Dodaj do ulubionych

BUSY DO LWOWA

16.05.05, 23:34
chętnie przeczytałbym informacje o komunikacji
busowej do Lwowa, albo tylko do Hrebennego lub Rawy Ruskiej. Kocham Lwów,
więc
dość często tam jeżdżę i - z przykrością przyznaję - nie odpowiada mi
standard
autobusów regularnej komunikacji na tej trasie. Ale są, i to jest
najważniejsze!!! Moze z Zamoscia kursuja tam czesciej jakies busy lub z
Tomaszowa
Obserwuj wątek
    • andzia311 Re: BUSY DO LWOWA 17.05.05, 08:49
      Na tej trasie jezdza tylko sami przemytnicy:-)
      • ubott.1 Re: BUSY DO LWOWA 17.05.05, 09:03
        A andzia wszechwiedzaca wie lepiej choc zapewne nigdy nie jechala ta trasą. A
        zal słuchac.
        • andzia311 Re: BUSY DO LWOWA 17.05.05, 09:16
          Mylisz sie dojechalam do Hrebennego ale wlasna limuzyna i zrobilam w tyl zwrot
          kiedy dowiedzialam sie ze Ukraincy pobieraja dyskretnie oplaty za wjazd i
          wyjazd.
          Poniewaz nie jestem zachwycona tymi zwyczajami to powiedzialam celnikowi ktory
          chcial mie wyslac do szczegolowej kontroli czyli na koniec kolejki ktorzy nie
          uiscili oplat granicznych, ze serdecznie im dziekuje i wracam do mojej kochanej
          nieskorumpowanej Ojczyzny:-)
          • ubott.1 Re: BUSY DO LWOWA 18.05.05, 21:42
            Ale mi chodzilo o tych przemytnikow wiec czy i Ty nimi byś chciala byc ?
            Ja zas wiem ze bardzo wielu ludzi jedzie tam turystycznie i bynajmniej wiele
            razy bylem na Ukrainie i z tego powodu mogę sie tu wypowiadac na ten temat.
            • andzia311 Re: BUSY DO LWOWA 19.05.05, 08:45
              Jesli juz moge wybierac to ani jednymi ani drugimi byc bym nie chciala:-)
              Choc nieraz jak wspomne sobie takiego jednego celnika w ktorego brudnej lapie
              tkwil taki plik banknotow stu dolarowych ze w zyciu jeszcze tyle pieniedzy nie
              widzialam - to sie zastanawiam, czy gdybym podjela wszystkie pieniadze w banku
              na raz, czy tez by tyle bylo?
              • koziorozka Re: BUSY DO LWOWA 19.05.05, 10:00
                no, to sie tiwach sporo dowiedział o busach do Lwowa...
                • andzia311 Re: BUSY DO LWOWA 19.05.05, 11:10
                  No trudno taka jest rzeczywistosc jak do tej chwili jest to trasa dla
                  przemytnikow wszelkiej masci i drobnych kombinatorow.
                  Wyjazdy indywidulane z powodu piekna Lwowa - to raczej fikcja.
                  Moim zdaniem Lwow nie jest w stanie tylu turystow - no chyba ze Kolomyja:-)
                  Osobiscie wybiore sie tam dopiero gdy wejda do EU i to dopiero jak sie oswoja z
                  mysla ze sa w Europie...
                  • januszx Re: BUSY DO LWOWA 19.05.05, 12:01
                    Oj to poczekasz Andziu jeszcze dobrych kilkanaście lat a tracisz duzo ,cóz za
                    symopatyczni ludzie tam mieszkają , którzy wyobraś sobie bardzo lubią Lachów i
                    sa do nas niezwykle pozytywnie nastawieni ...o zabytkach nie wspomnę:-)
                  • piorunochron Re: BUSY DO LWOWA 20.05.05, 21:02
                    andzia311 napisała:

> No trudno taka jest rzeczywistosc jak do tej chwili jest to trasa dla
                    > przemytnikow wszelkiej masci i drobnych kombinatorow.
                    > Wyjazdy indywidulane z powodu piekna Lwowa - to raczej fikcja.
                    > Moim zdaniem Lwow nie jest w stanie tylu turystow - no chyba ze Kolomyja:-)
                    > Osobiscie wybiore sie tam dopiero gdy wejda do EU i to dopiero jak sie oswoja
                    z
                    >
                    > mysla ze sa w Europie...

A ja uważam, że warto tam pojechać teraz, właśnie póki nie są jeszcze w UE żeby
                    zobaczyć właśnie tą odmienność. Lwów to prawdziwa perła, fakt zaniedbany ale i
                    tak mnie zachwycił. Byłem tylko raz i to tak że zatrzymałem się dwa dni będąc
                    przejazdem ale jeżeli tylko będę miał możliwość chętnie wybiorę się ponownie.
                    Nie wiem jak teraz ale kilka lat temu jeżdziły regularne autobusy PKS z
                    Tomaszowa Lubelskiego. Ten którym ja jechałem wyjeżdżał stamtąsd bardzo rano,
                    chyba jakoś tak między szóstą a siódmą. Co do przemytników owszem jeżdzą ale to
                    nie zmienia faktu że naprawdę warto pojechać do Lwowa
                    • czuk1 Re: BUSY DO LWOWA 21.05.05, 09:51
                      Wg mojej wiedzy jeżdżą autobusy , Na rozkladzie Busików - nie ma trasy do
                      Lwowa. m
    • ubott.1 Re: BUSY DO LWOWA 21.05.05, 10:21
      Do Lwowa czy ogolnie na Ukraine busy poki co nie jezdzą, zapewne z powodu
      kolejek, autobusów zas jest dość dużo i one nie stoją w kolejkach. Z Tomaszowa
      to tu podaje link www.tomaszow.lub.com.pl/pks/ Nalezy jednak czasami
      zadzwonic czy dany autobus jest. Z Zamościa niestety nie ma nic. Sa tez
      autobusy z Lublina, W-wy.
      • andzia311 Re: BUSY DO LWOWA 27.05.05, 14:17
        Swietny link - takie strony powinnymiec wszystkie szanujace sie instytucje:-)
        • czuk1 Re: BUSY DO LWOWA 30.05.05, 12:34
          ŻArtujesz . Przecież nie ma tam nic poza strona tytulową. Przynajmiej ja nic
          nie skorzystałem z tego linka.
          m
          • andzia311 Re: BUSY DO LWOWA 30.05.05, 14:16
            Ja tez nic ale mnie ladnie wpusciles w maliny:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka