominować przez kilka, a może jedną osobę. Zamiast być zdecydowanym, nie raz
                            głaszczemy ich po głowach tylko po to by za chwilę na nich narzekać. Co zrobić
                            by to forum uzdrowić? Nie wiem. Jak zapewne zauważyłaś sam na razie czekam,
                            póki co nie mam ochoty prowadzić polemiki z Andzią czy Kexem.
                            Pozdrawiam
                            W.2
                            • koziorozka Re: Wizyta rabina 02.03.05, 14:12
                              Sabina jak zwykle miala racje. Oto co znalazlam na stronie Fundacji Ochrony
                              Dziedzictwa Żydowskiego:
                              15 lutego 2005 Dyrektor Fundacji Monika Krawczyk i Główny Rabin Polski Michael
                              Schudrich spotkali się z prezydentem Zamościa, Marcinem Zamoyskim. Podczas
                              spotkania zostały poruszone kwestie związane z zabytkami kultury żydowskiej w
                              Zamościu; szczegółowo omówiona została sprawa współpracy przy rewitalizacji
                              renesansowej synagogi zamojskiej.
                              A o tym jak to było z pieniedzmi na synagoge (i nie tylko) pisze dzis Kronika
                              Tygodnia (www.kronikatygodnia.pl/tekst.php?abcd=8369&dz=1)
                              • koziorozka Wizyta z Izraela 02.03.05, 15:11
                                Wlasnie czytam nowy biuletyn organizacji zamojskich żydów (piszą tylko po
                                angielsku) i znalazlam w nim informacje, ze 9 doroczna pielgrzymka z Izraele
                                przyjedzie do Zamoscia 19 czerwca. To okazja dla Janusza do spotkania sie z Ewą
                                Bar Zeev i pogadania o Perecu, bo właśnie sprawa tablicy dla niego ma być wtedy
                                omawiana. Kopot w tym, że nikt nie wie na pewno, gdzie on naprawde mieszkał.
                                • januszx Re: Wizyta z Izraela 02.03.05, 16:45
                                  Miła Koziorozko rozmawialem juz z Ewą Bar Zeev i jak powiedziała nie jest
                                  jeszcze pewna , czy będzie mogła przyjechać do Zamościa,jeszcze nie podjęla
                                  decyzji. Myślę ,że tablica kiedyś zawiśnie , prawdopodobnie na kamienicy nr 23w
                                  Rynku Wielkim jak wiemy ziomkowie zamojscy zajmują się tą sprawą:-)
                                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka