23.10.05, 21:15
I co, wiecie coś, budują to Tesco czy co tam jeszcze w Stalowej?
Obserwuj wątek
    • jasnoniebieski.5 Re: TESCO 23.10.05, 21:30
      Lidl...
    • vitaminum Re: TESCO 24.10.05, 22:35
      Podobno ma powstać za salonem Opla.
    • pizza18 Re: TESCO 25.10.05, 08:14
      No mają niby budować za stacją CPN koło Zakładu Energetycznego przy ul. KEN.
      Prace się już zaczęły, wyburzyli stary pawilon i powycinali drzewa...
      • ajt440 Re: TESCO 26.10.05, 16:28
        Tesco ma powstać na byłym parkingu HSW
        • pizza18 Re: TESCO 26.10.05, 21:38
          A który to były parking HSW ?
          • jasnoniebieski.5 Re: TESCO 26.10.05, 23:22
            zajezdnia??? :)
            • pizza18 Re: TESCO 27.10.05, 08:28
              Na zajezdni napewno nic takiego nie wybudują a tym bardziej jakieś TESCO...
              • yahooo Re: TESCO 28.10.05, 11:34
                To w koncu gdzie bedzie to TESCO ?? i czy wogole bedzioe ?? ja slyszalem ze za
                salonem opla ma byc?:/
                • pizza18 Re: TESCO 28.10.05, 23:55
                  Też tak słyszałem, a z drugiej strony prace już tam trwają, więc całkiem
                  możliwe, że tam powstanie TESCO
      • tatung2 Re: TESCO 11.11.05, 14:38
        ponoc ma byc tesco albo kaufland
        wolalbym tesco bo czesto robie zakupy w krakowskim kauflandzie i musze
        powiedziec ze to beznadziejny sklep (ale najblizej). tesco jest o wiele lepsze.
    • nyyankee Re: TESCO 04.11.05, 13:30
      ("Sztafeta") Zbigniew Koczwara ma już prawomocne pozwolenie na budowę sklepu
      wielkopowierzchniowego. Market o powierzchni użytkowej 13 tysięcy metrów ma
      stanąć u zbiegu ulic KEN i Przemysłowej w Stalowej Woli. Do przedsiębiorcy
      ustawiła się kolejka wielkich sieci handlowych, które chcą wybudować tam swój
      sklep. Najbardziej konkretne propozycje przedstawiają na razie Tesco i Kaufland.

– Dostałem pozwolenie na budowę w zasadzie błyskawicznie. Cztery lata nie
      upłynęły i jest zezwolenie! Nie ma co narzekać, nie jest tak źle... – żartuje
      Zbigniew Koczwara. Dlaczego przedsiębiorca mimo dziesiątków miesięcy czekania
      tryska humorem? – Bo znam przypadki, kiedy w ogóle takiego pozwolenia ktoś nie
      dostał. Ale znam też, kiedy pozwolenie na budowę dostaje się w kilka miesięcy.
      Ja dostałem po czterech latach, ale mam.

A jak papier w ręku, to potencjalni kontrahenci pukają do drzwi. Właśnie trwają
      rozmowy z zainteresowanymi, z którymi Koczwara mógłby wspólnie budować wielki
      sklep. – Nic nie jest jeszcze przesądzone. W tym tygodniu czeka mnie kolejna
      tura rozmów. Myślę, że do końca miesiąca zapadną już konkretne decyzje.
      Rozmawiają ze mną wszystkie liczące się w Polsce sieci: Kaufland, Carrefour,
      Tesco, E.Leclerc i pozostali – mówi biznesmen. Póki co „najlepiej rozmawiają”
      Kaufland i Tesco. Zresztą wiele osób wskazuje na tę drugą sieć jako tego, który
      postawi na działce Zbigniewa Koczwary swój sklep. – Wszyscy zawsze wiedzą
      lepiej. Lepiej od głównego zainteresowanego. Rozmawiamy, ale żadnych decyzji nie
      ma – dementuje Zbigniew Koczwara.

Sklep o powierzchni 13 tysięcy metrów powierzchni użytkowej nie będzie tylko
      spożywczym gigantem. Jak nas zapewniono, obok branży spożywczej znajdzie się
      miejsce dla stoisk przemysłowych czy budowlanych. Coś na wzór M1 – kompleksu
      kilku marketów. Zbigniew Koczwara nie wie jeszcze, czy komuś odpłatnie użyczy
      działki, czy będzie także współinwestorem całego obiektu, albo czy po prostu
      sprzeda i działkę, i pozwolenie na budowę. (...)
      • yahooo Re: TESCO 04.11.05, 18:37
        Nie tylko nie kaufland !!! TESCO jest 100 razy lepesze :) Panie Koczwara niech
        pan przyjmie oferte TESCO !!!
        • basik82 Re: TESCO 14.11.05, 20:32
          hej. Faktycznie Firma TESCo wykupiła udziały w Julius Meinl. Wszystkim młodym
          osobą uczącym sie jedna z agencji pośrednictwa pracy umożliwia podreperowanie
          sobie domowego budżetu. Jest to leader Service z oddziałem w Rzeszowie. Jeśli
          chcecie sobie trochę popracować w wolnym czasie podaję namiry 504 279 598 lub
          17 85 00 46. Pozdrawiam
    • adek126 Re: TESCO 16.11.05, 07:39
      taaaa, tesco.... tesco to powstaje w tarnobrzegu ale nie w stalowej w.
      • jasnoniebieski.5 Re: TESCO 16.11.05, 23:30
        adek126 napisał:

> taaaa, tesco.... tesco to powstaje w tarnobrzegu ale nie w stalowej w.

Czyli jesli powstanie w tbg to w stalowej juz nie ma prawa bytu?...ony ktos tu
        sie nie zdziwil, gdy zaniast majora zobaczy tesco + tesco kolo opla + lidl,
        czyli bedzie konkurencja i oby bylo z czego wybierac :)
    • p-orzech Re: TESCO 22.11.05, 15:38
      Mi to czy bedzie cos takiego w stalowce prawde mowiac wisi, bo po co ? Rok temu bylem raz na zakupach w centrum i jakos mi sie odechcialo. Niech ktos zrobi tutaj prawdziwa inwestycje - zbuduje fabryke, zatrudni setki, a moze i tysiac osob, to jest inwestycja, a markety - szkoda gadac.
      • lublinianka05 Re: TESCO 24.11.05, 21:05
        p-orzech masz racje!!! tak sie zastanawiam po co w stalowej tyle marketów???
        zreszta jak w kazdym miecie... macie juz w stalowej kilka a mali przedsiebiorcy
        upadaja...no i niech calkiem upadna, tak bedzie najlepiej, tak?? pzdr z lublina
        • nyyankee Re: TESCO 24.11.05, 22:00
          Tesco już jest!

Sieć Tesco wprowadziła się już do Stalowej Woli. I nie na działkę przy zbiegu
          ulic KEN i Przemysłowej, a w środek miasta, na ulicę Okulickiego. Jak to
          możliwe? Tesco przejęło sieć Julius Meinl, także i ten sklep w Stalowej Woli.

– Produkty Tesco można kupić u nas już od dwóch tygodni, ich ceny są takie same
          jak w dużych hipermarketach – poinformował SZTAFETĘ Andrzej Tracz, kierownik
          sklepu Julius Meinl. Na razie placówka nazwy nie zmienia.

– Nasza sieć wykupiła wszystkie sklepy Julius Meinl, teraz to będą sklepy Tesco.
          Kiedy nastąpi oficjalna zmiana nazwy – w tym momencie trudno powiedzieć.
          Najpewniej na początku 2006 roku – usłyszeliśmy od Agnieszki Suszko z biura
          prasowego Tesco.

– Sądzę, że będzie to około stycznia, lutego. Zmieni się także wystrój sklepu.
          Część produktów sieci mamy już „na sklepie”, reszta będzie sukcesywnie
          wprowadzana. Powoli, żeby nie robić bałaganu – dodaje Andrzej Tracz.

Dlaczego wielkopowierzchniowy gigant zainteresował się takimi niewielkimi
          marketami? Powód jest prosty. Możliwości budowania ogromnych sklepów są
          niewielkie. Tam gdzie miały powstać – w zasadzie już powstały. Aby dalej
          podbijać polski rynek należało skierować swe kroki właśnie ku supermarketom.

Czy jednak takie ciche wprowadzenie się Tesco do Stalowej Woli, wpłynie jakoś na
          plany giganta odnośnie inwestycji na działce Zbigniewa Koczwary? Trzy tygodnie
          temu pisaliśmy, że to właśnie ta sieć lub niemiecki Kaufland ma największe
          szanse na wybudowanie w Stalowej Woli hipermarketu o powierzchni 13 tysięcy
          metrów kwadratowych. A jak jest teraz?

– Wydaje się, że 25 listopada będę mógł podjąć decyzję z kim się wiązać. Przede
          mną jednak jeszcze dwie tury rozmów i nic nie mogę powiedzieć – usłyszeliśmy od
          Zbigniewa Koczwary.

Przedsiębiorca nie chciał nam zdradzać, kogo wybierze, ale nieoficjalnie
          ustaliliśmy, że na 99 procent będzie to właśnie Tesco. Oznacza to, że w
          przyszłym roku sieć ta będzie miała 2 sklepy w Stalowej Woli. Jeden – gigant na
          obrzeżach miasta, drugi, mniejszy, w samym centrum.
        • lolo125 Re: TESCO 25.11.05, 18:26
          Mali przedsiębiorcy? śmiechu warte, poczytaj prosze o naszych wspaniałych
          przedsiębiorcach handlujących w temacie " to jest właśnie drobna
          przedsiębiorczość".
      • stalowiak83 Re: TESCO 18.01.06, 09:49
        Tyle ze w Centrum (obecnie delikatesy FRAC) masz produkty dostepne w kazdym sklepie. Podobnie inne stoiska - kazde ma wlasnego wlasciciela, inny asortyment. W Tesco raczej anstawia sie na "wlasne" towary (oznaczone logiem Tesco, cos jak Lider i inne badziewia). Wiec porownanie tych 2 marketow jest pomylka.
        • lolo125 Re: TESCO 19.01.06, 17:23
          Czy ja wiem? Fakt są towary firmowane przez Tesco (badziewie) ale są
          i "firmowe" i tych jest zdecydowana większość.
    • mayaka Re: TESCO 24.11.05, 22:50
      poco to TESCO to badziejstwo placom jak niewolnikom atam nic CIEKAWEGO
      niemasame barachloITD¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
      • nyyankee Re: TESCO 28.11.05, 11:30
        Prawdopodobnie już podjęto decyzję o budowie TESCO.
        • nyyankee Re: TESCO 29.11.05, 10:25
          Wielkie handlowanie
          "Tesco" wchodzi do Stalowej Woli
          Brytyjska firma "Tesco" jeszcze w tym roku rozpocznie w Stalowej Woli budowę
          hipermarketu o długości 105 metrów i szerokości 106 metrów. Obiekt o powierzchni
          użytkowej 9,2 tys. metrów kwadratowych, z parkingiem na 400 aut, stanie w
          przyszłym roku na skrzyżowaniu ulic Przemysłowej i Niezłomnych.
          - Sprzedałem "Tesco" działkę i przepisałem pozwolenie na budowę - potwierdził
          nam dotychczasowy właściciel terenu Zbigniew Koczwara. Działka ma powierzchnię
          ponad czterech hektarów piaszczystej ziemi, porośniętej w części młodym lasem
          sosnowym. - Prace przy budowie ruszą jeszcze w tym tygodniu - zapowiedział
          Koczwara, choć zastrzegł, że nie ma z tą inwestycją już nic wspólnego. Nie
          wejdzie do spółki z "Tesco".
          Zbigniew Koczwara przez pięć lat starał się o pozwolenie na budowę sklepu
          wielkopowierzchniowego - jak się nazwa pawilony do handlu o powierzchni powyżej
          2 tys. m kw. Uzyskanie pozwolenia stało się możliwe, kiedy stalowowolscy radni
          zmienili plan miejscowy tak, że na tym obrzeżu miasta możliwe było wybudowanie
          takiego obiektu.
          Jak się dowiedzieliśmy w starostwie powiatowym, hipermarket "Tesco" będzie miał
          9,2 tys. m kw. powierzchni użytkowej, 6,4 tys. m kw. powierzchni sprzedażnej,
          kubaturę 84 tys. m sześc. Jednak "Tesco" już kilka tygodni temu postawiło
          pierwszy ślad w Stalowej Woli. Przejęło bowiem w centrum miasta supermarket
          "Major" i już są tam dostępne tanie towary w reklamowych opakowaniach tej firmy.
          Powstanie olbrzymiego sklepu "Tesco" wpłynie na handel w całym regionie. Szacuje
          się bowiem, że do takiego sklepu zjeżdżają klienci z promieniu kilkudziesięciu
          kilometrów. Jakie są w związku z tym plany "Tesco"? Mimo kilku prób kontaktu z
          przedstawicielem "Tesco" nie mogliśmy dodzwonić się do przedstawiciela
          odpowiedzialnego za kontakty z prasą. Był nieuchwytny. Z internetu
          dowiedzieliśmy się, że brytyjski koncern handlowy ma w Polsce 52 placówki.
          W przyszłym roku w Stalowej Woli na osiedlu Na Skarpie ruszy budowa supermarketu
          "Lidla", na działce kupionej od Spółdzielni Mieszkaniowej. Rozbudowywany jest
          także największy do tej pory supermarket w tym mieście Delikatesy Centrum,
          stojące po drugiej stronie ulicy, przy której stanie hipermarket.
          www.echo-dnia.com.pl/?news=25488&mutacja=6&dzial=1;4
          • mayaka Re: TESCO 29.11.05, 20:32
            wykoncza konkurenvje cenami a pozniej tak dolozo ze odechce sie wam TESCO
            bo innych jyz nie bedzie
            • lolo125 Re: TESCO 29.11.05, 22:04
              Na razie to ta konkurencja wykańcza , ale klientów swoimi cenami.
    • marcin_33 Re: TESCO 17.01.06, 19:38
      Otwarcie HM planowane jest na maj 2006. Jezeli ten termin sie potwierdzi, juz w
      lutym powinna sie zaczac rekrutacja. Raptem 2-3 tygodnie i wszystko sie
      wyjasni :)
    • maggs1 Re: TESCO 19.05.06, 18:20
      Wygrzebałam swój stary watek, żeby nie zakłada nowego o tym samym tytule. No i jak wam się podoba ten nasz nowy "hypermarket"? Zapachniało wielkim miastem? hihi....
      • lolo125 Re: TESCO 20.05.06, 09:19
        Wybiorę się za miesiąc albo dwa jak będzie mniej ludzi.
        • nyyankee Re: TESCO 22.05.06, 01:57
          img210.imageshack.us/img210/3995/foto0117ik.jpg
          img210.imageshack.us/img210/7182/foto0222go.jpg
          i starszy sklep
          img215.imageshack.us/img215/7835/1w6el.jpg
    • yahooo Re: TESCO 24.05.06, 17:44
      A wiadomo juz cos na temat budowy w Stalowej McDonald's ?

Pozdrawiam
      • mariusz-ef Re: TESCO 24.05.06, 19:15
        tylko plotki - ma byc w okolicach tesco
        i tylko tyle slyszalem
        byc moze to kompletne bzdury, ale kilka działek w tamtym rejonie dramatycznie
        podnioslo swoja wartośc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka